嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

2百零幾蚊買左張Mothercare 100% Cotton 被仔, 買嘅時候sales提醒洗之前要"揚"下等d毛毛纖維"揚"走d先洗, 但發現"揚"左都冇乜用 (因為成張被纖維甩得太離譜....) ....

洗左兩次, d毛毛仲係甩到成洗衣機都係.... 仲攪到部乾衣機都停埋 (sales話可以放入乾衣機) !!!!!

其他mami 有冇d咁嘅情況架 ?

子爵府

如果係咁, 可以拎返去 report 返比佢地知.
睇下佢地會點處理

大宅

I go the gift set. Same problem. 毛毛 stick to BB legs and hand. I haven't used it anymore.

原文章由 牛精仔 於 07-9-9 22:22 發表
2百零幾蚊買左張Mothercare 100% Cotton 被仔, 買嘅時候sales提醒洗之前要"揚"下等d毛毛纖維"揚"走d先洗, 但發現"揚"左都冇乜用 (因為成張被纖維甩得太離譜....) ....

洗左兩次, d毛毛仲係甩到成洗 ...

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 yau_grace 於 07-9-10 10:24 發表
如果係咁, 可以拎返去 report 返比佢地知.
睇下佢地會點處理

我上星期買, 一返黎就丟左張單....睇怕拎返去都冇用...買個教訓, 唔再去佢度買被仔了....

複式洋房

琥珀宮

原文章由 mummyWai 於 07-9-10 10:39 發表
I go the gift set. Same problem. 毛毛 stick to BB legs and hand. I haven't used it anymore.

我本身有鼻敏感, 被仔洗完吹乾後我揚左一下, D 毛毛仲係咁甩, 我個鼻痕到不得了 , 我諗我唔會比BB用果張被仔, 免得佢唔舒服....其他MAMI 有冇邊隻好被仔介紹呢 ?

男爵府

牛年勳章 畀面勳章

是不是穿窿嘓款,我係4月買左1大1细,過程同您一樣, 最後拎返去exchange to other item,跟住去左Bebedream 買minimoto

原文章由 牛精仔 於 07-9-9 22:22 發表

洗左兩次, d毛毛仲係甩到成洗 ...

[ 本文章最後由 maomaoju 於 07-9-11 11:40 編輯 ]

子爵府

可以即管一問, 問下冇壞.

如果被仔係佢地出品, 應該冇問題.
同埋如果妳記得日期, 佢地應該 check 得返.

一黎為錢, 二黎要比佢地知道, 佢地 d 產品有問題.

不過~ 佢地 d 衫, 真係好好著.
又軟, 又襟, pack 裝的, 計返都唔貴.

原文章由 牛精仔 於 07-9-10 13:58 發表

我上星期買, 一返黎就丟左張單....睇怕拎返去都冇用...買個教訓, 唔再去佢度買被仔了....

大宅

請問是穿 'lone' 果只, 有好多顏色 choose, 及有 2 只 size 一大一細果只? 原價 hk$205.00?

男爵府

牛年勳章 畀面勳章

我是這款

http://www.mothercare.com/gp/product/B000JIDUPK/sr=1-1/qid=1189502536/ref=sr_1_1/202-4527531-3999043?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44397031&mcb=core

原文章由 wyjanet 於 07-9-11 13:44 發表
請問是穿 'lone' 果只, 有好多顏色 choose, 及有 2 只 size 一大一細果只? 原價 hk$205.00?

琥珀宮

原文章由 maomaoju 於 07-9-11 11:35 發表
是不是穿窿嘓款,我係4月買左1大1细,過程同您一樣, 最後拎返去exchange to other item,跟住去左Bebedream 買minimoto

maomaoju,

我都係買左呢款呀 ! 乜洗過都可以去換嗎 ?

牛精仔

大宅

我都有睇過但冇買到,原因就是怕呢毛被唔掉毛,又或者比較容易痴塵啊!而且我同我老公都有鼻敏感,我們唔知bb會唔會有,所以對呢d貼身的物件我們都好審慎選擇,同埋bb出世至1years都唔洗用被,只用包被或用衫型睡袋!

http://www.lifeconceptshk.com/

男爵府

牛年勳章 畀面勳章

我2張都洗過2次,然後帶去tst mothercare 投訴,不過我有receipt,我認為你應試試,因為本身張被就有問題,佢地知

原文章由 牛精仔 於 07-9-11 22:19 發表

maomaoju,

我都係買左呢款呀 ! 乜洗過都可以去換嗎 ?

牛精仔

琥珀宮

原文章由 maomaoju 於 07-9-11 23:45 發表
我2張都洗過2次,然後帶去tst mothercare 投訴,不過我有receipt,我認為你應試試,因為本身張被就有問題,佢地知

唔該哂 !

大宅

After I read this discussion, I call them, they said I can bring the product to their branch to see. If the situation is so worse, I can exchange for other product even no receipt because my product is a gift from my friend.

原文章由 牛精仔 於 07-9-12 09:12 發表

唔該哂 !

大宅

被仔.

是不是在邊間買, 要在邊間換.
我昨天在mega box 買了, 重買左兩張, 我都想換添.
如果可以換, 換咩好. 因我第一次在這間買野.
其實是不是有兩隻, 其中一隻甩毛.
因她介紹, 一隻是100%cotton, 一隻是人造毛.
pls confirm, 我每樣一張, 如是但一張係, 我可以只換一張.
謝謝報料.

大宅

Better call them if U have the receipt.

The replied person said that there's no problem before on this product. Maybe change of the manufacture, so they need to see the product.

原文章由 loloyan 於 07-9-12 09:55 發表
是不是在邊間買, 要在邊間換.
我昨天在mega box 買了, 重買左兩張, 我都想換添.
如果可以換, 換咩好. 因我第一次在這間買野.
其實是不是有兩隻, 其中一隻甩毛.
因她介紹, 一隻是100%cotton, 一隻是人造毛.
pls confi ...

大宅

係咪 HK$205, 有好多 colour, size 一大一細, 通 'lone' 果只?

琥珀宮

原文章由 mummyWai 於 07-9-12 10:04 發表
Better call them if U have the receipt.

The replied person said that there's no problem before on this product. Maybe change of the manufacture, so they need to see the product.

我在垃圾筒附近搵返張receipts

我今日打電話去問, 佢地話張被本身會甩少少毛, 而且我洗過冇得換, 我話唔係甩少少毛咁簡單 (情況係好差果隻), 講左一陣佢地話 ok, 可以去換咁話..(我聽日會去換 !!!)

我今晚再"揚下"乾透o既被仔, 都係成地毛 !!! 肉眼宜家見到張被仔好似冇乜事, 但當我著左件黑色衫後摺張被仔入膠袋, 見到成件衫都chi 滿毛 !!!! bb仲未生鼻毛, 吸入左d毛毛點算 ?????????

琥珀宮

原文章由 wyjanet 於 07-9-12 13:18 發表
係咪 HK$205, 有好多 colour, size 一大一細, 通 'lone' 果只?

就係呢隻 !

首頁

尾頁

跳至