跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

我考慮當中,唔知好唔好....?-( 可唔可以comment吓?

[ 本文章最後由 Mandypat 於 07-7-19 14:34 編輯 ]

男爵府

I listen from my friend that the price for Noddy is reasonable and it's also very colorful. However, she said the month for noddy cannot open during speaking, so that it's not good for the baby, the baby cannot observe the movement for the month. I purchased the baby can read for my BB and my BB can concentrate to see it. However, it is super super boring!!:tongue: I think only BB can accept it. :-P
http://i92.photobucket.com/albums/l29/chrisyam/Christmas/160711198.gif

男爵府

畀面勳章

我買左一套,個畫面都幾多色彩,可以吸引bb,而每首歌唱完之後都會學幾個字,亦會叫你跟住唱歌,不過如果只是當聽歌是唔錯,對bb來說,未必會學得到,再大少少就得,我個姪女2歲半,睇完一隻碟之後,都可以學到一兩個字既
平平安安  快快樂樂  健健康康

複式洋房

你買的時候幾$$呀?我同事話加左價呀!
你呀b鍾意睇嗎?-(
我之前有買noddy sing along, 阿b都鍾意睇.
但唔知套教材得唔得....

原文章由 moyochan 於 07-7-19 23:43 發表
我買左一套,個畫面都幾多色彩,可以吸引bb,而每首歌唱完之後都會學幾個字,亦會叫你跟住唱歌,不過如果只是當聽歌是唔錯,對bb來說,未必會學得到,再大少少就得,我個姪女2歲半,睇完一隻碟之後,都可以學到 ...

別墅

原文章由 Mandypat 於 07-7-19 14:32 發表
我考慮當中,唔知好唔好....?-( 可唔可以comment吓?

我買左My Baby Can Read同Disney比禧禧,我依家比禧禧睇 My Baby Can Read 而 Disney就淨係比禧禧聽D song and story 同玩 cards!到禧禧睇完My Baby Can Read都一歲多D,就加Disney既碟比佢睇!

Love You Forever Hazel

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

我都想買.
不過諗住今個周末去下會展bb展睇下先, 睇下有無介紹同promo,然後決定買your baby ccan read or noddy.

原文章由 blue_label 於 07-7-29 01:12 發表

我買左My Baby Can Read同Disney比禧禧,我依家比禧禧睇 My Baby Can Read 而 Disney就淨係比禧禧聽D song and story 同玩 cards!到禧禧睇完My Baby Can Read都一歲多D,就加Disney既碟比佢睇!

別墅

我之前去書展聽過一次詳細介紹,本來想買,但最後都冇買到。主要原因係雖然冇Disney佢貴,但係都要兩萬幾。另外,我覺得要有多D互動,BB先真係學到。所以我正考慮買類似讀咭方式學習的教材,每晚用大約半個鐘同BB一齊用。By the way, 咩係My baby can read? 可唔可以介紹or comment please?

洋房

how much are they?

複式洋房

Disney 全套HK$53XXX (加左價好貴呀)
Super Mickey HK$39000 (我買左呢套送書櫃同百科全書一套,已包新的step by step)
Super Minnie HK$29000
Noddy HK$26000 (加左價覺得唔抵,兩個月之前聽presentation HK$16000)本來都想買,不過覺得加得太快,好唔抵
Baby can read (DVD+Card) HK$780 (唔包書)(我都買左)

原文章由 chu_chu_lok 於 07-7-30 09:19 發表
how much are they?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 Mandypat 於 07-8-3 08:47 發表
Super Mickey HK$39000 (我買左呢套送書櫃同百科全書一套,已包新的step by step)
Noddy HK$26000 (加左價覺得唔抵,兩個月之前聽presen ...

喂喂,baby can read係$798呀

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

謝謝你的資料呀....
我都想過買noddy, 如果$20000樓下.... 佢咁加發, 真係黎譜.

原文章由 Mandypat 於 07-8-3 08:47 發表
Noddy HK$26000 (加左價覺得唔抵,兩個月之前聽presen ...

大宅

:-P :-P

[ 本文章最後由 yotal 於 07-10-15 11:23 編輯 ]

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

yotal, 頭先我係yahoo 拍賣見到好似有$3880 包20個主題.... 不過事實上對我而言, 20同16分別都唔係咁大... 無咪所謂就算少4個.
不過我想知佢個話劇版其實點教小朋友呀? 台灣版又幾$$呀?

原文章由 yotal 於 07-8-3 22:37 發表
我買左台灣版既Noddy English World,台灣可以分開買,唔使一買買成套,因為我bb仲細,得六個月,所以淨係買左主教材用住先,反正個話劇起碼要二歲幾三歲先用得。台灣果套係同香港果套一樣架,不過香港有二十個 ...

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

原文章由 kayingivy 於 07-8-3 11:06 發表

喂喂,baby can read係$798呀

baby can read $798 都okwor, 不過係expo 佢sell 書加dvd, 加card 要成3千幾, 所以我冇買, 但都有興趣架~~

洋房

嘩要成五萬, 真係好貴!!!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 zozo2005 於 07-8-6 04:44 發表

baby can read $798 都okwor, 不過係expo 佢sell 書加dvd, 加card 要成3千幾, 所以我冇買, 但都有興趣架~~

係5dvd+82 double side words card,無書喎,而家d媽咪搵緊外國邊度有得訂,唔使係香港俾人搵笨

別墅

Today i talked with my colleague, she strongly recommend me to buy Noddy but in fact she doesn't have one, anyway she said that she had tried the demo before and it really great, she wanted to buy but concerning on the price.

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

我都prefer Noddy多過disney. 因為我唔想阿仔中disney毒, 日後一見到就話要disney products, 我咪好唔掂.
事實上, 我睇demo , 覺得Noddy 的公仔吸引多d, disney有d真人似好係好耐之前拍(最少都80年代掛), 同埋我睇到Noddy的故事, 好似簡易d, straightforward d, 好似容易令小孩明.... 所以寧願買Noddy.

原文章由 Hun_ma 於 07-8-6 22:14 發表
Today i talked with my colleague, she strongly recommend me to buy Noddy but in fact she doesn't have one, anyway she said that she had tried the demo before and it really great, she wanted to bu ...

首頁
12345...7

尾頁

跳至