夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

請問有沒有bk媽咪揾過置頂topic 之風水疑難解答--梁靜原睇過風水,有改善嗎?唔該各位。
annieZ

男爵府

我都想知喎, 我就睇過, 都想聽下其他媽咪意見

大宅

你睇過覺得點,我都想知有冇人睇過。

原文章由 星人mama 於 07-9-11 12:31 發表

男爵府

原文章由 yan_man 於 07-9-11 12:55 發表
你睇過覺得點,我都想知有冇人睇過。

因為睇完第一日我老公就唔小心踢散咗個陣 仲發脾氣話我放咁多嘢係路中心, 間屋又細... 跟住我打電話比梁靜原, 佢話如果係咁都無辦法:mrgreen: 佢話我間屋損主, 換過間好啲... 因為屋唔係話換就換(無錢點換 ) 咁我就即時叫老公加大份保險囉
除咗我無人睇過啦咩

[ 本文章最後由 星人mama 於 07-9-11 13:31 編輯 ]

水晶宮

原文章由 星人mama 於 07-9-11 13:30 發表

因為睇完第一日我老公就唔小心踢散咗個陣 仲發脾氣話我攞咁多嘢係路中心, 間屋又細... 跟住我打電話比梁靜原, 佢話如果係咁都無辦法:mrgreen: 佢話我間屋損主, 換過間好啲... 因為屋唔係話換就換(無錢點換: ...

即時叫老公加大份保險
天空之城, 快樂之地

男爵府

原文章由 PCCW2319 於 07-9-11 13:32 發表

即時叫老公加大份保險

因為梁師傅話間屋損主, 如果真係講中咗, 咁我同個女點算 又無錢換樓, 唯有擺老公上枱:mrgreen:

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我諗起個情景都覺得好好笑呀(被老公唔小心踢散咗個陣, 仲發脾氣話放咁多嘢係路中心) :lol :lol :lol :lol :lol :lol
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

侯爵府

好媽媽勳章

禁可吾可以再叫梁靜原再放多個陣,而呢個陣既作用係令妳老公(or其它人)吾會踢散嗰個陣?

原文章由 星人mama 於 07-9-11 13:30 發表

因為睇完第一日我老公就唔小心踢散咗個陣 仲發脾氣話我放咁多嘢係路中心, 間屋又細... 跟住我打電話比梁靜原, 佢話如果係咁都無辦法:mrgreen: 佢話我間屋損主, 換過間好啲... 因為屋唔係話換就換(無錢點換: ...

男爵府

原文章由 juicypig 於 07-9-11 14:24 發表
我諗起個情景都覺得好好笑呀(被老公唔小心踢散咗個陣, 仲發脾氣話放咁多嘢係路中心) :lol :lol :lol :lol :lol :lol

我當時一額汗呀, 佢一踢散咗我就好驚咁同佢講:大鑊啦!!你仲咩踢散個陣呀
佢就大聲夾惡咁話:間屋咁細仲擺咁多陣, 件件都係路中心, 點行呀, 你估我跳既咩
我就同佢講: 咁點算呀, 損主喎 咁你快啲去加大份保險啦
佢就一副采我都儍咁既樣 我加個啡色布係佢瞓同坐既地方等佢唔好成日發脾氣, 點知佢仲臭脾氣過之前, 我同佢講我都係想佢心平氣和啲, 點知佢話: 你唔好再係咁望住我, 要我坐同瞓係呢條啡色布上, 咁我咪會心平氣和囉
比佢激死, 浪費哂我啲錢同心血

男爵府

原文章由 ac321 於 07-9-11 14:37 發表
禁可吾可以再叫梁靜原再放多個陣,而呢個陣既作用係令妳老公(or其它人)吾會踢散嗰個陣?

我都想呀, 所以我先打電話比佢, 但係佢話有時啲嘢, 我老公係咁都無辦法
我同老公講要吊啲鐵胡盧係天花(位置約係飯廳右邊), 佢又話到時跌落來就真係會損主咁話高又唔得, 低又唔得, 暗位又放來都無用... 梁師傅話搬屋最好, 但無錢點搬

大宅

我睇蘇師傅個節目d陣無咁複雜
真係各處鄉村各處例

侯爵府

好媽媽勳章

連師傅都冇計:cry: ........

原文章由 星人mama 於 07-9-11 15:08 發表

我都想呀, 所以我先打電話比佢, 但係佢話有時啲嘢, 我老公係咁都無辦法
我同老公講要吊啲鐵胡盧係天花(位置約係飯廳右邊), 佢又話到時跌落來就真係會損主咁話高又唔得, 低又唔得, 暗位又放來都無用... 梁 ...

大宅

原文章由 ac321 於 07-9-11 15:47 發表
連師傅都冇計:cry: ........

I learnt 八字 & Fungshui for some times already. Of course, I am still not so good on this. Since they are so difficult to learn & practize.

However, I never heard "踢散個陣" OR "吊啲鐵胡盧係天花".
屋損主is not news, my house have the same problem.
What you can do is really either moving out OR do some Fungshui stuff at your house. But the most important is find a good Fungshui master.

Did you ask your master about the life path in future of you & your family member? It should be one of the important factor to check at the same time.

男爵府

原文章由 rtt@kaikai 於 07-9-11 16:07 發表

I learnt 八字 & Fungshui for some times already. Of course, I am still not so good on this. Since they are so difficult to learn & practize.

However, I never heard "踢散個陣" OR "吊啲鐵胡盧係天花". ...

I didn't ask about our life path because I didn't know I can ask about that. I also want to find a good Fungshui
master... but I think my luck is not good enough to let me to have a good Fungshui master who can help me.

別墅

我覺得你同你老公d對話可以放上去"與老公的有趣對話"裡面 , 我睇完真係覺得比較攪笑....唔好嬲吓.

原文章由 星人mama 於 07-9-11 14:55 發表

我當時一額汗呀, 佢一踢散咗我就好驚咁同佢講:大鑊啦!!你仲咩踢散個陣呀
佢就大聲夾惡咁話:間屋咁細仲擺咁多陣, 件件都係路中心, 點行呀, 你估我跳既咩
我就同佢講: 咁點算呀, 損主喎:veryc ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

sorry, 我都有同感
原文章由 寶貝豬的媽咪 於 07-9-11 16:26 發表
我覺得你同你老公d對話可以放上去"與老公的有趣對話"裡面 , 我睇完真係覺得比較攪笑....唔好嬲吓.

大宅

好媽媽勳章

原文章由 星人mama 於 07-9-11 12:31 發表

唔該哂你回應。照咁睇,都是沒有甚麽改善,似乎麻麻地了。
annieZ

大宅

原文章由 星人mama 於 07-9-11 14:55 發表

我就同佢講: 咁點算呀, 損主喎:veryc ...

妳老公都幾幽默吓喎 :mrgreen: :mrgreen:

大宅

件件都係路中心, 點行呀, 你估我跳既咩 真係好搞笑

我唔知佢睇風水得唔得﹐但我試過問佢個仔文昌位﹐佢講個位同蘇生講個位完全唔同囉

大宅

各位媽媽:
個位梁師傅千祈眯幫襯! 今年新年到搵佢睇風水,又係離譜。 叫我放風水陣全部都不設實際,廳中間放個屏風又吊葫蘆在天花,又lee又路。完全冇幫助! 我睇過咁多個風水佬最差就係佢,仲要話自己係感應到磁場。 其實佢睇的過程想叫佢走,唔好聽佗佢講呀! 佢又嚇我話我個女健康唔好,完全冇咁既事發生。 最後我將叫我放的風水陣全部拿走,老公即刻搵到工。 佢太流啦!

佢睇個陣我發脾氣話邊有人擺風水陣咁礙眼,有料既放左都唔覺啦! 叫我放個櫃或屏風係屋中間,都神經既! 我話我唔知對風水有冇幫助,但一定阻塞通道、望落阻眼阻鼻。

首頁

尾頁

跳至