自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

今朝同個仔換完片,我諗住入廚房掉,點知一開門我眼前就見到一個黑色既頭,仲係到伸緊利,我諗丈3唔駛諗就知佢係一條蛇,我用3秒3抱住個仔,大住個肚一齊走.....
我因為住村屋,我一直跑,已經忘記左自己身懷六甲..係咁跑去搵我亞公亞婆,之後我亞公去幫我打蛇,點知佢入到去搵黎搵到都搵唔到,,之後問我係唔係未訓醒,眼花.... 眼花???講笑咩....但真係搵唔到...我就仲驚都唔知會唔會入左我房個d...死啦點訓呀今晚........之後我舅父就黎幫我搵...又係無...佢就同我講..應該走左..我話走左???唔係快成咁呀....不過佢話..好啦你咁驚我幫你睇多一次喇....之後佢望入煮食爐底....有一條好似水喉咁...但又好似會郁ga喎..於是佢就叫我拎支電筒比佢.....佢一照.... ..佢話:快d叫亞公同大舅父黎..快快
原來佢一照條蛇眼就發光.......之後佢地係咁對付佢,但比佢走左落d廚櫃既底,但如果要捉佢一定要攪爛個廚櫃先得....
於是無法...只好報警.....差人黎到話等佢地睇下打唔打到先..我心諗..til打到我d亞公佢地就打死左佢啦....亞公佢地打蛇仲多過你啦
之後佢地睇左之後都話要call蛇王.....
蛇王黎到..攪爛曬我個廚櫃....(好彩就搬)之後先見到條蛇.......
嘩嘩嘩.....成4-5尺長.2寸粗呀............................
不過蛇王真係好堅..2秒唔駛就放左入袋,袋走..仲諗住可以影番張相....

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

嘩!勁呀!你單野聽日報紙有無得睇呀?真係好驚險!我以前又係住村屋,也曾見過一條好長既飯鏟頭,不過係我屋外面見到既!

別墅

嘩, 好驚嚇呀, 雖然我本身唔怕蛇, 但o係屋企見到唔嚇餐死就假, 仲要有小朋友, 唔知有冇毒架嘛, 真係鄧妳抹一額汗, 好在有驚無險咋。

原文章由 HEIDICHOI 於 07-9-15 20:12 發表
今朝同個仔換完片,我諗住入廚房掉,點知一開門我眼前就見到一個黑色既頭,仲係到伸緊利,我諗丈3唔駛諗就知佢係一條蛇,我用3秒3抱住個仔,大住個肚一齊走.....
我因為住村屋,我一直跑,已經忘記左自己身懷六甲..係咁跑去 ...

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我之前都見過蛇王顯身手, 真係好堅架, 條蛇一郁佢就成個彈起
好彩你無事咋! 我識人有朋友既朋友, 隻洛威那(!!)俾毒蛇咬鬼屎左
快d搬喇!
原文章由 HEIDICHOI 於 07-9-15 08:12 PM 發表
我因為住村屋,我一直跑,已經忘記左自己身懷六甲..係咁跑去 ...

男爵府

畀面勳章

好彩無記者.......屋外見蛇就見得多...大佬屋入面呀.....
仲要我無心理準備下佢伸個頭出黎喎.....:-( :-(

原文章由 小路 於 07-9-15 20:22 發表
嘩!勁呀!你單野聽日報紙有無得睇呀?真係好驚險!我以前又係住村屋,也曾見過一條好長既飯鏟頭,不過係我屋外面見到既!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

真係幾得人驚架!條蛇個頭"桔"起左!個樣好惡架!我岩岩去完旅行返黎中拉住個o急!見到條蛇我連都掉埋即刻走!
原文章由 HEIDICHOI 於 07-9-15 20:31 發表
好彩無記者.......屋外見蛇就見得多...大佬屋入面呀.....
仲要我無心理準備下佢伸個頭出黎喎.....:-( :-(

大宅

好媽媽勳章

見到四腳蛇都想死啦,我諗見到4,5呎蛇直情嚇死左

伯爵府

原文章由 muimui媽 於 07-9-15 20:43 發表
見到四腳蛇都想死啦,我諗見到4,5呎蛇直情嚇死左

公爵府

畀面勳章

如果只係櫃底, 可以煲幾煲滾水沖入去, 死硬, 我以前屋企成日打蛇, 有幾條大蕂條放係不同位置

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

睇完你咁講都 好你同小朋友都無事....

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

翡翠宮

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

真係好驚險啊!!

子爵府

好媽媽勳章

俾我已經嚇到腳軟唔識郁,一味大聲叫
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

大宅

^^" 嘻嘻~ 我一路睇一路笑tim

好彩捉到 "佢" 否則冇教瞓都似

我仲同家人分享喱個topic

...點知

家母即話我仲諗過住村屋嘅事 .\/. (我好多年前有諗過搬到村屋住,而我媽媽最驚就係蛇) ~_~"
Ģ仔’ ƒoŏlĩsħ媽咪

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

你屋企有冇整窗網架? 條蛇點入到黎?
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

男爵府

原文章由 HEIDICHOI 於 07-9-15 20:12 發表

嘩好驚呀...好彩佢冇咬到呀b同你炸.....
我上次抯車look過一 條差d比佢攪到我抄車
now諗番都怕

[ 本文章最後由 小魚兒正正 於 07-9-15 22:08 編輯 ]
[

禁止訪問

別墅

我諗都係識嗌, 唔知點捉佢

洋房

......til打到我d亞公佢地就打死左佢啦....亞公佢地打蛇仲多過你啦

你屋企有蛇, 仲有D做官的亞蛇嚟幫你捉蛇. 仲要 til 人, 過唔過份D呀!

我挑晒嗰D想幫人捉(甲由), 但又捉唔到個D添呀, 啱聽嘛?

老味! 好味道, 啱晒你!

首頁

尾頁

跳至