跳至
[大埔區] Delete

首頁
12345...52

尾頁

大宅

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

tiktikbb,

一早應該開topic啦!

成鬼日都要我地借人家TOPIC賣廣告 ...

我報到先...我係一甲班家長, 各位WKS家長好, 大家一齊交流吓!

原文章由 tiktikbb 於 07-9-13 13:28 發表
各位黃建常的家長:

為了解各位子女在學校的情況、任何對學校意見和投訢都集中在此話題。目的是方便處理和理性討論,是要在一個公開自由環境進行。因為大家都抱住同一個理念要教養好我地的下一代。

教養孩童,使他走當行 ...

公爵府

11月親子營你去5去呀?

公爵府

我5知請5請到假...不過我都去過西貢, 只係想帶亞仔去玩下咋...

原文章由 wong2323 於 07-9-13 14:23 發表
不去了!大仔早上有課程,不想剩低他一個人!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

包車,包午餐,包入場,都只是大人$60!小童$47
真是幾抵!!!!!!可惜我不能去!

原文章由 mrs.so 於 07-9-13 14:31 發表
我5知請5請到假...不過我都去過西貢, 只係想帶亞仔去玩下咋...

公爵府

真係幾抵架, 仲5駛比領隊導遊費...

原文章由 wong2323 於 07-9-13 14:38 發表
包車,包午餐,包入場,都只是大人$60!小童$47
真是幾抵!!!!!!可惜我不能去!

大宅

25/11有個日營都OK呀,主辨單位是ICAC。都係西貢攪,我就負責宣傳。有興趣就pm留email比我send張Form比你地,所有大埔區小一至中三學生及家長參加。其實我已經比晒所有中小學。
$25元一個人
原文章由 mrs.so 於 07-9-13 14:58 發表
真係幾抵架, 仲5駛比領隊導遊費...

公爵府

匯報我大仔已經放學回家途中, 佢話今日好多功課, 我而家上網check下先...

大宅

今晚冼唔冼做到十二點
原文章由 mrs.so 於 07-9-13 15:49 發表
匯報我大仔已經放學回家途中, 佢話今日好多功課, 我而家上網check下先...

公爵府

點解唔可以係家課冊裡面直接click通告時睇到當日所派發既通告喎!?

今日5樣功課啊...!

我而家睇緊梁愛詩太平紳士到wks參加創校二十周年誌慶暨開放日...:)

原文章由 tiktikbb 於 07-9-13 15:54 發表
今晚冼唔冼做到十二點

[ 本文章最後由 mrs.so 於 07-9-13 16:27 編輯 ]

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

很勞氣呀!
剛才小兒子放學回到家就放大哭!:-(:-(:-((在學校門口又不說!)
原因是:昨天交的燈籠給同學玩到無電,被拋落地可能弄爛了!!!(老師叫把燈籠放在儲物柜上)
不停的哭呀哭呀!:-(:-(:-(
其實燈籠給大家一同欣賞是應該的,但可不可以掛高些,或是請求班長留意一下呢!
始終都是小朋友和家長的心血結晶呀!!!!!!!!!!!!

公爵府

wong2323,

我係你, 我就會返去學校了解事件, 唔係因為不值, 而家真係用心去做嘛...

我今日都好勞氣呀!剛剛先鬧完大仔一頓, 講一句駁一句, 嘔血呀!

我大仔話午餐好好食喎!你地小朋友有無comment呀?

我明天約左兩個wks mami食早餐呀!

我個仔今日返黎同我講呀! 有個小朋友成日對住我個仔講埋三級說話, 我個仔已經話左個小朋友唔講得人地既私人地方, 我明天都會打電話比班主任了解一下...

原文章由 wong2323 於 07-9-13 17:33 發表
很勞氣呀!
剛才小兒子放學回到家就放聲大哭!:-(:-(:-((在學校門口又不說!)
原因是:昨天交的燈籠給同學玩到無電,被拋落地可能弄爛了!!!(老師叫把燈籠放在儲物柜上)
不停的哭呀哭呀!:-(:-(:-(
其實燈籠給大家一同欣賞是 ...

公爵府

今日有張通告要訂書呀!其中一本係漢語拼音入門, 原來我地wks都有漢語拼音學...

原文章由 mrs.so 於 07-9-13 21:00 發表
wong2323,

我係你, 我就會返去學校了解事件, 唔係因為不值, 而家真係用心去做嘛...

我今日都好勞氣呀!剛剛先鬧完大仔一頓, 講一句駁一句, 嘔血呀!

我明天約左兩 ...

[ 本文章最後由 mrs.so 於 07-9-13 21:14 編輯 ]

大宅

Hei Hei 做完工課未呀,剛剛回家
原文章由 mrs.so 於 07-9-13 21:08 發表
今日有張通告要訂書呀!其中一本係漢語拼音入門, 原來我地wks都有漢語拼音學...

公爵府

剛剛先鬧完, 我EQ已經奇差, 仲要日日向我挑戰...哎...噴血嗱!

原文章由 tiktikbb 於 07-9-13 21:17 發表
Hei Hei 做完工課未呀,剛剛回家

超級版主

已經打電話同班主任講左啦!
不過個仔好傷心:-(,話一定是同學妒忌他的燈籠靚喎!!!
比佢笑死!!!

原文章由 mrs.so 於 07-9-13 21:00 發表
wong2323,

我明天約左兩 ...

公爵府

搞笑...我都認為係同學妒忌佢...

原文章由 wong2323 於 07-9-13 21:34 發表
比佢笑死!!!

公爵府

我想下午餐時間有無包括小息時間在內架...?

原文章由 wong2323 於 07-9-13 21:34 發表
比佢笑死!!!

超級版主

午餐後就是玩啦!
(小兒的燈籠就是午餐時間被玩弄的:-(:-(:-()

原文章由 mrs.so 於 07-9-14 09:19 發表
我想下午餐時間有無包括小息時間在內架...?

公爵府

我今朝打比班主任, 不過佢係球場當值...我lunch time會再打去...

原文章由 wong2323 於 07-9-14 09:23 發表
午餐後就是玩啦!
(小兒的燈籠就是午餐時間被玩弄的:-(:-(:-()

首頁
12345...52

尾頁

跳至