跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

我用半個鍾餵Kiyomi 食粥仔:cry: 之前佢食得好快(15 mins 食一碗)o架,依家半個鍾只食得半碗:cry:

禁止訪問

男爵府

ME TOO

原文章由 VIVIANSHUM 於 07-9-22 09:47 發表
我地就無限時間只限份量,要佢習慣食野時食野。

別墅

呢兩日我阿b食慢左, 之前15分鐘都食得晒成碗架
原文章由 twingirls 於 07-9-22 07:29 發表
我用半個鍾餵Kiyomi 食粥仔:cry: 之前佢食得好快(15 mins 食一碗)o架,依家半個鍾只食得半碗:cry:

別墅

我o地無限時間又無限量, 佢鍾意食幾多就食幾多, 不過都係以1個大人碗為上限.
我小b食帶甜味ge野(如蘋果/蕃薯)會食得好快, 10min攪掂. 食糊仔又比食粥仔快, 因為唔駛點咬. 出街食又比o係屋企食快, 可能想快d食晒去八卦.

大宅

我個囡食粥同食糊仔既情況都唔係話太好,每次都係1/3碗至半碗大人碗份量,每次食親都要半個鐘以上,只要佢肯食我都開心呀,邊敢限佢時間食呀:tongue: :tongue:

大宅

原文章由 twingirls 於 07-9-22 07:29 發表

唔好比大家咁大壓力啦, 有時佢地自己會adjust食量, 唔食就由佢, 佢肚餓就會乖乖食, 有d B天生係少食多餐, 健康咪得囉

martse

男爵府

謙謙又係食D甜O既好快食晒, 2個字食完1碗大人碗...

原文章由 bonniec2000 於 07-9-24 02:06 發表
我o地無限時間又無限量, 佢鍾意食幾多就食幾多, 不過都係以1個大人碗為上限.
我小b食帶甜味ge野(如蘋果/蕃薯)會食得好快, 10min攪掂. 食糊仔又比食粥仔快, 因為唔駛點咬. 出街食又比o係屋企食快, 可能想快d食晒去八 ...

等待驗證會員

原文章由 martse 於 07-9-24 10:28 發表

唔好比大家咁大壓力啦, 有時佢地自己會adjust食量, 唔食就由佢, 佢肚餓就會乖乖食, 有d B天生係少食多餐, 健康咪得囉

martse

OK, thanks

大宅

原文章由 twingirls 於 07-9-25 07:44 發表

OK, thanks

you are welcome

margaret

翡翠宮

same here!! harry ate very quick before, can done a full bowl of congee within 15 mintues.
I wonder he's ' tired' of congee lately, he only eat half bowl in 15 mintues then the rest are very hard to be feed.
but I found that thick congee is better in feeding him.

首頁

尾頁

跳至