二手市場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

禁止訪問

大宅

你現在的狀態是在線的, 既然你已看到這篇文章, 煩請跟我聯絡. 在這事情上, 大家都是想找出問題所出. 你可否致電給我說清楚呢? 由於已有一個星期並涉及食品, 請儘快聯絡我. 相信你也想儘快解決這事, 但整件事未攪清, 我是不會道歉的

1. 因不知道你不是每天上網, 我們已於當晚立即給你 PM 並等了兩天. 由於冇你的電話, 無法跟你或你的妹妹聯絡. 亦無收到你的 PM 回覆. 大家都是講道理的人. 我其實絕對不是冇等你, 我明白有些媽媽不是成日上網, 所以我先pm你, 再係二手市場當初你的post 回應說有問題問你, 跟著等了2天, 你沒覆, 然後我只在懷疑行騙那兒post

2. 其後數天你還沒找我, 我才到二手市場開post

3. 我老公的而且確只看了你妹妹拿出來那1-2罐奶粉, 然後相信你, 說ok不用check了, 你應問問你妹妹, 再加上我不明白為何你妹妹說沒有交收過

4. 若事情大家了解後, 問題若在我方的話, 理應道歉.
但希望你俾這機會大家. 我承認只CHECK了頭2罐就算是我的極大過失, 但相信你賣給別人時,你應自己檢查一次先賣給人, 沒理由會到我手便這樣子的, 我明白我有責任檢驗每鑵奶粉, 而你妹妹亦有給一罐我檢查無誤. 由於在地鐵站交收, 而我亦相信買賣隻方亦有責任確保每件貨完好才交收, 故無每一鑵檢查, 是我疏忽, 你認同嗎?

5. 你現在上網了, 應知道我找你, 你也沒直接聯絡我, 我現在懇請你致電給我, 或留電話給我, 最好當面說清楚

6. 我亦想借這個機會問問你, 是否永安送貨給你時, 內裏的奶粉已是有不同的到期日呢? 你賣給我的奶粉共有三個不同的到期日

7. 我可拿給你看那些奶粉錫紙是怎麼開了, 我沒開罐也可看到的

8. 最後, 我並不是說你賣空罐奶粉. 是指有六罐奶粉的封口錫紙破了, 而膠蓋仍未打開. 或許我可拍照給你看看

原文章由 kittywong88 於 07-10-16 11:32 發表
各位媽媽

我賣給jesswong的奶粉是一年多前從永安訂的, 當時$148(950g) 2008年3月中到期, 開箱check了, 之後沒有動過,
我的奶粉還未從送貨箱中拿出的, 是原裝的森永紙箱。
一個星期前轉讓$125給jesswong, 我本來 ...

[ 本文章最後由 jesswong 於 07-10-16 12:27 編輯 ]

洋房

是一年多前從永安訂的>>>有沒有可能買左咁耐都唔食呀, 擺咁耐你仲好意思賣出去, 你個人都好有問題啦 呢d人嚮bk大有人在呀!!!!!!

其實那個妹妹=你自己lor(kittywong88)通常做虧心事的人都係咁架啦!!!仲要隱藏電話號碼....
原文章由 kittywong88 於 07-10-16 11:32 發表
各位媽媽

我賣給jesswong的奶粉是一年多前從永安訂的, 當時$148(950g) 2008年3月中到期, 開箱check了, 之後沒有動過,
我的奶粉還未從送貨箱中拿出的, 是原裝的森永紙箱。
一個星期前轉讓$125給jesswong, 我本來 ...

[ 本文章最後由 labour 於 07-10-16 11:56 編輯 ]

伯爵府

別墅

應該約出來當面講清楚啦!!

侯爵府

喂... 小姐... 你咁既大話都講得出. 响氷安咁大間公司, 點可能賣 d 9 粉鍚紙會開咗呀 ?-( ?-( 真係講都冇人信啦

jessewong,

我覺得你要影相 post 出嚟, 咁誰是誰非自有分曉

禁止訪問

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

開咗箱又唔食,玩咩,仲有呀...我兩隻B都係食森永架,各公司都有訂過,從未試過唔同日期或者無鍚紙喎????最好笑係你平賣係你嘅事嘛,邊度交收又係你情我願喎,邊可以做POINT架? 快D打比人交代番先得架,唔講清楚就叫人SAY SORRY

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主又話係全新架﹗咁邊個開o個d錫紙架??唔通係"鬼"???:tongue: :tongue: :tongue:

洋房

我都係嚮唔同既網訂過原箱奶粉, 都未試過唔同exp date & 冇錫紙wor, 更可放永安是大公司!!!!!原箱奶粉冇可能係唔同exp date架
原文章由 醜樣豬 於 07-10-16 13:15 發表
開咗箱又唔食,玩咩,仲有呀...我兩隻B都係食森永架,各公司都有訂過,從未試過唔同日期或者無鍚紙喎????最好笑係你平賣係你嘅事嘛,邊度交收又係你情我願喎,邊可以做POINT架? 快D打比人交代番先得架,唔講清楚就 ...

男爵府

原箱無可能唔同exp date ga wor...
買左一年咁耐都唔食...點解咁奇怪呀?????

男爵府

好媽媽勳章

:tongue: :tongue:

伯爵府

原文章由 jesswong 於 07-10-16 11:45 發表
8. 最後, 我並不是說你賣空罐奶粉. 是指有六罐奶粉的封口錫紙破了, 而膠蓋仍未打開. 或許我可拍照給你看看

你意思係話D奶粉頂,膠蓋下面的封口錫紙破難了,
定係開左ar?

[ 本文章最後由 kiki523 於 07-10-16 15:28 編輯 ]

大宅

係個蓋沒開, 但內裏的錫紙開左, 所以內裏的奶粉會走了出來

大宅

醒目開學勳章

我家中沒有安裝上網, 只能到圖書館上網, 也不是日日會上網的, 所以未可以即時回應有關指控。

圖書館幾時開始24小時開放????
半夜去編輯文章!!! click 去睇吓
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1141383

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 jesswong 於 07-10-16 15:39 發表
係個蓋沒開, 但內裏的錫紙開左, 所以內裏的奶粉會走了出來

日本奶粉個膠蓋要開條膠邊先開到個鍚紙蓋架喎...如你所講,咁即係膠邊已開???

不要五十步笑一百步;不要看見人地眼中既刺而忘記了自己眼中的樑木;做人要對得住自己~

大宅

原文章由 c9mami 於 07-10-16 15:52 發表

圖書館幾時開始24小時開放????
半夜去編輯文章!!! click 去睇吓
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1141383

可能佢去左朋友或細妹屋企上網呢!
又或者去24小時網吧.

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

如果真係有咩誤會咁就快d講清楚好d喎~我都相信大家都係做人媽咪應該不至於做埋d咁0既野掛,如果真係冇得上網就電話講清楚啦,我唔信連電話都冇

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

首頁
12345...7

尾頁

跳至