跳至

首頁

尾頁

大宅

下星期開刀喇~
今個星期BB先得2.39kg, 有咩可以食左長肉多d!
醫生話估計得2.5kg左右(真係陰公, 之之出世都有2.6kg, 已經細碼), 第二個bb竟然仲細d...
由尋日開始, 已經朝朝一隻烚蛋! 仲有咩有幫助呀?

[/url]

大宅

心情都影響吸收架, 唔好咁緊張, 一於小食多餐, 扒多兩啖飯, 夾多d菜同肉............
之之都健健康康啦~~冇事ge!!
放鬆d
原文章由 ky2005 於 07-10-24 10:26 發表
下星期開刀喇~
今個星期BB先得2.39kg, 有咩可以食左長肉多d!
醫生話估計得2.5kg左右(真係陰公, 之之出世都有2.6kg, 已經細碼), 第二個bb竟然仲細d...
由尋日開始, 已經朝朝一隻烚蛋! 仲有咩有幫助呀? ...

別墅

無問題喎! don't worry ! 我己39weeks2days, 亞b 都係3.2kg, 細b咪細b囖! 最緊要健康! 細b 生得仲舒服啦!

子爵府

瑤瑤出世時得2.37kg咋,而家咪又幾好....touch wood講句,係出過一次玫瑰疹就冇其他病痛啦!最緊要係個b健健康康,人總有大中細碼架啦,我預咗買衫比瑤瑤都係買細碼比佢架啦!女仔仲好添....唔駛好似我咁成日要諗住點減肥
佢而家係你個肚度唔係咁吸收啫,或者出黎之後佢會好吸收呢..唔好擔心咁多啦!
祝你生產順利,大小平安!!!!

你有冇飲多d骨湯呀?花膠湯之類野呀?

大宅

一日飲兩杯孕婦奶粉,好長胎架,你不訪試下拉.

侯爵府

多d bed rest, 瞓覺要向左打則瞓因咁樣胎盤對胎兒嘅供血係最好嘅.

大宅

多謝大家意見, 我其實唔係怕細bb唔健康, 係怕bb出世連2.5kg都無, 到時出唔到院
我相信, bb size大細都okay! 將來一定會健康~

pinky,
請問瑤瑤出世時2.37kg, 醫院係咪都會俾佢出院架?
我唔知聽邊個講, bb要有2.5kg, 醫院先會俾bb回家, 唔係就要留院.... 其實我最擔心係咁囉

[/url]

子爵府

原文章由 ky2005 於 07-10-26 11:48 發表
多謝大家意見, 我其實唔係怕細bb唔健康, 係怕bb出世連2.5kg都無, 到時出唔到院
我相信, bb size大細都okay! 將來一定會健康~

pinky,
請問瑤瑤出世時2.37kg, 醫院係咪都會俾佢出院架?
我唔知聽邊個講, bb要有2.5kg, 醫院先會俾bb回家, 唔係就要留院.... 其實我最擔心係咁囉

KY2005,
瑤瑤出世時得2.37kg,一出世佢就比人送咗去兒科law,3號出世,住到9號先走得,其實bb唔夠2.5kg真係一定要住箱架,佢地check清楚bb有冇其他問題先會比bb走law,瑤瑤個時因為血糖低,醫生要佢d血糖正常返先比佢走law,出院時體重都係2.37架咋!
瑤瑤一出世唔係自己身邊係心掛掛d,不過掉轉黎睇,佢一出世就有人check清楚哂佢身體,自己頭幾日又有足夠時間去休息,只係要餵人奶時就辛苦d行黎行去咁law,都唔係壞事黎嘅!

公爵府

畀面勳章

瞓覺最長胎

大宅

KY 小B女昨日出左世啦!2.39kg
恭喜晒!

首頁

尾頁

跳至