美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

OH, 不經不覺已經去到2000個留言, 多謝大家支持 "Cheap野估你唔到!" 呢個topic, 雖然我唔係成日發言, 多謝大家去發掘更多又平又抵既cheap野報咁多料比大家知道!

如想摷番之前既料, 可以到以下網址~~

Part 1 HERE

http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=341245&extra=page%3D2&page=1

最後多謝大家~!!
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

男爵府

等我都報下料先, 今日我去左MISSHA度買野, 因為有張邀請卡, 買滿200蚊, 有一把傘送或者有兩支咩Deep Sea唔知咩鬼既skin care送。

於是我就買左一個two way cake , 仲防曬架忝SPF25架! 連埋個盒都係$175, 同埋買左支防曬唇糕, 好鬼潤, 都係128蚊! 你去任何一間有d牌子既shop, 一支唇糕起碼座底要$180, 貴到嘔... 唔好講粉底忝啦!

另外, 前排去左Loreal Paris果度買左支唇糕$88蚊, 不過就冇乜香味, 衰d講句仲有少少臭臭地忝, 但$88蚊都算吧, 所以$128蚊既Missa, 用多$40蚊買番少少香味, 我都仍然覺得抵既!

伯爵府

有無人用過missha bb cream, 聽人講好似好潤!
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

大宅

我覺得missha d野越來越貴呀.好似眼部卸妝液咁,剛剛開張時賣40幾,而家要60幾喇,請問有無其他好介紹呢?

大宅

原文章由 Mummy 於 07-8-7 19:26 發表
等我都報下料先, 今日我去左MISSHA度買野, 因為有張邀請卡, 買滿200蚊, 有一把傘送或者有兩支咩Deep Sea唔知咩鬼既skin care送。

於是我就買左一個two way cake , 仲防曬架忝SPF25架! 連埋個盒都係$175, 連埋個盒都係$175, 同埋買左支防曬唇糕, 好鬼潤, 都係128蚊! 你去任何一間有d牌子既shop, 一支唇糕起碼座底要$180, 貴到嘔... 唔好講粉底忝啦!

Mummy, 你隻two way cake係咩系列,有全名嗎?
同埋你用左未,會唔會乾

大宅

請問有冇保濕精華素介紹

男爵府

littlefactc9,

叫做 "Visual Two-Way Cake SPF25. PA++" 銀色盒的。 我仲未開齋呀, 不過o係shop度試過又幾滑咁咋。

原文章由 littlefatc9 於 07-8-8 14:39 發表

Mummy, 你隻two way cake係咩系列,有全名嗎?
同埋你用左未,會唔會乾

男爵府

yung0216,

我都覺得貴左d, 不過比起其他品牌都仲叫做平D, 但佢地d野真係一d都唔差架, 我覺得佢地包裝又grand左d, 所以諗住咁樣提升番d價吧。 其實眼部卸裝液, 我用緊支ponds都可以卸的, 一支攪掂唔使煩呢! 可能我都唔屬於化裝化得好勁, 但有時搽完Mascara都係照搵ponds支卸妝油黎卸的, OK架!

原文章由 yung0216 於 07-8-8 13:23 發表
我覺得missha d野越來越貴呀.好似眼部卸妝液咁,剛剛開張時賣40幾,而家要60幾喇,請問有無其他好介紹呢?

大宅

原文章由 Mummy 於 07-8-9 10:04 發表
littlefactc9,

叫做 "Visual Two-Way Cake SPF25. PA++" 銀色盒的。 我仲未開齋呀, 不過o係shop度試過又幾滑咁咋。

唔該晒Mummy, 你開左齋一定要黎報料喎
係咪4方型盒有個M字? 我上網搵到SPF50 & SPF21 only

[ 本文章最後由 littlefatc9 於 07-8-9 11:17 編輯 ]

男爵府

上次大家介紹我用Pond's deep spa, 真係好好用, 佢既洗面膏d泡好幼細, 好滑.

但解決了死皮問題, 但解決唔到毛孔大的問題, 所以黑頭/粉刺仍然多.

請問:

1) 我係唔係洗面後要用爽膚水? 如是, 那一隻又平又好用?
2) 有甚麼可以幫助收細毛孔? Cream or Mask?

大宅

我真係好急切需要保濕精華素,各位可否介紹一下呢,
因我之前

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 蘋果好好味 於 07-8-9 12:49 發表
我真係好急切需要保濕精華素,各位可否介紹一下呢,
因我之前

百鬆蚊D 可以考慮JU JU 透明質酸高保濕美容液,冬天用都OK。屈人寺有得買...

大宅

原文章由 yuenwa 於 07-8-9 10:27 發表
上次大家介紹我用Pond's deep spa, 真係好好用, 佢既洗面膏d泡好幼細, 好滑.

但解決了死皮問題, 但解決唔到毛孔大的問題, 所以黑頭/粉刺仍然多.

請問:

1) 我係唔係洗面後要用爽膚水? 如是, 那一隻又 ...

黑頭多, 你可以買body shop隻blue corn mask($179), 好好用, 清到好多黑頭的~ :mrgreen: 不過如果你係乾性皮膚就唔好用啦, 乾性應該買honey mask, 不過我未試過~

爽膚水, 你可以試下一隻叫SIMPLE既(好似$3x~$4x), 係屈人寺同萬0有得買, 我係第二個forum見到好多人讚, 不過唔知點解我同我媽咪用完都敏感出粒粒~ ?-(

另外一隻就係SASA買, 係SANA豆乳toner($48), 好好用, 我用都無敏感, 保濕唔錯~ :mrgreen:
我叫亞貓,唔好以為我個名好求其,因為我原是流浪貓一隻,起初未諗到名時,個個都叫我"亞貓",之後就算同我改左名我都唔識應 :mrgreen: ,所以最後大家都叫返我做"亞貓"。

男爵府

littlefatc9,

SPF50我都有睇過, 但我覺得唔使咁勁, 平時出街spf21都OK, 事關妝前我都一定搽防曬的, 所以我唔會剩係靠粉底黎做防曬囉。

szemandy,

我都係用simple的爽膚水, 我之前用我細妹比我果支ingrid millet都出曬一粒粒, 但我用左呢隻之後就冇事, 可能我真係唔用得貴野... :-| 仲好! 慳番!

原文章由 littlefatc9 於 07-8-9 10:26 發表

唔該晒Mummy, 你開左齋一定要黎報料喎
係咪4方型盒有個M字? 我上網搵到SPF50 & SPF21 only

大宅

原文章由 Mummy 於 07-8-9 18:23 發表

szemandy,

我都係用simple的爽膚水, 我之前用我細妹比我果支ingr ...

係呀, 我都見到好多人讚先買黎用, 不過唔知點解我(20+)同我媽咪(40+)都用到敏感起粒粒呀~ :-(

不過之後我買左SANA豆乳toner($48)用又OK啵, 我都唔知我係咩問題~ ?-(

其實我一直用開既toner都係under$100的, 咁耐以黎, 我係試過Avon(媽咪買)同Simple敏感咋~
我叫亞貓,唔好以為我個名好求其,因為我原是流浪貓一隻,起初未諗到名時,個個都叫我"亞貓",之後就算同我改左名我都唔識應 :mrgreen: ,所以最後大家都叫返我做"亞貓"。

大宅

原文章由 March 於 07-8-9 13:13 發表

百鬆蚊D 可以考慮JU JU 透明質酸高保濕美容液,冬天用都OK。屈人寺有得買...

佢算唔算係精華素呀

[ 本文章最後由 蘋果好好味 於 07-8-10 10:57 編輯 ]

大宅

原文章由 蘋果好好味 於 07-8-10 10:53 發表

佢算唔算係精華素呀

係精華素黎ga, 因為佢係日本brand~

日本人的美容液=精華素 :mrgreen:

大宅

原文章由 szemandy 於 07-8-10 12:42 發表

係精華素黎ga, 因為佢係日本brand~

日本人的美容液=精華素 :mrgreen:

唔該哂~~

大宅

Mummy, 用左新野未呀

伯爵府

可唔可以介紹下, 你地買邊隻 face lotion 比你地既 bb 用呀? 保濕又唔立既...
thx~

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg

首頁

尾頁

跳至