跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

我又左啦,最後一次period是在8月30日,明年6月6日是我的預產期,希望明年當日真的會在當天出世啦,因為如果是的話,"她"或"他"是同我同一天生日.....,lee胎係我第二個小朋友,希望順順利利渡過280天....嘿嘿

大宅

hello!!你好!!我都係第二胎...預產期六月二十左右...禽日見醫生...見到胎"郎"...中間有白點...但未照到心跳...二星期後再照...我都好擔心...我女女差不多一歲...近來好痴身...我又唔夠膽抱佢咁多...:cry:

大宅

hi all
i've a 4.10 yr old boy and found out pregnant on Tue.
i'm also a bit worry as i miscarriaged on 12/06 and 6/07.

let's support each other :-P

大宅

好媽媽勳章

原文章由 Anita_Choi 於 07-10-24 17:53 發表
我又左啦,最後一次period是在8月30日,明年6月6日是我的預產期,希望明年當日真的會在當天出世啦,因為如果是的話,"她"或"他"是同我同一天生日.....,lee胎係我第二個小朋友,希望順順利利渡過280天....嘿嘿 ...

hi,我預產係6月5日呀,我都想bb遲一天出世,咁就同我老公一日
birthday la,大仔依加26個月大,依然好痴身,唔知點算

大宅

HI, 我都係第二胎,我BB預產期係6月11日, 我想佢早D, 因為我係6月5日生日, 到時大仔係母親節出生,細B就我生日,幾噤有意義!:mrgreen:

湊開阿仔的工人姐姐半個月前走左,+上這排唔可以成日抱佢,我阿仔都變返隻樹熊,仲極度扭計+反叛,差D激C我!唔記得講我阿仔已經2歲半。

大宅

我睇完醫生, 照到話預產期係 4/6, 第一個已經 18個月了

複式洋房

:lol:原來都有d朋友好似我咁,yauyaubb你就係老公6月6日生日,Fannylok就係6月5日生日,好奇妙啊.....祝大家順順利利,心想事成,

大宅

我都係第二胎,噙日去左照超聲波,預產期係6月15日.....

我個大家姐已經27個月啦!!

我個工人姐姐2月走,我而家仲頭痛緊!!

洋房

My 1st baby is 6 mths old only and I found that I pregnant (accidentially) yesterday. God, I have a lot of plans la, move to a bigger house and maybe hire one more maid. Worry ar.

原文章由 Anita_Choi 於 07-10-24 17:53 發表
我又左啦,最後一次period是在8月30日,明年6月6日是我的預產期,希望明年當日真的會在當天出世啦,因為如果是的話,"她"或"他"是同我同一天生日.....,lee胎係我第二個小朋友,希望順順利利渡過280天....嘿嘿 ...

大宅

HI! 我都係第二胎,6月9日預產期,我大B下個月就足2歲啦,但佢最近好痴身,同佢講就黎有弟弟/妹妹同佢玩,佢都係對住我傻笑,唔知佢明唔明?? 但呢次辛苦過上一胎好多,日日/24小時都想嘔........:-(

大宅

good day all.
i didn't feel much discomfort so far, my edd should be 26/6 but not yet visit Dr .

gan ba de all sisters!:-P

大宅

ballfish,
i guess your son (? daughter) didn't understand totally. anyway, remember don't hold him ah . it's very dangerous.
hope u'll feel better soon.

原文章由 ballfish 於 07-10-25 15:46 發表
HI! 我都係第二胎,6月9日預產期,我大B下個月就足2歲啦,但佢最近好痴身,同佢講就黎有弟弟/妹妹同佢玩,佢都係對住我傻笑,唔知佢明唔明?? 但呢次辛苦過上一胎好多,日日/24小時都想嘔........:-( ...

大宅

我都係第2胎呀!
阿女BB1歲1個月大

預產期你6月26呀!!
希望佢準時啦~!

或者早10日都好既

大女919
小B616

哈哈.....

你地覺得依家辛苦未呀!?
阿女好百厭呀!
同埋依家開反胃同好易攰
所以好辛苦呀!

希望快D冇咁辛苦啦~

大宅

我今朝係kcr差點嘔出嚟......其實我都覺得呢胎辛苦過上一胎,我每晚都食唔到飯,日日都帶著一盒陳皮o係身,每晚9:00p.m.就瞓啦,我個囡仲成日要我同佢玩波,我捉佢每日都要同小b say hi架!!

我得6weeks但已經重左5磅,個肚仲突晒出嚟,我上一胎到3個月都未見肚,我諗我多左好多肉,(醫生話小b好細,)....

原文章由 colourlu 於 07-10-25 22:17 發表
我都係第2胎呀!
阿女BB1歲1個月大

預產期你6月26呀!!
希望佢準時啦~!

或者早10日都好既

大女919
小B616

哈哈.....

阿女好百厭呀!
同埋依家開反胃同好易攰
所以好辛苦呀!

希望快D冇咁辛 ...

大宅

砵砵豬
wah. ! take care ah. bring a bag to prepare.
it sounds really difficult.
i'm a bit worry as i didn't feel very much discomfort.
.............i'm now 5 wk 1d . will see Dr next Tur. .

大宅

Kelly,

thank you! 大家加油!!!

我大B係仔黎嫁,佢似女仔咩? 真人一定唔似女仔,超級牛王頭,開始唔聽你講,叫佢去東就去西.......希望呢胎係囡啦,可以同佢扮靚靚

大宅

ballfish
heee.. no. he looks like a boy. of coz.
yup, girl will be more easy .

how do u feel today?

原文章由 ballfish 於 07-10-26 11:43 發表
Kelly,

thank you! 大家加油!!!

我大B係仔黎嫁,佢似女仔咩? 真人一定唔似女仔,超級牛王頭,開始唔聽你講,叫佢去東就去西.......希望呢胎係囡啦,可以同佢扮靚靚 ...

大宅

colourlu
wah. if really happen what u want. that's really interesting. and easy to remember ah . very good
:-P when will u visit Dr ?

原文章由 colourlu 於 07-10-25 22:17 發表
我都係第2胎呀!
阿女BB1歲1個月大

預產期你6月26呀!!
希望佢準時啦~!

或者早10日都好既

大女919
小B616

哈哈.....

阿女好百厭呀!
同埋依家開反胃同好易攰
所以好辛苦呀!

希望快D冇咁辛 ...

大宅

Kelly,

我剛剛已經嘔晒成個早餐出嚟.......唔知點解真係好反胃,又多胃氣,我已經睇左醫生,不過只係照到心跳,兩星期後再要返醫生都check,唔知點解,我囡囡8星期時,已經照到個型,今次6星期,就咩都睇唔到?

原文章由 Kellyaugust2004 於 07-10-26 11:31 發表
砵砵豬
wah. ! take care ah. bring a bag to prepare.
it sounds really difficult.
i'm a bit worry as i didn't feel very much discomfort.
.............i'm now 5 wk 1d . will see Dr next Tur. .

洋房

HI 各位

我上次period係9月2日(唔知預產期係咪6月初呢), 今朝自己驗就係BINGO而家約左明天睇醫生, 我都有一個仔佢就黎5歲LA

首頁
12345...6

尾頁

跳至