家事百科

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我係上年換咗個焗爐(全新), 早排攞出嚟用(第一次), 點知一插插蘇就全屋跳fuse, 係唔係個焗爐已經報銷啦:-( 仲有冇辦法呀

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

應該係漏電,如果重有保養,可以試吓攞返去維修,冇就都係放棄LA。
原文章由 jenjen 於 07-11-9 13:24 發表
我係上年換咗個焗爐(全新), 早排攞出嚟用(第一次), 點知一插插蘇就全屋跳fuse, 係唔係個焗爐已經報銷啦:-( 仲有冇辦法呀

複式洋房

我攞咗返嚟都未開箱,保養証更係冇寄啦 好肉痛呀:-( 下次買咗返嚟要立刻用 :-(

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

冇寄保養証一般都冇問題, 你有單同保養証存根, 當你寄失左保養証, 只要你未過保養期一般通會維修.

原文章由 jenjen 於 07-11-10 11:06 發表
我攞咗返嚟都未開箱,保養証更係冇寄啦 好肉痛呀:-( 下次買咗返嚟要立刻用 :-(

大宅

原文章由 jenjen 於 07-11-9 13:24 發表

not really broken. My own experience, when I moved to the new house, I tried to use my oven... 全屋跳fuse. I checked my oven, nothing wrong, no strange smell.... I decided tried again... and it is ok wor... My hubby guess it is because oven usually need large amount of electricity which might cause the 跳fuse。。。

Again, this is only my experiences, might not the same as you case....

複式洋房

唔該哂 不過我已經唔見咗張單啦

原文章由 clpapa 於 07-11-10 20:40 發表
冇寄保養証一般都冇問題, 你有單同保養証存根, 當你寄失左保養証, 只要你未過保養期一般通會維修.

複式洋房

我已經試過兩次:cry: 我已經決定買個新焗爐

原文章由 Jenny 於 07-11-11 20:38 發表

not really broken. My own experience, when I moved to the new house, I tried to use my oven... 全屋跳fuse. I checked my oven, nothing wrong, no strange smell.... I decided tried again... and it is o ...

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

首頁

尾頁

跳至