懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我買初生BB蛤乸衣(包腳)時買大了1個碼以防縮水同埋BB快大。囝囝出世約6.5, sales話中細碼B可著到3個月。

但係BB滿月前著隻腳仔唔夠長可能有幾寸空位, 佢會唔會唔舒服架?
應唔應該改買唔包腳的, 將褲腳褶起再加腳套?

大宅

我bb現在五個幾月大啦, 我都買定左6件包埋腳仔嘅蛤"那"衣比佢, 三件厚, 三件薄.
係揍b嬸嬸教我買的, 佢話出街時穿, 暖好多, 在家就不用.

男爵府

我都會選包腳的,會暖D同唔洗襪仔。

原文章由 renielo 於 07-11-17 20:00 發表

我買初生BB蛤乸衣(包腳)時買大了1個碼以防縮水同埋BB快大。囝囝出世約6.5磅, sales話中細碼B可著到3個月。

但係BB滿月前著隻腳仔唔夠長可能有幾寸空位, 佢會唔會唔舒服架?
應唔應該改買唔包腳的, 將褲腳褶起再加 ...

大宅

原文章由 manman66 於 07-11-18 12:04 發表
我都會選包腳的,會暖D同唔洗襪仔。

BB仲未出世, 如果第時隻褲腳長左出黎係唔係唔好理佢任佢吊吊fing?

複式洋房

我都唸過呢個問題...我反而驚佢天生對腳長過人...因為照果陣..醫生話佢有長腿...(可能都係話長DDDD~~)

我唸長出黎吊吊FING應該無問題既..邊有買到咁FIT...

禁止訪問

大宅

我bb出世的時候都係冬天,我都有買包腳的衫比佢,但係好快就唔啱,我咪剪咗個包腳位,c6話我剪到件衫好以聰明笨伯咁
如果我再生多個我反而唔會買包腳(錯一次就好啦),d bb真係快大到你唔信,出世本來件衫好大件仲會fingfing吓,到滿月隻腳已經唔啱,反而手就有長

首頁

尾頁

跳至