懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

小妹今次第一胎, 兩年前小產過, 所以今次陀得好小心, 希望小b 健康成長.

今朝嘔咗懷孕以嚟既第一次, 好辛苦啊, 有冇準媽咪一齊分享吓懷孕經歷? 交流一下懷孕心得???

男爵府

我第2胎喇~~!
6月尾7月頭預產期~~!
我第一個小朋友係囡囡~而家3歲半喇~~不過佢先天有發展障礙~~所以仲未識行路~~揍住佢陀bb都有d擔心陀唔穩~~
你小產過就要特別小心喇~~唔好俾自己太粗勞~~
http://hk.myblog.yahoo.com/snowy-tsang
歡迎參觀~~雪雪 & 釨鏸's Blog

[IMG]http://i278.photobucket.com/albums/kk114/babymaggieleung/BBB.jpg[/IMG]

別墅

我係第一胎呀,現在6wk啦!不過8月時照ultrasound發現胎中8wk BB無法孕育成長,故做了流產手術,但感謝上帝又賜我一次機會,希望一切順利

大宅

我在今年3月小產過,到了10個wks佢冇再生長下去.依家又有了6wks.但今次都有點不安,前天去醫生處照陰道,佢話太細未睇到,只有一個黑色胎囊.我好緊張呀!
我這兩天覺得有點頭暈及胃氣,是正常不正常?我沒有作嘔感覺,又是正常嗎?
希望各位好姊妹祝福我啦!

[ 本文章最後由 yickyick 於 07-11-11 08:25 編輯 ]

大宅

我尋日終於見到bb心跳喇!

不如去08年7月媽咪會傾啦!

http://forum.baby-kingdom.com/forumdisplay.php?fid=311

大宅

我之前都小產過, 今次有左都有d擔心, 早2星期去照又係咩都照唔到, 淨係照到一個約4mm既黑色胎囊, 尋日去照已經見到bb心跳, size都大左, 有7.6mm, 所以唔洗太擔心啦!

原文章由 yickyick 於 07-11-11 08:22 發表
我在今年3月小產過,到了10個wks佢冇再生長下去.依家又有了6wks.但今次都有點不安,前天去醫生處照陰道,佢話太細未睇到,只有一個黑色胎囊.我好緊張呀!
我這兩天覺得有點頭暈及胃氣,是正常不正常?我沒有作嘔感覺,又是正 ...

禁止訪問

大宅

大家都要保重呀!

babymaggieleung,
我又係七月頭預產期呀, 第一胎陀bb 真係咩都唔識, 傻吓傻吓咁.

你湊住大女, 真係要小心啲, 尤其可能佢會扭計要抱抱, 就要盡量避免啦!你屋企有冇人可以幫手睇住吓囡囡架? 如果有既話, 起碼可以幫輕吓.

祝你母子平安!!!:) :) :)

原文章由 babymaggieleung 於 07-11-11 00:48 發表
我第2胎喇~~!
6月尾7月頭預產期~~!
我第一個小朋友係囡囡~而家3歲半喇~~不過佢先天有發展障礙~~所以仲未識行路~~揍住佢陀bb都有d擔心陀唔穩~~
你小產過就要特別小心喇~~唔好俾自己太粗勞~~ ...

大宅

你好叻呀

MicMicMandy ,

嘩, 我上次小產, 都要過咗兩年先再有, 你好叻呀, 話咁快又掂咗 , 你一定非常努力嘞.

希望大家都可以如願成功做靚靚媽咪!!:lol :lol :lol

原文章由 MicMicMandy 於 07-11-11 06:20 發表
我係第一胎呀,現在6wk啦!不過8月時照ultrasound發現胎中8wk BB無法孕育成長,故做了流產手術,但感謝上帝又賜我一次機會,希望一切順利

別墅

我現在6wk,發覺刷牙及坐車都反胃作嘔 ,個胸好脹痛,甚至腋下也脹起一塊 ,你們開始有這些反應嗎??-(

大宅

為你祝福

yickyick ,

如果你排卵遲, 個胎會生得慢啲架, 唔好咁擔心住.

咁e生有冇話叫你幾時再去照呀??

我依家都係6w, 都有頭暈及胃氣, 又多屁, 見到其他sisters 都係咁講, 我估正常掛.

原文章由 yickyick 於 07-11-11 08:22 發表
我這兩天覺得有點頭暈及胃氣,是正常不正常?我沒有作嘔感覺,又是正 ...

大宅

sweet2008 ,

既然啲藥係產科e生開, 應該冇問題既.

我未檢到bingo之前已經開始大感冒, 仲攪到成日要請假. 加埋上次經歷, 今次已經請定一星期假, 响屋企安胎. 希望小b生生性性, 健康成長.

無論幾冇胃口都好, 都要食嘢架, 你再試吓食啲話梅, 會好啲, 我都有食, 不過唔敢食太多, 驚防腐劑同鹽份太高.:lol: :lol: :lol:

原文章由 sweet2008 於 07-11-11 10:48 發表
各位好
我剛有了5wk, 不過大感冒, 食緊藥病到七彩 (產科醫生開的), 真係好擔心小b有事. 兩個星期後才會去照, 希望到時見到心跳.
我都係今年5月時小產的, 所以今次會好小心...
係呢, 我暫時都冇嘔, 仲完全冇晒胃口, ...

大宅

MicMicMandy ,

我都係6w呀, 我不嬲只係朝早起身同坐車會有啲啲想嘔, 不過尋日胸口悶同頭暈, 之後嘔咗就舒服晒.

至於個胸就有脹咗, 有小小痛, 腋旁都有啲痛.

原文章由 MicMicMandy 於 07-11-11 11:40 發表
我現在6wk,發覺刷牙及坐車都反胃作嘔 ,個胸好脹痛,甚至腋下也脹起一塊 ,你們開始有這些反應嗎??-(

複式洋房

有冇08年7月預產期既準媽咪?一齊分享吓

我都係6月尾7月頭預產期,個胸脤脤痛,開始作嘔作悶,但就嘔不出來,我開始食酸的食物。如STRAWBERRY, BLUE-BERRY,TOMATO....

別墅

如果反胃,Dr 話中國人吃薑的辨法好有效,大家可以試吓!

大宅

各位靚媽媽有冇尿頻?

小妹有咗只係6W之麻, 但係已經尿頻, 當然, 我又飲湯, 又食維他命(要飲水), 又飲中藥, 今日下晝兩個鐘去咗三次小便, 好煩

有冇靚媽咪好似我咁????-( ?-( ?-(

別墅

hihi~~我現5w了..產期係7月呀 ..我e加多有作嘔..好似好多胃氣咁..有咩解救呢
:-?  :-)

大宅

原文章由 vvcc 於 07-11-11 19:13 發表
小妹有咗只係6W之麻, 但係已經尿頻, 當然, 我又飲湯, 又食維他命(要飲水), 又飲中藥, 今日下晝兩個鐘去咗三次小便, 好煩

有冇靚媽咪好似我咁????-( ?-( ?-( ...

我聽人講頭 5 個月都唔可以食維他命架喎.

大宅

但係醫生都有開維他命比我wor!

原文章由 PEGGYMON 於 07-11-11 20:53 發表

我聽人講頭 5 個月都唔可以食維他命架喎.

大宅

hi,我今次第二胎,囡囡一歲9個月了,上一胎完全冇胃口,咩都食唔到,但今胎完全唔同,,不停食野, 成日放屁,胸又大左好多...:tongue:

我去照都係未照到...下星期再去.

大家一齊努力
happy family

首頁

尾頁

跳至