自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

你們記不記得李sir / 溫生呀!

以前我是住43座 ka!

男爵府

好媽媽勳章

我住47座架,溫生係咪教英文,嗎人打人打到好勁個位,咁你現在搬咗去邊區呀?

複式洋房

係唔係miss呀,生得細細粒的個

原文章由 sayoma 於 07-10-24 18:00 發表
我住47座架,溫生係咪教英文,嗎人打人打到好勁個位,咁你現在搬咗去邊區呀?

大宅

李sir係咪教體育那個呀?溫生係咪隻腳有小許跛那個呀,我係住52座

大宅

今朝諗起,馮SIR先係跛跛地

大宅

我都讀過架,你地第幾年架. 睇下係師姐定師妹呀.

大宅

係呀!溫生細吾細粒,吾很定呀,因為我個時重細粒過佢,嘻嘻!我覺得佢有小小 mix, 吾知佢現在如何呢? 她是我一至六年級的班主任呀!

李SIR 其實佢好似無教過我,不過我記得佢呀! 

馮SIR 就好似是教下午班的?

有兩個叫大細礦,個細礦是教我健教和體育的.

我讀完六年級,學校便要破啦!

我現在不是住個區啦!不過搬來搬去都係住在附近呀!你地呢?

大宅

其實我現在都好想回去43座 ka, 不過已是不可能啦, 現在完全吾同晒, 不過有時我會發夢都會在以前的屋企.

我平時會去萬年食野,早兩個星期,我帶埋個女去中央球場影相.

你們會否回去行吓 ka ?

大宅

原文章由 qq_888bb 於 07-10-25 17:58 發表
其實我現在都好想回去43座 ka, 不過已是不可能啦, 現在完全吾同晒, 不過有時我會發夢都會在以前的屋企.

我平時會去萬年食野,早兩個星期,我帶埋個女去中央球場影相.

你們會否回去行吓 ka ?
...
我都係有時發夢都會係以前屋企架,去萬年食炸蛋呀,中央我以前都成日去架 我都好懷念住慈雲山日子呀.:-( :-( :-(

大宅

係呀! 比你古到我係去嗰間食炸蛋! 我每次都會叫炸蛋/魚肉翅和正豬腸...的.每次都係去嗰間,吾會去第二間 ka!

請問你是那一年畢業? 是邊個做你班主任? 你是住那一座呀?

你地還記不記得,大益文具店呀? 我在鳳凰村見到個老闆和老闆娘呀! 他們的頭髮都已經白晒啦!我以前常在這間店買文具和聖誕裝飾 ka!

原文章由 可樂仔 於 07-10-25 18:09 發表
我都係有時發夢都會係以前屋企架,去萬年食炸蛋呀,中央我以前都成日去架 我都好懷念住慈雲山日子呀.:-( :-( :-(

大宅

原文章由 qq_888bb 於 07-10-26 09:42 發表
係呀! 比你古到我係去嗰間食炸蛋! 我每次都會叫炸蛋/魚肉翅和正豬腸...的.每次都係去嗰間,吾會去第二間 ka!

請問你是那一年畢業? 是邊個做你班主任? 你是住那一座呀?

你地還記不記得,大益文具店呀? 我在鳳凰村見到個老闆 ...

我都唔記得邊年畢業啦,好似姓鍾個我班主任 我住係42座架,你呢:loveliness: :loveliness: 大益我依家仲有幫襯佢地買野架.佢地兩公婆真係老左好多呀 咁我地都做人媽媽啦.時間過得真係快:-( :-(

大宅

你住42座,未即係我格離嗰座,我住43座呀,你重記吾記得你以前樓下嗰噹生果店呀?
我以前是讀你樓下嗰間幼稚園 ka!
你搬左去嗰間大益附近呀? 我有時都會經過 ka! 不過現在好似無文具賣啦,對嗎?
唉!時間真係好快呀!不過有時又想再快D(是在想快D放工/放假嗰時)嘻嘻!!!

複式洋房

我往30座,你應該係我小師妹,因為我係6?年度讀,咁miss都教好耐喎,我記得佢真係幾惡,

大宅

30座是否在有間可以飲早茶又可食燒野好似叫 (美景) ,又有一個街市嗰邊呀?附近好似又有一間叫做基?小學.

係呀溫生真係好惡 ka, 我比她打過手仔和罰留堂啦!:-(

原文章由 milkchai 於 07-10-26 17:17 發表
我往30座,你應該係我小師妹,因為我係6?年度讀,咁miss都教好耐喎,我記得佢真係幾惡,

大宅

原文章由 qq_888bb 於 07-10-26 16:33 發表
你住42座,未即係我格離嗰座,我住43座呀,你重記吾記得你以前樓下嗰噹生果店呀?
我以前是讀你樓下嗰間幼稚園 ka!
你搬左去嗰間大益附近呀? 我有時都會經過 ka! 不過現在好似無文具賣啦,對嗎?
唉!時間真係好快呀!不過有時又想再快D(是 ...

樓下生果店 係咪陳裕發,有幾個肥妹個間呀.你讀街坊幅利會呀,我細佬都係架 我就讀文彩係沙田坳道呢,你知唔知邊間呀,我成日係大益下面間餐廳富寶食野架,而大益我都係幫襯去買衣紙.咁你搬左去邊呀.

大宅

原文章由 qq_888bb 於 07-10-26 17:26 發表
30座是否在有間可以飲早茶又可食燒野好似叫 (美景) ,又有一個街市嗰邊呀?附近好似又有一間叫做基?小學.

...
美景我成日都去食架.基本上就係我飯堂 個間小學叫基慈呀,都唔係附近啦,都幾遠架.我仲記得每8月都有人唱歌,行大運,唔洗錢飲氣水架好熱鬧好開心架,你地有冇去睇架.好好好懷念呀~~~~~~~~~~~~:-( :-(

別墅

好媽媽勳章

我多數是你們的小小師妹,我只記得我在讀小三,學校就要拆啦!只記學校對開有乒乓波枱、停車場。

別墅

原文章由 qq_888bb 於 07-10-24 17:30 發表
你們記不記得李sir / 溫生呀!

以前我是住43座 ka!

哈哈~乜咁橋呀?我又係住43座喎~不過我唔係讀果間學校~

複式洋房

原文章由 qq_888bb 於 07-10-26 17:26 發表

...

30座係中央球對面,隔一條馬路,有茶飲係隔離座,咦小師妹你係讀上午or下午斑,我係讀下午班,記得陣學校隔離座有幾間士多,我經常係度買野食,特別懷念紅豆球同孖條雪條,慈雲山充滿好多我難忘回憶,特別係童年,我8歲就搬上這度住啦,而家住沙田,但係有時都會上去行下,除左中央球無變其他地方都變哂llu,講番miss佢陣教我四年級英文,我就無乜俾佢鬧,不過男同學就慘啦,俾佢勁鬧同扭耳仔 不過佢都係想我好,不過男仔又係幾曳,我條校裙係咪灰色背心裙,因為實在太耐啦 不過我重記得我著校服個樣

複式洋房

係孟蘭節嗎

乜有免費汽水飲咩,我唔知? 不過每年個時候真係好開心好熱鬧,好似係中央球每年特式咁,度有潮洲蠔粥好好食,不過要比錢,好懷念,係呢而家球每年重有冇做戲呀?

首頁
12345...10

尾頁

跳至