跳至

首頁

尾頁

別墅

哎呀, 呢兩晚行行訓得唔好(之前約11點訓, 到第2朝8點), 半夜醒一次, 仲要喊到顛左, 要開晒燈, 坐係度, 玩成半粒鐘先可以訓低, 唔好以為訓, 係仲要爬一輪先訓, 真慘:cry:
可能因為出第3 & 第4隻牙仔, 個人好忟憎, 成日磨牙, 牙肉應該好癢
不過死啦, 牙仔有排先出齊, 我真係頂唔順啦, 好耐無試過半夜要起身, 我就黎顛啦:-( :-( :-(

大宅

原文章由 wuleung 於 07-11-19 11:14 發表
哎呀, 呢兩晚行行訓得唔好(之前約11點訓, 到第2朝8點), 半夜醒一次, 仲要喊到顛左, 要開晒燈, 坐係度, 玩成半粒鐘先可以訓低, 唔好以為訓, 係仲要爬一輪先訓, 真慘:cry:
可能因為出第3 & 第4隻牙仔, 個人好忟憎, 成 ...

wuleung,

唔駛咁擔心, 通常係頭嗰幾只牙先有大d反應, 之後會好d架喇

martse

別墅

最心痛係我幫唔到佢手, 睇住佢喊到拆天咁:-(
可能一谷就谷成兩隻牙, 好辛苦啦:-|

原文章由 martse 於 07-11-19 11:50 發表

wuleung,

唔駛咁擔心, 通常係頭嗰幾只牙先有大d反應, 之後會好d架喇

martse

別墅

食保嬰丹得唔得??

男爵府

醒目開學勳章

我個仔尋晚都1:00am喊到流晒眼淚紅晒塊面:-( ,但又合埋對眼喊,我抱極佢都係咁喊:-( ,我估佢係發夢啦!之後我開光d燈,而且係咁叫醒佢,跟住佢就開少少眼而且無喊啦!跟住我比少少奶佢食就訓返啦

其實有時阿仔牙仔唔舒服、夜晚玩得癲、或者接觸過陌生人都會咁架!

別墅

我就係唔想比奶奶佢, 如果飲慣左晚晚要起身咪仲死
同行行一樣啦, 喊到口水nose悌出晒黎咁...真可憐

原文章由 Karie 於 07-11-19 12:02 發表
我個仔尋晚都1:00am喊到流晒眼淚紅晒塊面:-( ,但又合埋對眼喊,我抱極佢都係咁喊:-( ,我估佢係發夢啦!之後我開光d燈,而且係咁叫醒佢,跟住佢就開少少眼而且無喊啦!跟住我比少少奶佢食就訓返啦

其實有時阿仔牙仔唔舒 ...

大宅

回覆 #1 wuleung 的文章

我亞b早幾晚都係半夜醒,不過就一定要我抱番佢先肯瞓,但係瞓還瞓,一放番佢落床仔,佢又喊過,反而返響大人床佢就瞓得好好,累到爸爸要讓個床位出唻,自己就做廳長,好慘!:( :(
我諗都係關出牙仔事,因為我發覺亞b嘈完之後果日,隻牙仔再係生出左d,唉,佢而家先開始出下排果兩隻門牙仔,唻緊真係有排搞!

大宅

食珍珠末啦,好掂架

別墅

hi wing,
估唔到我地阿b一樣, 一抱就訓, 放落床就喊, 咁多隻牙, 真係唔知要折磨我幾耐:cry:
我前晚開始, 每逄半夜, 就要同老公分房訓, 好慘! 仲要依家開始涼, 真係唔願離開個被窩

原文章由 winglink 於 07-11-19 16:11 發表
我亞b早幾晚都係半夜醒,不過就一定要我抱番佢先肯瞓,但係瞓還瞓,一放番佢落床仔,佢又喊過,反而返響大人床佢就瞓得好好,累到爸爸要讓個床位出唻,自己就做廳長,好慘!:( :(
我諗都係關出牙仔事,因為我發覺亞b嘈完之後果日,隻牙仔 ...

別墅

qk347,
珍珠末唔係定"京"架咩
原文章由 qk347 於 07-11-19 16:51 發表
食珍珠末啦,好掂架

大宅

我阿b出牙如果真係好痕我就會比吳德物次(腸病水)佢食,(支腸病水都寫明出牙痕係有效架),通常食左一陣就有效,不過真係痕到扭晒計先比佢食。
如果阿b嚇親我就比珍珠未,又係食一次就ok喎,大家都有教好瞓,珍珠未我會買d大牌子果d,果d大牌子話自己既珍珠未飛左水銀喎。:-P

別墅

yotal,
吳德物次(腸病水)係醫生開比你架
其實我阿b未食過珍珠未/保嬰丹..
anyway, 多謝晒你意見
原文章由 yotal 於 07-11-19 18:22 發表
我阿b出牙如果真係好痕我就會比吳德物次(腸病水)佢食,(支腸病水都寫明出牙痕係有效架),通常食左一陣就有效,不過真係痕到扭晒計先比佢食。
如果阿b嚇親我就比珍珠未,又係食一次就ok喎,大家都有教好瞓,珍珠未我會買d大牌子果 ...

大宅

珍珠末令bb訓得好d,出牙仔都得架,每日兩樽,加入粥度食,食兩日即見效,冇事就唔洗再食,我囡囡呢兩日出緊犬齒,又要食番,
位元堂珍珠末,但唔好去專門店買,貴好多,你去華潤堂買平d架.....

別墅

qk347,
OK, 想再問多D野添
珍珠末有無味架 放落粥仔bb會唔會唔食 有咩牌子架, 邊隻好 大約幾$架

原文章由 qk347 於 07-11-19 18:36 發表
珍珠末令bb訓得好d,出牙仔都得架,每日兩樽,加入粥度食,食兩日即見效,冇事就唔洗再食,我囡囡呢兩日出緊犬齒,又要食番,
位元堂珍珠末,但唔好去專門店買,貴好多,你去華潤堂買平d架..... ...

大宅

係呀,自從我老公響廳獨自渡過左個冷冷清清清既一晚之後,佢好驚要再瞓廳,所以上個weekend趁放假拿拿林去買左張床褥,放番響亞b間房張碌架床度,有乜衣郁都叫有張床瞓下,好過響廳變雪條!

原文章由 wuleung 於 07-11-19 18:19 發表
hi wing,
估唔到我地阿b一樣, 一抱就訓, 放落床就喊, 咁多隻牙, 真係唔知要折磨我幾耐:cry:
我前晚開始, 每逄半夜, 就要同老公分房訓, 好慘! 仲要依家開始涼, 真係唔願離開個被窩

...

大宅

原來出牙仔會有咁大反應架??我阿B先出左1只牙仔咋,咁我咪仲有排挨??但我阿B出果只牙仔果陣淨系發燒咋,同埋屙牙C:tongue:

男爵府

醒目開學勳章

吳德物次可以係watson, mannings有得買架!

原文章由 wuleung 於 07-11-19 18:28 發表
yotal,
吳德物次(腸病水)係醫生開比你架
其實我阿b未食過珍珠未/保嬰丹..
anyway, 多謝晒你意見

大宅

原文章由 wuleung 於 07-11-19 18:43 發表
qk347,
OK, 想再問多D野添
珍珠末有無味架 放落粥仔bb會唔會唔食 有咩牌子架, 邊隻好 大約幾$架

冇味架,可以加入奶或水飲,不過我試過d粉痴住0係樽內,食唔清,所以加入粥囉,位元堂牌珍珠末,華潤堂賣$280

別墅

唔該晒karie & qk347
原文章由 qk347 於 07-11-20 01:11 發表

冇味架,可以加入奶或水飲,不過我試過d粉痴住0係樽內,食唔清,所以加入粥囉,位元堂牌珍珠末,華潤堂賣$280

首頁

尾頁

跳至