跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問大家d惡露完晒未,我試過有兩日已經乾淨晒,但之後有d血水流出,大約4-5日,呢兩日又變返鮮紅色,但流量不多...
咁唔正唔正常呢???

大宅

我同你一樣,我2/10生,前後一個月先乾淨.

原文章由 kanise 於 07-11-9 11:04 發表
請問大家d惡露完晒未,我試過有兩日已經乾淨晒,但之後有d血水流出,大約4-5日,呢兩日又變返鮮紅色,但流量不多...
咁唔正唔正常呢???

男爵府

原文章由 TszChingMaMa 於 07-11-9 13:08 發表
我同你一樣,我2/10生,前後一個月先乾淨.

我都係2/10生,但到而家仲係多呀!三個禮拜時明明冇乜架喇,跟住呢個多礼拜又變返鮮紅同埋好多呀...........有冇問題架?

民房

我都是10月2日生, 依家只剩少許啡.:-P

男爵府

你既量多唔多, 如多既, 你可能係黎 M喎, 你係咪喂奶粉架
原文章由 rovictnadia 於 07-11-10 10:30 發表

我都係2/10生,但到而家仲係多呀!三個禮拜時明明冇乜架喇,跟住呢個多礼拜又變返鮮紅同埋好多呀...........有冇問題架?

複式洋房

原文章由 rovictnadia 於 07-11-10 10:30 發表

我都係2/10生,兩日前覆診醫生話我ge惡露已經係尾聲喇.
你會唔會食錯野? 刺激到佢"番兜"呢 ?

複式洋房

我是6/10生,而家亦是好多呀!三個禮拜時明明冇乜架喇,跟住昨天又變返鮮紅同埋好多呀...........我是一日pump人奶三至四次...之前我只食過竹絲chicken soup 唔知有冇問題架?

別墅

我想問惡露未清, 可唔可以食薑醋架?

大宅

如果不是太多,都可以吃

男爵府

原文章由 chapman媽 於 07-11-10 11:42 發表
你既量多唔多, 如多既, 你可能係黎 M喎, 你係咪喂奶粉架

初頭全人奶, 而家人奶加奶粉囉!咁快黎 M????

別墅

我都係停了幾天,點知又來,我想是M

大宅

環保接龍勳章

原文章由 daydaytse 於 07-11-11 11:43 發表
我想問惡露未清, 可唔可以食薑醋架?

最好清哂先呀!! 我之前未清食左隻薑醋蛋, 點知第二日狂出血, 係好多好多果隻, 仲流到休克, 攪到要call 白車入急症, 醫生照哂超聲波都搵唔到任何原因, 唯一解釋既係我食左隻薑醋蛋, 行氣活血左wor! 所以我都依家都唔敢食呀

男爵府

BK Milk勳章

原文章由 MEOWKLP 於 07-11-14 20:29 發表

最好清哂先呀!! 我之前未清食左隻薑醋蛋, 點知第二日狂出血, 係好多好多果隻, 仲流到休克, 攪到要call 白車入急症, 醫生照哂超聲波都搵唔到任何原因, 唯一解釋既係我食左隻薑醋蛋, 行氣活血左wor! 所以我都依家都 ...

我日日都食薑同旦, 好彩無乜事!

伯爵府

我10月5生完到依家d惡露都係仲未清呀,有時無晒血有時又有少少血流..近依幾日又係流返少許血水而且有時仲會有d肚痛,由其時行街好耐and抱完仔仔之後...我上胎都唔係咁既,攪到老公成日問我洗唔洗睇醫生,我見又好似無乜野,都唔知睇唔睇醫生好,好在原來都有咁多媽咪有咁既情況,唔係就嚇死我喇....
大b駿逸細b駿晞

大宅

我10月9生開刀生,到依家d惡露都係仲未清呀,有時無晒血有時又有少少血流,而且係下午先有少少,一陣又冇晒,都唔知有冇問題,唉~~~~~~

別墅

我10月31日生, 今日好似開始少喇!

別墅

我生完後廿幾日已經無咩喇,唔知係唔係個助產士幫我襟肚襟得好清呢? 因為果時佢好大力咁襟我個肚,我嗌痛,佢話幫我襟清d瘀血喎,咁之後我又發覺d惡露唔係好多(除左頭幾日)

男爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

我10月21日生bb, 現在好像間中有少少, 希望快些清呢

大宅

我10月5日生,大約一個月試過停, 以為已經乾淨晒,但之後又有d鮮血來返,但流量不多...到而家先無晒呀!

民房

我係11月生既媽咪, 預產期係27日, 而家bb都仲未出世, 睇到你地既post先至知道原來惡露係會流咁耐先至清得曬架, 我仲以為半個月倒就會冇曬架添

首頁

尾頁

跳至