跳至

首頁

尾頁

複式洋房

醫生要我驗糖尿, 想問果杯糖水係咪好難飲架:tongue:

大宅

MEG,
我好耐冇上黎la,
你好嗎?
我係10weeks時已經飲左,
係好難頂,果時仲係有morning sickness
你記住飲果時要小小咁飲,唔好急,
如果唔係好易嘔,因為空肚.(係我同事教我架)
嘔左就冇人可是幫你,要搵日再玩過
最好有人同你傾下計會好d,我果日撞倒個同事,大家傾下,就分散注意力,但都係想嘔:cry:
我要係廿幾週再做過呀
你幾時做呀?

大宅

請問咩野情況下要驗糖尿架? 你自己要求, 定Dr.話要架呢? 同埋幾時要check?
謝~

原文章由 meg 於 07-11-12 15:06 發表
醫生要我驗糖尿, 想問果杯糖水係咪好難飲架:tongue:

大宅

係囉~~~點解咁早要飲既?唔係廿幾週先飲咩?

http://hk.myblog.yahoo.com/sze_0203/

複式洋房

我排左6/12去飲呀!!
朝早8:00 平時都未起身la
想問下係咪好大杯架??? 我只知道飲完2個鐘後再去抽血....
咁果兩個鐘有咩搞

原文章由 KBmama 於 07-11-13 07:01 發表
MEG,
我好耐冇上黎la,
你好嗎?
我係10weeks時已經飲左,
係好難頂,果時仲係有morning sickness
你記住飲果時要小小咁飲,唔好急,
如果唔係好易嘔,因為空肚.(係我同事教我架)
嘔左就冇人可是幫你,要搵日再玩過
...

大宅

SZE & KITMEIT,
係廿幾weeks至飲架,
只不過我有多囊卵巢, 機會高過其他人,
醫生咪要我早d check 左先,
係廿幾weeks 再check lor.

meg,
大杯過一個飯碗, 其實大碗d咪冇咁sweet lor,
真係好鬼sweet架,
飲完又唔比周圍走,
好悶架, 睇下書, 聽下歌啦!
我12月6日都有節目,
不過係照structure

大宅

好媽媽勳章

我都要飲呀 :-( 下年二月中呀 !:-(
空肚.....好驚呀

洋房

比我預期好飲,我5分鐘搞掂杯

複式洋房

原文章由 mikimiki 於 07-11-27 16:08 發表
比我預期好飲,我5分鐘搞掂杯

係咪個個都要飲的 ?

洋房

原文章由 dorothywtc 於 07-11-27 17:08 發表

係咪個個都要飲的 ?

我有父母遺傳,在11 wk已要 check,知真係 failed,明天要入贊育集中!!
其他人好似要doctor assess

別墅

我下年1月頭都要飲呀,到時係20WEEK啦,好驚呀,個個都話難飲。又驚嘔:-(,點算呀..........

別墅

下星期五7/12, 我都要飲!
我之前都飲過兩次, 每次飲都不好受, 因為味道不太好, 很濃, 也很大杯, 通常我飲到一半便不想飲下去啦!

原文章由 ALBBLABB 於 07-11-29 14:52 發表
我下年1月頭都要飲呀,到時係20WEEK啦,好驚呀,個個都話難飲。又驚嘔:-(,點算呀..........

複式洋房

咁係咪一定要飲哂全部???

原文章由 Yvonnejks 於 07-11-29 21:00 發表
下星期五7/12, 我都要飲!
我之前都飲過兩次, 每次飲都不好受, 因為味道不太好, 很濃, 也很大杯, 通常我飲到一半便不想飲下去啦!

洋房

yes, need to drink all and cannot vomit!!
in fact it's ok la, not too horrible

別墅

我自問身體very 健康, 原來老豆有糖尿, 醫生話怕有遺傳, 所以我都加入飲甜水大家庭, 真係接受唔到

大宅

好媽媽勳章

我16週時已驗了糖尿, 午夜12點開始不可飲食, 第二天早上8點空肚去到醫院, 見其他媽咪都好快飲完, 我第六個飲, 好大杯不過比想像中好飲, 5分鍾飲完, 兩隻手都抽曬血, 手袋都拿不到, 一出來老公馬上給我吃飽.你記得唔好嘔唔好飲咁急, 個姑娘話嘔小小都要第日再去過, 佢仲話飲完有暈要出聲, 試過有個媽咪暈唔出聲, 一叫佢個名行出來即刻係佢面前暈咗.

珍珠宮

我2月6日都要飲呀!!!!!:tongue::tongue::tongue::tongue:

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

咩嚟架,為什麼我6年前生第一胎時無呢啲嘢?我而家21weeks,姑娘都無叫我驗,應該幾時驗?

複式洋房

搞錯呀, 我都無事, 又無家族遺傳, 醫生都叫我飲呀!
我係贊育睇既, 醫生話所有大肚婆都要係28週之後飲一次!
話我都一定要飲... 之後約時間, 仲可以比我間時間tim呀
我諗梗係贊育小人, 太得閒啦...

別墅

無諗過我仲咗,明天還要見營養師呀同要每天自行"吉"手指驗血糖呀

首頁

尾頁

跳至