論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

[url=]

大宅

搵 agent 做,或者叫工人去打聽下,佢地好多都識咁架..

別墅

好簡單 ! 叫工人去入境署攞份合約(裏面有齊所有要用架form), 填好晒, 先去領事館被
$297.5遞合約, 跟住去入境署遞交所有文件, 咁入境署就會話你知幾時批.

別墅

l補充, 同菲傭續約先可以自己搞, 印傭唔得要經agency

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

同菲傭續約好簡單ga咋! 唔駛揾agent都搞得掂, 你上入境處網揾下就睇到晒要咩文件.

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=209742&extra=page%3D1&page=1

哩個link有用架!我當日都係咁照住做!

原文章由 m29 於 07-12-1 11:59 發表

珍珠宮

上次係工人自己去搞手續的, 後來續約後, 我炒左佢, 之後我揾返平時用開的AGENT再請人啦~ Agent話續約最好揾返agent去做, 都係比400蚊手續費, 幫你去搞, 又唔洗個工人走出去搞, 要去2次架, 最重要係你份入息証明會比個工人見到or make copy去留底借錢~ 比agent做安全D~ 唔好省呢D錢~

大宅

原文章由 candietweety 於 07-12-2 20:41 發表
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=209742&extra=page%3D1&page=1

哩個link有用架!我當日都係咁照住做!

三年前既喎, 資料準唔準架:-P
:wave: :wave: :wave: :wave: ~~Jamie * Katie~~

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 jhoyyhk 於 07-12-3 23:08 發表

三年前既喎, 資料準唔準架:-P

我係06年10月跟佢續左而家個賓,我估準,香港正苦邊有咁好死一日UPDATE住D外傭法例呀!

首頁

尾頁

跳至