跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

我呀女就黎3個月,次次沖涼都哭到拆天:-( !!!你地呀B幾時開始鍾意沖涼呀?
我都係想做個好人''遮''

別墅

我阿b出世到依家3個幾月,沖親涼都唔喊架,好鐘意玩水tim...不過呢2個星期沖完涼要著衫果時就失控咁狂喊...

複式洋房

原文章由 凍冰冰 於 07-11-25 20:26 發表
我呀女就黎3個月,次次沖涼都哭到拆天:-( !!!你地呀B幾時開始鍾意沖涼呀?

我女女坐月個時已經好鈕意沖涼啦,初初返到屋企個幾日佢都好驚沖涼喊到拆天,但之後比奶奶發現左,將亞囡反轉落水,即係patpat向天咁落水,咁隻手可以捉實佢加拿大時又可以托住佢心口,佢咁樣落水應該會有安全感好多,之後沖完背脊等佢慣左先再慢慢反轉返佢,心口向天再搵條毛巾拍下心口繼續沖,同埋一路沖一路同佢吹下水,用bb話un gougou咁同佢講下野,分散佢注意力唔好咁驚,而家亞囡沖涼不單止youngyoung腳,仲會一路啜手指啜到嗒嗒聲好嘆咁款 ,你都可以試下/

[ 本文章最後由 baby0819 於 07-11-25 21:15 編輯 ]

大宅

我個仔出世到依家3個多月都好鍾意沖涼, 可能係醫院嗰時護士幫bb沖得好開心都唔定

大宅

原文章由 shan1022 於 07-11-25 21:07 發表
我阿b出世到依家3個幾月,沖親涼都唔喊架,好鐘意玩水tim...不過呢2個星期沖完涼要著衫果時就失控咁狂喊...

我阿b都係
但佢由出世到依家總之沖完涼要著衫就喊
沖涼除衫就唔喊=.=
我屋企就覺得阿B唔鐘意著衫所以喊=.=

複式洋房

原文章由 shan1022 於 07-11-25 21:07 發表

哎呀~~~係呀..我亞b呢2星期都係咁呀...一上水就喊..直頭喊到著完衫都仲喊緊...最小要抱住佢15分鐘先肯收聲呀:-( :-( 我而家真係怕左......你地有冇辦法呀??一話由得佢喊??佢沖涼好好嫁....係一上水先喊......救命呀

大宅

我bb同你一樣, 好攪笑 , 可能係佢想玩水唔上水
原文章由 nataliekyn 於 07-11-25 23:13 發表

我阿b都係
但佢由出世到依家總之沖完涼要著衫就喊
沖涼除衫就唔喊=.=
我屋企就覺得阿B唔鐘意著衫所以喊=.=

等待驗證會員

你地就好啦!我呀女哭到我心都赤埋!佢一落水就哭,點呵佢都冇用!!!
原文章由 pollymaksf 於 07-11-25 21:20 發表
我個仔出世到依家3個多月都好鍾意沖涼, 可能係醫院嗰時護士幫bb沖得好開心都唔定

大宅

我兩個BB 除左第1次沖涼有喊之外之後就好開心,次次都好enjoy,而家3個月大仲學人踢水添
不過到而家我都未敢幫佢地沖涼,咁耐都係我老公或者我媽咪幫佢地沖炸,我呢個啊媽真係無鬼用

別墅

我亞b一出世都勁鍾意洗白白, 係咁踢水, 次次都攬到我一身濕晒

男爵府

原文章由 bobo_cat 於 07-11-26 09:21 發表
我亞b一出世都勁鍾意洗白白, 係咁踢水, 次次都攬到我一身濕晒

我仔非常鐘意

小少爺係ma mi 既心肝寶貝

複式洋房

我亞B都超級鐘意沖涼, 由出世到依家, 沖涼都冇喊過...係洗頭偶然喊一倆次, 但一放佢落水就即刻收聲:-P

複式洋房

我bb頭一個月好驚沖涼、勁哭架!而家就勁鐘意,一上水未着完衫就哭lu!

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

第一次沖涼有喊

第一次沖涼喊到拆天,第二次開始已經好少喊,三個月大仲會狂踢水漆。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

如果bb一上水就喊...可能係凍

若果有人沖完涼,個沖涼房會暧d,先至同bb沖...咁會無咁凍ga

大宅

我bb好鐘意沖涼, 我生完出院時, 護士已經同我講你bb好鍾意玩水wo, 到左而家差唔多4個月, 佢一沖涼就好開心, 重係到陰陰咀笑
憲泓出世6磅 2歲10個月29磅

大宅

原文章由 凍冰冰 於 07-11-26 01:55 發表
你地就好啦!我呀女哭到我心都赤埋!佢一落水就哭,點呵佢都冇用!!!

會唔會水溫太冷或太熱,妳抱落水之前有沒有用水拍佢心口話BB沖涼又或者BB太肚餓妳又要佢沖涼

等待驗證會員

試過晒,不過通常都係沖完涼先飲奶!見你呀B全部都鍾意沖涼,我懷疑係第一次係屋企沖涼的時侯唔小心整痛佢,攪到佢有陰影:-( :-( :-( :-( :-( !你地係唔係都係同呀B洗頭先架!佢洗頭就唔點哭,但落水就黎料!!!
原文章由 LOKLOK89 於 07-11-27 09:55 發表

會唔會水溫太冷或太熱,妳抱落水之前有沒有用水拍佢心口話BB沖涼又或者BB太肚餓妳又要佢沖涼

男爵府

我囡囡都好鐘意沖涼同玩水架!不過佢就唔鐘意洗頭啦!次次同佢洗頭佢都會喊架!沖完涼著衫果時佢就會喊架啦!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 凍冰冰 於 07-11-28 00:44 發表
試過晒,不過通常都係沖完涼先飲奶!見你呀B全部都鍾意沖涼,我懷疑係第一次係屋企沖涼的時侯唔小心整痛佢,攪到佢有陰影:-( :-( :-( :-( :-( !你地係唔係都係同呀B洗頭先架!佢洗頭就唔點哭,但落水就黎料!!! ...

係洗頭先~你有無同佢傾下計ar?
人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

首頁

尾頁

跳至