跳至

首頁

尾頁

侯爵府

唔好點評我

水晶宮

你決定請人呀?

原文章由 你好嗎 於 07-12-6 14:26 發表

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Hi, 你好嗎, 看久沒見.

僱傭公司好, 也不能保證工人好 !

我用開那家, 我都覺得唔錯, 唔係想介紹比你, 只是有感而發, 即使你覺得個工人幾好, 都間唔中測試下佢 - 擺低$試下佢.

在本港完約的工人不代表佢冇問題. 我2 個工人都完約架 - 我要返工, 忍佢, 忍到完約, 我知佢偷野, 苦無證據. 同僱傭公司講, 佢地都可以好快搵到新工. 你吹咩, 唉 !

侯爵府

係呀!想請人之後出去返工.
原文章由 fw5775 於 07-12-6 16:06 發表
你決定請人呀?

唔好點評我

侯爵府

係呀,真係好耐無上黎
我都知公司好唔一定工人好,但有起問題時都好d!你用開邊間?
原文章由 ian723 於 07-12-6 17:58 發表

我用開那家, 我都覺得唔錯, 唔係想介紹比你, 只是有感而發, 即使你覺得個工人幾好, 都間唔中測試下佢 - 擺低$試下佢.

在本港完約的工人不代表佢冇問題. 我2 ...
唔好點評我

水晶宮

但你要記住工人有問題, agent大多數都會係幫工人, 表面唔幫, 但之後都係會幫佢地繼續搵另一份工, 我有辦你睇啦

水晶宮

agreed...

原文章由 ian723 於 07-12-6 17:58 發表

在本港完約的工人不代表佢冇問題. 我2 ...

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我係大埔廣場忠誠僱傭, 我係忠誠換個一次工人, 工人好5好都係講彩數, agent就更加唔會保證工人有事發生會幫僱主, 但係忠誠係跟進過程尚算ok, 最重要係手續費平....

原文章由 fw5775 於 07-12-7 14:17 發表
agreed...

珍珠宮

我果間叫 "至尊".
Agent 好樂意聽你訴苦, 不過正如 fw5575 說 - 都係幫工人多D ! 工人先係佢米飯班主. 我地比果筆費用 - 濕濕碎仲要保用2年添.

記住我講 - 時不時試下工人會否偷野.

原文章由 你好嗎 於 07-12-7 13:36 發表
係呀,真係好耐無上黎
我都知公司好唔一定工人好,但有起問題時都好d!你用開邊間?
.

[ 本文章最後由 ian723 於 07-12-8 10:11 編輯 ]

侯爵府

係,知道!偷錢or偷其他野?你會點試架??
原文章由 ian723 於 07-12-8 10:08 發表
我果間叫 "至尊".
Agent 好樂意聽你訴苦, 不過正如 fw5575 說 - 都係幫工人多D ! 工人先係佢米飯班主. 我地比果筆費用 - 濕濕碎仲要保用2年添.

記住我講 - 時不時試下工人會否偷野.

. ...
唔好點評我

侯爵府

我e+都係搵我亞e幫手搵,因為佢識人多d,c啦,我一去搵工人,我發現自己唔係好識睇佢地嘅問題,只睇到佢地所講嘅'好'
唔好點評我

珍珠宮

試紙幣你可先抄下 Number 對你較有保障.

我是給她取去很多"鎖碎"的物件, 我自已用不著卻又捨不得丟. 知道她偷去卻不知如何開口問.

如果是用錢試她應較易開口吧 !

她走後我自己執屋才發現很多東西失去 !

奶奶送的全新價值超過$600的美亞湯煲.
數年前從日本買給媽媽 Fur
仔仔的生日禮物靚書包, 打算等現在這個爛了才用.
還有很多很多 !!

原文章由 你好嗎 於 07-12-9 09:02 發表
係,知道!偷錢or偷其他野?你會點試架??

水晶宮

我ma因為平時都會黎幫我睇下女, 有次又係比工人偷了$100, 但又係冇証明佢偷, 所以咬佢唔入..
我後來發現雪櫃唔見左藥材, 因為平時真係唔會去點數, 係想煲時先發現唔見

[ 本文章最後由 fw5775 於 07-12-10 09:33 編輯 ]

侯爵府

我都唔知好彩OR唔好彩,我屋企無謂野就多,藥材&貴重野就無咩!
原文章由 fw5775 於 07-12-10 09:30 發表
我ma因為平時都會黎幫我睇下女, 有次又係比工人偷了$100, 但又係冇証明佢偷, 所以咬佢唔入..
我後來發現雪櫃唔見左藥材, 因為平時真係唔會去點數, 係想煲時先發現唔見 ...
唔好點評我

首頁

尾頁

跳至