跳至

首頁

尾頁

大宅

請問車程要幾耐? 我住愉景新城, 唔知路線會係點呢?

大宅

原文章由 豬仔媽媽 於 07-11-27 00:12 發表

Hi, 豬仔媽媽:

好耐無見啦~ 還記得我嗎?

由荃灣到九龍塘, 聽說要大約一個小時, 還要看你是站頭/站尾。

你囡囡是否讀 KV AM KENT ROAD 嗎?

男爵府

豬仔媽媽,

一小時一定要. 我阿囡以前麗城上車(站頭), 跟住上荃威, 落返愉城, 再出美孚去九龍. :lol:

原文章由 豬仔媽媽 於 07-11-27 00:12 發表

大宅

原文章由 Karinachu 於 07-11-27 10:48 發表
豬仔媽媽,

一小時一定要. 我阿囡以前麗城上車(站頭), 跟住上荃威, 落返愉城, 再出美孚去九龍. :lol:

Dear Karinachu,

您小朋友現在幾大呀?

請問校車費是否一定要在註冊時交呀? 可不可以遲 d 先交呢 (e.g. 9月份開學前)?

大宅

Karinachu,

請問愉城在荃灣係唔係已經係尾站? 之後仲有幾多站先直接返到學校?

原文章由 Karinachu 於 07-11-27 10:48 發表
豬仔媽媽,

大宅

hi Kuyu0905,

我當然記得你
囡囡考到KV AM DOSERT ROAD
我可能會比佢讀, 但要等埋培正的Result先決定.
你呢? 你會比囡囡讀邊間幼稚園?你囡囡考到kv am kent rd?

原文章由 kuyu0905 於 07-11-27 10:04 發表

Hi, 豬媽媽:

好耐無見啦~ 還記得我嗎?

由荃灣到九龍塘, 聽說要大約一個小時, 還要看你是站頭/站尾。

你囡囡是否讀 KV AM KENT ROAD 嗎?

[ 本文章最後由 豬仔媽媽 於 07-11-27 17:44 編輯 ]

大宅

我都想知.

原文章由 wasyinyin 於 07-11-27 14:16 發表
Karinachu,

請問愉城在荃灣係唔係已經係尾站? 之後仲有幾多站先直接返到學校?

大宅

回覆 #6 豬仔媽媽 的文章

豬仔媽媽:

係呀, 我囡囡考入 KV AM KENT ROAD, 我仲諗住有可能同您囡囡做同學仔添, 照睇要等K2了

我同您都一樣, 等埋培正放榜再決定, 我都會交留位費, 咁您會自己去交註冊費? 還是郵寄呀?

校車車站上落時間未定, 是不是可以暫時不交表格? 等開學前再交呢?

大宅

Kuyu0905,
可能會寄, 因為8/12 8:45am註冊, 好早.
校車我諗要比, 怕無位, 不過你可以試吓打電話問
你都係等埋培正, 希望我們的小朋友都可以係培正做同學仔.

原文章由 kuyu0905 於 07-11-27 18:01 發表
豬仔媽媽:

係呀, 我囡囡考入 KV AM KENT ROAD, 我仲諗住有可能同您囡囡做同學仔添, 照睇要等K2了

我同您都一樣, 等埋培正放榜再決定, 我都會交留位費, 咁您會自己去交註冊費? 還是郵寄呀?

校車車站上落時 ...

男爵府

kuyu0905,

我囡今年 6 years old, 剛上小一. 我應該是註冊是交的, 你或者可致電學校問下.:lol:

原文章由 kuyu0905 於 07-11-27 11:47 發表

您小朋友現在幾大呀?

請問校車費是否一定要在註冊時交呀? 可不可以遲 d 先交呢 (e.g. 9月份開學前)?

男爵府

wasyinyin,

荃灣線(橙車)上學路線應該是:麗城三期, 麗城二期, 麗城一期, 跟住上荃威, 愉城, 跟住美孚站, 到學校.

原文章由 wasyinyin 於 07-11-27 14:16 發表
Karinachu,

大宅

回覆 #11 Karinachu 的文章

Hi, Kanrinachu,

請問知唔知海濱那邊路線會如何安排呢? 謝謝!

大宅

Karinachu ,

thanks
你囡囡現在讀邊間小學?

原文章由 Karinachu 於 07-11-28 13:27 發表
wasyinyin,

荃灣線(橙車)上學路線應該是:麗城三期, 麗城二期, 麗城一期, 跟住上荃威, 愉城, 跟住美孚站, 到學校.

男爵府

kuyu0905,

sorry, 我不清潔海濱的路線, 你可以問下學校呀.:-P

原文章由 kuyu0905 於 07-11-28 16:31 發表
Hi, Kanrinachu,

請問知唔知海濱那邊路線會如何安排呢? 謝謝!

男爵府

豬仔媽媽,

阿囡現讀屋企留下間荃官. 可能因為有kv的基礎, 阿囡現在的成績都不錯, 還做班長呢!(如果只是說荃灣區, 荃官是我的首選, 不過我的dream school其實是協恩.)你同kuyu0905的小朋友是否出年k.1呀?kv真的是一間有愛心, 有好好management的學校.:lol:

原文章由 豬仔媽媽 於 07-11-28 17:26 發表
Karinachu ,

thanks
你囡囡現在讀邊間小學?

男爵府

kuyu0905,

sorry, 我打錯字tim. (我不清楚海濱的路線)才正確.

原文章由 Karinachu 於 07-11-29 09:37 發表
kuyu0905,

sorry, 我不清潔海濱的路線, 你可以問下學校呀.:-P

大宅

回覆 #16 Karinachu 的文章

唔緊要啦, 好多謝您的回覆!

大宅

Karinachu,

唔該哂你.

路線都可以接受. 唔會兜得太耐. :lol:

原文章由 Karinachu 於 07-11-28 13:27 發表
wasyinyin,

大宅

回覆 #18 wasyinyin 的文章

Hi, wasyinyin,

您小朋友讀邊班呀?

大宅

Karinachu,
KV 係心水之一, 但耍等埋出年年中先知的培正result, 才決定, 現在囡囡讀緊綠楊 N1, 佢讀得好開心, 又學到嘢, 老師有愛心和有熱誠, 都有諗過比佢繼續升k1, 話晒唔駛坐校車.

你囡囡以前返KV係返多實定係返根德道呢? 荃官係大抽獎定係考入呢? 其實荃官和荃灣浸信聯誼會(麗城) 係我心水小學, 但好難入, 所以希望囡囡打好基礎, 可以靠實力考入.

原文章由 Karinachu 於 07-11-29 09:48 發表
豬仔媽媽,

阿囡現讀屋企留下間荃官. 可能因為有kv的基礎, 阿囡現在的成績都不錯, 還做班長呢!(如果只是說荃灣區, 荃官是我的首選, 不過我的dream school其實是協恩.)你同kuyu0905的小朋友是否出年k.1呀?kv真的是一 ...

首頁

尾頁

跳至