懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無08年8月預産期既媽咪呀??

複式洋房

hello
我都係08年8月預產期ga

民房

我都係08年8月預產期,我想問下你有冇頭暈同想嘔呀?因為我而家成日都頭暈?

大宅

我又無喎. 其實0808. 家下只係得4-5week. 我乜feeling都無. 但只係有時覺得好眼瞓. 開始規定自己要12點之前瞓. 我係第一胎黎架. 所以老公超緊張.
但我有少少唔慣架. 以前响公司做嘢. 有少少肚餓我唔會理架. 但家下開始要自己一有少少餓意. 要即刻食嘢.

係呢.. 12pig. 你book左健康院未呀? 我諗住過幾個日去book. 但因為我住九龍區而想响政府生. 都未諗到QE定聯合生好.. 好煩...

大宅

My delivery date also in Aug 08 and I will goto QE

大宅

HI BABYSUM, 好開心又見到一個0808既準媽咪. 你開始去健康院做産前檢查未呀?

我決定响聯合生啦. 因為有個好朋友响個度做護士. 叫做如果佢有時間可以黎睇下自己有個伴咁.

係呢. 你有乜特別感覺架 ? 我覺得依家只係有少少肚餓同埋眼瞓咁. 同埋有時有少少怕冷咁.

複式洋房

hi我都係08/08媽媽,大家多多指教
:-P

複式洋房

我已經去咗東區排期做產檢啦!不過要31/12先做第一次
私家要08/01/2008先有得睇:-|
我book咗oscar啦!要31/01/2008
希望大家每日都要keep住開開心心ar

大宅

查實乜嘢係oscar呀?
我之前無做過任何body check架. 我知政府健康院只係做一般test, 係未要出去驗埋唐氐綜合症同埋乜嘢4D呀?
仲有無其他架 ?
我仲未BOOK第一次檢查呀. 但問左藍田間. 最快要1月2號. 而私家我都諗住BOOK. 睇下1月中可唔可以做第一次啦.

我發覺呢排胃口開始麻麻地咁. 唔多想食嘢. 你地係未咁架 ???

大宅

Hi, 各位我都係08/08媽咪呀!多多指教

男爵府

有無08年8月預産期既媽咪呀?

hihi,i am winpoopoo,都是08/08生,也是第一胎, 但未開始產檢. 有無女醫生介紹??我想在法國開刀生.
現在多很疲倦, 爆瘡,其他都沒有分別

禁止發言

大宅

好開心呀. 多左好多人响度傾計.
我係第一胎黎, 上周日去私家醫生度check左bingo, 出左醫生信.
我諗住政府生, 呢兩日會book健康院, 响聯合生.
今朝打左去沙田威爾斯book左2月初做OSCAR. 1300蚊. 2個小時后會知結果. 其實係check下會唔會有机會患上唐氏綜合症. 呢個test要响11-13week 就要check. 朋友話私家比政府貴少少啫. 大約200幾. 只係我早打电話. 可以book到政府. 平少少.同埋可以即日知結果.
而聽聞聯合會check埋bb結構既. 大約五個月左右做test. 不過要問下醫院full左未. 但出面婦科醫生都可以做既.
我都諗住1月初去做第一次産檢. 仲要book埋私家婦科醫生定期照ultrasound. 真係好忙咁..
我明顯呢排個肚成日响. 勁肚餓咁.. 但又無乜胃口.. 唉..

大宅

我預産期响15/08. 之前個私家醫生話最快要今個月底至聽到心跳.

民房

Hello......
我都係第一胎....預産期都係在 15/08 左右. 昨天我在私家醫生度 Check 到心跳聲.........好開心.....
但我個私家醫生 Ask me 在 27/12 再覆診....我想問大家是否太密.....費用 very expensive....ar.....
我都諗住在政府醫院生......請問應該點做 ?

大宅

我都系08/08﹐12月20號會正式做第一次產檢。 哈哈
最煩就系我住overseas﹐可能要2月初先番香港﹐到時候都唔知book唔book到好的醫生。
我想請問下﹐系咪所有准媽咪都要做oscar啊?我呢邊個醫生從來都冇向我提起過。

大宅

LCCMBB, 你好快手呀. 咁快去做産檢. 我最快排到要1月3號先有得做.
我第一次CHECK到BINGO响私家診所,佢仲幫我照埋超聲波(有少少揾笨, 因為太早, 乜都睇唔到架嘛)同埋驗尿. 仲BOOK埋我12/29再去比佢照多次. 話應該會有心跳聲. 但我應該唔會去.
我諗住去尖沙咀個婦産科醫生BOOKING, 起初幾個月. 諗住一個月去一次咋. 每次都500-600蚊啦. 始終政府一個月一次唔會幫你照超聲波既. 但你一個月去兩次又密左D.
OSCAR TEST, 其實睇下你驚唔驚有唐氏綜合症啫. 政府1300, 私家好似1600左右. 但如果婚前做左呢個TEST都可以唔使做既.
我就係因為無做, 所以拿拿臨BOOK左沙田2月初做. 因為聽聞政府都好FULL下.
如果你諗住政府生. 你上健康院個網睇下先, 因為每間健康院指定生既醫院係唔同架. 同埋政府係唔可以誇區, 當然如果有親戚肯借地址比你就OK拉.
健康院BOOKING係电話預約架. 我諗住明天打去BOOK.

複式洋房

原文章由 winpoopoo 於 07-12-18 11:16 發表
hihi,i am winpoopoo,都是08/08生,也是第一胎, 但未開始產檢. 有無女醫生介紹??我想在法國開刀生.
現在多很疲倦, 爆瘡,其他都沒有分別

董曉芳醫生
TST TEL:27221712(翹康醫務中心)

大宅

Hello 各位,

我yesterday才睇醫生confirm... 第一胎...5weeks...

醫生話預產期應該8月18/19. 不過要等7weeks 照 u/s 才肯定.

好似重係發夢咁, 唔知做咩好...

民房

原文章由 文狄 於 07-12-18 13:44 發表
LCCMBB, 你好快手呀. 咁快去做産檢. 我最快排到要1月3號先有得做.
我第一次CHECK到BINGO响私家診所,佢仲幫我照埋超聲波(有少少揾笨, 因為太早, 乜都睇唔到架嘛)同埋驗尿. 仲BOOK埋我12/29再去比佢照多次. 話應該會有 ...

我都唔想咁早做.......我check到Bingo 之後幾天, 已出現流啡...嚇得我嗱嗱林去吓是否............!! Dr 用陰道 ultrasound 就照到小小....
跟住就 Keep 住check......睇一次打埋針要成 $850.......肉赤赤....
今次睇完, Dr 話比之前好D, 我才放心 !
流啡果陣我仲去睇埋中醫....之後我就瞓咗個幾禮拜床...唔敢亂
yuk.....到現在就開始作嘔作悶.....好辛苦.....但就好食得....
你哋又點呀 ?

首頁

尾頁

跳至