跳至

首頁

尾頁

別墅

睛靈勳章

囝囝無端端被蚊針o左8下.隻蚊仲好毒,攪倒佢耳仔同手指尾都腫晒紅晒,好心痛:cry::cry::cry:

我買o左枝無比滴,發現希樟腦成分,用唔用得?

有o羊方法快d消腫?但塊臉都有兩粒.仲約o左聽日同下星期映相tim,都唔知好唔好取消.

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 avisf 於 07-12-22 09:32 發表
囝囝無端端被蚊針o左8下.隻蚊仲好毒,攪倒佢耳仔同手指尾都腫晒紅晒,好心痛:cry::cry::cry:

有o羊方法快d消腫?但塊臉都有兩粒.仲約o左聽日同下星期映相tim,都唔知好唔好 ...

無比膏有隻宝貝濕疹膏,可比BB用,蚊虰虫咬又得,搽濕疹又得,:)

別墅

睛靈勳章

原文章由 醜樣豬 於 07-12-22 09:38 發表

無比膏有隻宝貝濕疹膏,可比BB用,蚊虰虫咬又得,搽濕疹又得,:)

原來蚊虰虫咬都得,又幾好喎.

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 avisf 於 07-12-22 09:42 發表

原來蚊虰虫咬都得,又幾好喎.

但我濕疹都係搽花士0

別墅

睛靈勳章

原文章由 醜樣豬 於 07-12-22 09:44 發表

但我濕疹都係搽花士0

唔覺得好油o羊?

王國長老

原文章由 avisf 於 07-12-22 09:46 發表

唔覺得好油o羊?

搽少少唔覺油喎.....我萬用花士0架

子爵府

如果係蚊咬, 癢即消都好好, 即咬即茶即刻見效, 不過好似幾多歲以上先好用, 最好問一問先!

王國長老

原文章由 高比 於 07-12-22 10:28 發表
如果係蚊咬, 癢即消都好好, 即咬即茶即刻見效, 不過好似幾多歲以上先好用, 最好問一問先!

你話宝貝濕疹膏or花士0

別墅

睛靈勳章

原文章由 醜樣豬 於 07-12-22 10:37 發表

係o米指癢即消?

別墅

睛靈勳章

原文章由 醜樣豬 於 07-12-22 10:20 發表

搽少少唔覺油喎.....我萬用花士0架

我鍾意大堆頭o麻

若果聽日仲o甘腫,可能淨係可以影囝囝側面:cry:

子爵府

原文章由 醜樣豬 於 07-12-22 10:37 發表

"癢即消"都好好--->"癢即消"係藥膏名呀!

大宅

又有可能bb濕熱, 我大仔都係咁.
d腫又紅又硬,好似被蚊針咁,搽咩都無用.
最終要飲涼茶(竹蔗馬蹄紅蘿蔔)先散.

別墅

睛靈勳章

原文章由 Kanix 於 07-12-22 11:04 發表
又有可能bb濕熱, 我大仔都係咁.
d腫又紅又硬,好似被蚊針咁,搽咩都無用.
最終要飲涼茶(竹蔗馬蹄紅蘿蔔)先散.

囝囝又係又紅又硬, 飲開奶茶得唔得?依家煲緊,希望佢飲完好d.

8個月飲唔飲得竹蔗馬蹄紅蘿蔔?怕唔怕涼?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 avisf 於 07-12-22 09:32 發表

有o羊方法快d消腫?但塊臉都有兩粒.仲約o左聽日同下星期映相tim,都唔知好唔好 ...

無G6PD可以用樟腦~
上次响sogo swissoc counter介紹佢隻蚊膏話好work
我自己就信BK啲人介紹vendome隻蚊膏...

因為哥哥係超惹蚊, 一蚊就腫到出水泡的, 普通嘢幫佢唔到

8個月可以飲竹蔗馬蹄, 不過千祈唔好落茅根!!

大宅

我囡囡早幾日比蚊咬左好多達,一隻腳有10粒,面又有,2隻腳趾,仲有手指...因為隻衰蚊飛左入蛻帳裡面?-(
我就幫bb搽"寶寶金水",唔油,搽完第二日已經無腫,盒上話可防蚊咬.

複式洋房

我啊B上次系塊面度俾蚊針完,仲腫到好似大人只手指公甘大啊,我就幫佢搽娥羅納英膏,都要搽足一個禮拜先散曬啊!! 蚊就當場俾我打死了,不過就毒之又毒啊只死蚊!!我系帶啊B到公園俾蚊咬啊!!!:cry: 多怪我掛住傾計無留意啊!

別墅

睛靈勳章

多謝各位指教,真係學o左唔小o野!

但真係估唔到十二月d蚊都o甘狼.

公爵府

我買了這隻:

紫芹急救軟膏
Burt's Bees Res-Q Ointment

產品簡介
95.7%天然成份,神奇的紫草含有尿囊素,具有再生及紓緩的功用,加上紫草萃取精華具消炎收斂滋潤的療效,可使創傷蚊叮咬瘀青或輕微燙傷等早日癒合。

王國長老

原文章由 高比 於 07-12-22 10:51 發表

"癢即消"都好好--->"癢即消"係藥膏名呀!

:mrgreen: :mrgreen: 未消化句嘢添

子爵府

我唔明妳唔明d乜喎

原文章由 醜樣豬 於 07-12-23 12:03 發表

:mrgreen: :mrgreen: 未消化句嘢添

首頁

尾頁

跳至