親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

見個list有好多酒店揀.. 十五十六...

大阪第一係咪算方便架啦? 我見間間酒店都話近jr站, 其實有冇話近邊個jr站好d架呢?

我好鐘意行toysrus呀, akachan呀ma, 又有冇邊間酒店近佢地呢?

其他choice有..
大阪新阪急
格蘭迪亞(Osaka Granvia)
東急軒
全日空
Hilton
Ramada
Westin
日航
甲子園
富山屋..................

你地有冇住過邊間可以比d意見呀? thx~

侯爵府

up下先~~ 有冇爸爸媽媽可以幫下手呀? urgent架, 要book架啦~ thx again~

大宅

I went to Osaka last year's easter with my baby and hubby and I lived in Osaka Nikko Hotel, it's very convenient and no need to walk outside if you want went to DAMARU or "心齊橋" because you can simply use the hotel's life and dowstair to the lobby floor and just walk out only 1 minute, you will reach everywhere....but I guess not much people in Hong Kong choose this hotel because agent can't deal with them easily...last time I booked directly from their hotel website and no need to pay first until I arrived....I feel comfortable with this policy....and I have stayed there for over a week and found they don't have any tourist only the local people....you can try to consider....

I live in Nikko last time in L Floor....this is the wing which already renewal and of course the rate is much higher, last year it charged me around $1,300 each night.....

I used to live in Daichi...but I think it is too small...only my opinion....

Hope you have wonderful journey

原文章由 stephenietam 於 08-1-2 14:22 發表
up下先~~ 有冇爸爸媽媽可以幫下手呀? urgent架, 要book架啦~ thx again~

侯爵府

原文章由 lafaye12 於 08-1-2 14:56 發表
I went to Osaka last year's easter with my baby and hubby and I lived in Osaka Nikko Hotel, it's very convenient and no need to walk outside if you want went to DAMARU or "心齊橋" because you can simp ...

thx for your detailed info~

別墅

啱啱去完返黎. Osaka Granvia 好方便. 喺正JR同subway上面. 去京都, 奈良, 神戶都超級easy.

侯爵府

原文章由 jonan212 於 08-1-2 14:58 發表
啱啱去完返黎. Osaka Granvia 好方便. 喺正JR同subway上面. 去京都, 奈良, 神戶都超級easy.

我未試過自由行去大阪架, 我同5歲囡囡去玩5日, 有咩地方好去呀? (尤其係跟團唔會去o既地方), thx~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

toysrus 係難波站..
akachan 係心齋橋..

冇話住邊間酒店近架!!
講交通方便..大阪第一,大阪新阪急

我比較鍾意住心齋橋多 d..因為夜晚有好多野食同會比較旺.

原文章由 stephenietam 於 08-1-2 10:13 發表
見個list有好多酒店揀.. 十五十六...

大阪第一係咪算方便架啦? 我見間間酒店都話近jr站, 其實有冇話近邊個jr站好d架呢?

我好鐘意行toysrus呀, akachan呀ma, 又有冇邊間酒店近佢地呢?

其他choice有..
大阪新阪急
...

[ 本文章最後由 Oscar媽 於 08-1-2 19:26 編輯 ]

侯爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-1-2 19:25 發表
toysrus 係難波站..
akachan 係心齋橋..

冇話住邊間酒店近架!!
講交通方便..大阪第一,大阪新阪急

我比較鍾意住心齋橋多 d..因為夜晚有好多野食同會比較旺.

...

咩唔係有間Akachan係大阪站咩? 反而心齋橋呀? 我上次去心齋橋搵唔到o既..

咁如果住心齋橋, 咩酒店好呀?

男爵府

畀面勳章

11月尾先去完大阪...我地住難波Cross Hotel...樓主如果鍾意夜晚可以行街食嘢夾吓公仔ge...梗係住難波心齋橋一帶...如果想交通方便就選梅田...睇你心水喇:loveliness:
http://hk.myblog.yahoo.com/monchan91/article?mid=2474

Cross Hotel...正!!!酒店横門一出就係心齋橋...另一邊就係道頓堀...超方便!!!

仲有呢個網...介紹各酒店好詳細...自己比較吓la:loveliness:

http://www.kktravel.com/osa/price1.htm

大宅

原文章由 lafaye12 於 08-1-2 14:56 發表
I went to Osaka last year's easter with my baby and hubby and I lived in Osaka Nikko Hotel, it's very convenient and no need to walk outside if you want went to DAMARU or "心齊橋" because you can simp ...

係呀!大阪日航真係好方便!:D 對面心齌橋,SOGO,Daimaru,後面美國村。行去道頓堀都係十分鐘倒。反而Granvia我覺得好舊,感覺麻麻!:( (只係個人意見)

侯爵府

原文章由 monchan 於 08-1-2 22:08 發表
11月尾先去完大阪...我地住難波Cross Hotel...樓主如果鍾意夜晚可以行街食嘢夾吓公仔ge...梗係住難波心齋橋一帶...如果想交通方便就選梅田...睇你心水喇:loveliness:
http://hk.myblog.yahoo.com/monchan91/article ...

你個blog好正呀~ thx~

因為第一次自由行, 想問下梅田交通方便係點樣方便同去邊度方便呀?

心齋橋交通又點呢? 我知大阪第一有巴士由機場直接去到, 咁cross hotel又有冇呢?

仲有, 去嵐山係咪只係睇紅葉? 我3月去係咪唔洗去呢?

[ 本文章最後由 stephenietam 於 08-1-3 09:47 編輯 ]

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我住過大阪第一及日航都好方便......

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

3月去睇櫻花喇....
京都一帶 , 清水寺, 金閣寺....

原文章由 stephenietam 於 08-1-3 09:26 發表

你個blog好正呀~ thx~

因為第一次自由行, 想問下梅田交通方便係點樣方便同去邊度方便呀?

心齋橋交通又點呢? 我知大阪第一有巴士由機場直接去到, 咁cross hotel又有冇呢?

仲有, 去嵐山係咪只係睇紅葉? 我3月去 ...

侯爵府

原文章由 1928mickey 於 08-1-3 09:50 發表
我住過大阪第一及日航都好方便......

我主力小朋友地方, 景點同寺廟個d我都唔會去, 咁我住邊好d呢? 有咩方啱小朋友去呢? thx

男爵府

原文章由 stephenietam 於 08-1-3 09:54 發表

我主力小朋友地方, 景點同寺廟個d我都唔會去, 咁我住邊好d呢? 有咩方啱小朋友去呢? thx

我舊年住Riva Shinsaibashi, 前身唔記得是holiday inn or metropolitan, 酒店經全新裝修, 都幾靚, 隔離就係道頓堀、心齋橋筋, 食野行街好方便, 近地鐵站, 難波坐近鐵去奈良只需30分鐘.
有機場巴士來往機場, 但班次不多.
我上次坐國泰早去晚返, 到達時先去rinku outlet shopping,
食埋晚餐先坐機場巴士到酒店check in.
離去時就坐2點幾的機場巴士到機場, 時間剛剛好.

和小朋友去, 建議去環球片場和去奈良餵鹿仔.

侯爵府

原文章由 KristyMum 於 08-1-3 10:31 發表

我舊年住Riva Shinsaibashi, 前身唔記得是holiday inn or metropolitan, 酒店經全新裝修, 都幾靚, 隔離就係道頓堀、心齋橋筋, 食野、行街好方便, 近地鐵站, 難波坐近鐵去奈良只需30分鐘.
有機場巴士來往機場, 但 ...

universal studio同奈良難去嗎?

子爵府

RIVA 已經改左名做 cross ..我上年 4 月去就 riva ..
我再係 11 月去時已經改左做 cross ..
全新裝修...房都算叫做大架!!

我 4 月去既時候都有帶仔仔去清水寺睇櫻花..而家仔仔仲記得
好靚...反而我冇去環球..因為我朋友話我知仔仔 4,5 歲唔係太啱佢玩所以就冇入去 la !!
我帶左佢去海遊館..好正!!!
天皇寺動物園等等..

原文章由 KristyMum 於 08-1-3 10:31 發表

我舊年住Riva Shinsaibashi, 前身唔記得是holiday inn or metropolitan, 酒店經全新裝修, 都幾靚, 隔離就係道頓堀、心齋橋筋, 食野、行街好方便, 近地鐵站, 難波坐近鐵去奈良只需30分鐘.
有機場巴士來往機場, 但 ...

[ 本文章最後由 Oscar媽 於 08-1-3 11:06 編輯 ]

侯爵府

原文章由 stephenietam 於 08-1-3 10:59 發表

universal studio同奈良難去嗎?

我仲想去杯麵博物館, 又想去麵包超人專門店..

仲有, 海遊館值得去嗎?

子爵府

麵包超人係東京架!!大阪冇...

cross hotel 有機場巴士直接去機場..

Akachan 係心齋橋既盡頭..有幾層高架!!
可能亞仔已經 4, 5 歲發覺冇咩啱買..

原文章由 stephenietam 於 08-1-3 11:06 發表

我仲想去杯麵博物館, 又想去麵包超人專門店..

仲有, 海遊館值得去嗎?

[ 本文章最後由 Oscar媽 於 08-1-3 11:12 編輯 ]

侯爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-1-3 11:08 發表
麵包超人係東京架!!大阪冇...

cross hotel 有機場巴士直接去機場..

咁大阪冇麵包超人買? :-( :-( :-(

機場巴到cross大約幾耐倒呀?

首頁
12345...6

尾頁

跳至