婆媳關係

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

咁我講吓我99先, 話說我哋1家等咗好耐終於有公屋, 好開心, 因為不嬲都同9962住, 佢好煩咩都要理, 連我同我老公幾時咩都要理, 我99話不如比我姑仔住, 我當然say no la, 因姑仔咁大個人可以用不知所謂嚟形容佢, 24ages, 有男朋友之外仲玩1夜情, 成身病, 有念珠菌成日無那那話好痕係咁r, 生到成臉都係疣唔去睇e生, 相反仲係咁用d粉達住...點解要我哋比姑仔住, 因為1)佢唔想無咗3千蚊家用, 2)唔想無得成日見個孫, 3) 無人做家務煮飯 4)我哋搬走, 佢個女返嚟住唔會比$佢仲要貼比個女, 依家電話$用係99交, 5) 我老公依家比上網費, 屋企電話費等等, 我哋搬走所有都係99交返...

我同我老公咩咩時就嚟開門, 唔開比佢, 第2日同我講, 你吖要等你老公放假時先好咩吖, 唔係會好累好傷身架...

我姑仔比人飛咗死返嚟瞓梳化, 唔係無床架佢, 係佢張床放晒99d衫同佢自己d垃圾....

我係99度去廁所會用熱水6吓個馬桶, 佢話我晒水晒電, 我話怕嘢到, 佢話係烏joe先嘢到, 嘢到都係我烏joe唔關佢個女事...

嚟到我新居有話要點放d傢私, 我理佢都傻, 間屋係我我點放就點放, 又話佢屋企好多嘢都無位放要攞d過嚟...

我哋買咗張新床褥話想試吓, 話咁大個都無瞓過咁貴嘅床褥

仲有好多.....

伯爵府

好采我哋搬走咗....

大宅

你個99都幾怪, 又係咩都要理, 我地以前係買左屋先話比佢知, 點樣裝都唔會同佢地講, 因為間屋係我地用, 唔方便我地用, 唔通要方便佢地用.......
我有二個小寶貝, 歡迎入黎探下我對豬仔豬女~~ : http://hk.myblog.yahoo.com/alicechan914/

等待驗證會員

我奶奶都算正常,不過有樣嘢就唔係太鍾意,佢地太種d仔同孫,攪到佢地都唔係好識獨立,所以我唔係好鍾意去佢地屋企。

大宅

我奶奶總括2個字: 賤格, 好多好賤的行為:

1) 叫我係女就落左佢
2) 話唔要酒席, 點知擺酒果晚, 叫左大約2圍人來(仲要係佢在銀行炒股但唔熟的師奶)
3) 話我呀媽唔識湊BB
4) 自己同我個仔去申請回郷証 (企圖未得我同意帶佢返去)
5) 時常自己來我家, 到門口按鐘才知佢來
6) 問我細妹做咩唔拍拖, 又唔結婚, 又話我細佬結左婚點解唔生仔(我呀媽都唔出聲, 關你q事)
7) 叫我老公cut左同我個聯名戶口, 話驚我會呃晒佢的錢
8) 坐月時, 倒左我呀媽煲ginger source
9) 呀仔未足6個月, 就比大閘crab的膏佢食

仲有好多, 不能盡數...最離譜係結婚後, 一路都叫我c6娶佢外甥女(即c6大陸表妹), 話佢純樸, 唔似得我地香港的女仔咁狡猾...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

哈哈你99同我62好似,咩都理咩都管.
又係搬時要我照佢意思擺傢俱,唔擺就嘈我好唔跟佢意思,但我無理佢我話呢到係我住又唔係你住你理得我點擺.

大宅

原文章由 kellyly 於 08-1-1 18:09 發表
哈哈你99同我62好似,咩都理咩都管.
又係搬時要我照佢意思擺傢俱,唔擺就嘈我好唔跟佢意思,但我無理佢我話呢到係我住又唔係你住你理得我點擺.

妳真係咁樣得妳62啊
妳62有無當場反眼啊

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 白活 於 1/1/08 18:40 發表

妳真係咁樣得妳62啊
妳62有無當場反眼啊

佢:mrgreen: :mrgreen: 咪比我激死LO.
第一次搬時佢咁講我都由得佢講LA,我唔理,點知佢成日係我番左工就走去我家搞呢搞路,跟住我就有野聽.
到第2次搬收樓時佢又係咁講我咪話佢,而且當時我同老公講因之前冷氣唔夠凍要開埋風扇都唔夠涼,我地買過一部2匹,嘐2即話洗咩呀,我做冷氣既一睇就知夠LA,我都唔理,但佢越講越過份,我就鬧LA.
我話呀老爺呢到係我住KA,我點會唔知部冷氣得唔得呀,而且呀我家成日都有5-6個朋友係到玩呀,我又點會唔知呀.
你家無人黎就緊係唔知LA.
我講完JA佢即無聲出,C6同99都唔敢出聲呀.
我呢份人就最唔鐘意受人擺布LA,係C6同佢妹咩都聽62同99話.
但可惜我又唔係佢女

大宅

原文章由 kellyly 於 08-1-1 19:07 發表

佢:mrgreen: :mrgreen: 咪比我激死LO.
第一次搬時佢咁講我都由得佢講LA,我唔理,點知佢成日係我番左工就走去我家搞呢搞路,跟住我就有野聽.
到第2次搬收樓時佢又係咁講我咪話佢,而且當時我同老公講因之前冷氣唔夠凍 ...

唔怪得妳話妳老公煩,原來遺傳呢家嘢.......
但係話晒係妳62,妳又咪鬼得佢咁應啦,
攪到佢哋O晒嘴就唔好睇嘛

祝妳2008新年快樂

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 tokwawan 於 08-1-1 05:58 PM 發表

1) 叫我係女就落左佢
2) 話唔要酒席, 點知擺酒果晚, 叫左大約2圍人來(仲要係佢在銀行炒股但唔熟的師奶)
4) 自己同我個仔去申請回郷証 (企圖未得我同意 ...

你奶奶係咪人黎架?
佢自己唔係女人黎既咩?
咁講法佢阿媽當時都可以落左佢啦!痴Q線!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 白活 於 1/1/08 19:24 發表

唔怪得妳話妳老公煩,原來遺傳呢家嘢.......
但係話晒係妳62,妳又咪鬼得佢咁應啦,
攪到佢哋O晒嘴就唔好睇嘛

祝妳2008新年快樂 ...

我都唔想同佢嘈,但之前發生既一次又一次咁我都唔出聲,但佢就越過份咩都理KA.
初結婚時要填報稅表,咁我咪填LO,佢又話要填,我先知咁多年C6同佢妹既報稅表係62填.
好LA佢一定要C6又話比佢填,點知到後未我收到罰錢WO,我先知佢填錯不"突"止仲掉埋我報稅表,搞到我比人罰左2千幾呀,幾鬼嬲呀.
跟住我同C6講唔好再過問我D野,我自己識搞掂.

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

你地D99甘得人驚既

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

你吾問你99,點解佢阿媽吾落左佢?
原文章由 tokwawan 於 08-1-1 17:58 發表

1) 叫我係女就落左佢
4) 自己同我個仔去申請回郷証 (企圖未得我同意 ...

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

其實唔理奶奶好定唔好...最重要自己老公對自己好...

[url=http://lilypie.com][img]

複式洋房

你地D 99好經典
估唔到呢個世界仲有D咁0既人存在

大宅

我99, 只有佢講,無人講架..
有日朝早沖奶, d水都夠熱,
99 : 死都話唔夠, 好我忍左佢
夜晚諗住沖茶飲,
99 : 又死話d水唔熱,
我 : 是旦啦,
99 : 唔得呀..唔熱呀...
我 : 唔好理我啦.....
咁大過人d 水熱唔熱唔知咩 :tongue:

我有左bb7個月未問過我幾時生, 都未問過我係邊到生,
未問過我生仔生女, 未問過我比邊個湊...
我不知幾開心, 佢冇煩我....
但佢就同我c6阿妹坳我幾時生, 真係頂佢唔順..

早一排62走左, 諗住請工人倍下99,
佢又話唔駛, 我有左bb係咁問我老公幾時換床...
我話換咩床, 唔請工人呀.....又係佢話唔請....

你地唔駛同99住已經好好....

伯爵府

我都同佢住咗8年先有得搬走.....
我未生個女時有日我99同我講, 你再唔改吓你d脾氣, 我個仔1畢業(當時我老公仲讀緊大學, 我做緊嘢, 我每個月要比4千蚊幫我老公交學費, 因為99話個仔1畢業就同我結婚d$比晒我, 所以佢唔會供個仔讀)大把女仔掙住要吖....我話: 如果佢係咁忘本呢d人要嚟都無用...之後我老公做咗幾年嘢(有比$99)有咗先結婚, 佢就同佢d妹講我用個女嚟威脅, 我老公先同我結婚....
我老公係超級愚孝, 咩都係佢老母啱, 每次都係叫我忍...有次佢老母同姑仔蝦得我太緊要我係巴士到大喊佢先識驚....

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

嘩~~你她好忍耐力下,佩服
佢地咁衰比我一早就計畫搬.

我結婚時住左唔記得有無一星期(等緊間屋裝修),我頂99唔順,我掉底條key走左我番左呀媽到.
直到新屋搞掂我直接搬左過去

別墅

我99都有太多野~一講我就唔開心~唔開心就會忍唔住見到我老公就鬧我老公~所以~我都係唔好再提~我驚我會情緒失控~:-(

首頁
12345...6

尾頁

跳至