跳至

首頁

尾頁

別墅

my naugthy Girl B still wake up for 2 times at night...she need me to hold and then sleep again....even though she is not hungry....almost 1 year la...:-(

珍珠宮

原文章由 SK-2 於 07-11-29 19:49 發表
my naugthy Girl B still wake up for 2 times at night...she need me to hold and then sleep again....even though she is not hungry....almost 1 year la...:-(

maybe she is lack of security feeling...try to use a towel cover her body or use a pillow.

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 SK-2 於 07-11-29 19:49 發表

放心啦!我個細囝都差唔多. 不過你個囡同我細囝都好過我大囡啦!
當年我大囡, 夜晚食夜奶, 佢認第二都無人認第一.... 每半個鐘至一個鐘就要食, 一路到佢十八九個月左右,先自己戒左.
我地有試過同佢戒. 點知佢喊到連隔離屋都嘈醒埋.....

大宅

唔洗驚...我個細孖since from birth 都未試過一晚訓天光..............夜晚食夜奶...仲要食兩餐 ....所以我呢年都未試過 得好...

同佢戒................哎........................我地try過but all fail.........................................nurses said...'let it be'... :-( :-( :-(

複式洋房

哎呀!!!

me...same case la

每晚零晨3-4 一定搵奶咀, 得閒會成晚依依呀呀, 又會起身叫你抱下......好彩有工人姐姐, 唔係就辛苦了

大宅

回覆 #5 him-mama 的文章

我個大帝一晚醒三至四次飲水,我好耐無試過一覺訓天光la:-( :-( :-(
有時我訓到最lum果陣,佢飲完都仲扭,我就好,好彩c6係夜貓,幫我抱到佢訓番,我先至無咁慘咋!:tongue: :tongue:

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

囝囝半夜一定飲奶,但近兩星期,佢睡得更唔好,半個鐘至一個鐘就喊一喊,但日頭又完全無事,好玩得,都唔知做乜

別墅

oh, thanks for your sharing. now i know that not only my baby girl like that.....hope our baby will change better la. add oil all mother!!

原文章由 肥嘟媽 於 07-11-30 20:40 發表
囝囝半夜一定飲奶,但近兩星期,佢睡得更唔好,半個鐘至一個鐘就喊一喊,但日頭又完全無事,好玩得,都唔知做乜

禁止訪問

好媽媽勳章

鯪魚可以瞓一個對!

子爵府

栗子滿月後已經介左夜奶,但好奇怪,由佢3個月開始到依家,無一晚可以一覺訓到天光,晚晚都醒5-6次,每次醒我就要塞番個奶咀比佢,有時就會即刻再訓番,有時要扭一陣先訓,栗子出世到依家,我未有一覺好訓過﹗到底幾時佢先可以一覺訓到大天光架﹗

大宅

軒軒都係1晚醒2至3次,但又吾飲夜奶只係要我抱(佢4個月時自己戒左,因為佢瘦,我想佢飲多d奶)
做左人啞媽,真係無覺好瞓,大家努力以赴,做個好媽媽啦,(世上只有媽媽好,.......................)

別墅

uptonow, my daughter still wake up few time at night. really dont know why, but i heard that 2 years old would better....so we need some patient for that.....add oil!!!

原文章由 hfcsum 於 08-1-1 23:03 發表
軒軒都係1晚醒2至3次,但又吾飲夜奶只係要我抱(佢4個月時自己戒左,因為佢瘦,我想佢飲多d奶)
做左人啞媽,真係無覺好瞓,大家努力以赴,做個好媽媽啦,(世上只有媽媽好,.......................) ...

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

囝囝偶然一覺訓天光,一個月一兩次啦,好彩有工人,否則累死

複式洋房

天天由細到依家,每晚都會起4-5次,每次都要埋身食奶奶先肯瞓番.

洋房

一晚醒2次左右..通常會在2點前都會醒一次..
要再抱她...哄她訓...2-7點..有時會再醒1次..
我都想知..有咩方法可以令bb一覺訓天光..
晚晚都醒...對bb 對媽媽的精神都好大影響

別墅

伍彤從小大概零晨1點左右就開始1個鐘醒一次,直到約佢9個月大,因我感冒而由老公當更負責抱起暗佢瞓返,但c6頂唔順結果放咗呀女落大床瞓,點知衰女又可以定d,一晚只係醒0-2次仲唔需要抱起佢,拍兩下就瞓返,所以做成同我地同床瞓嘅後遺症(雖然知道唔安全但起碼佢可以瞓得好d,而我當然好自然咁定時醒望下佢啦,但兩公婆都冇咩位瞓:-() ,大d都唔知點踢走佢:tongue: :tongue:

子爵府

我同C6都諗住換張KING SIZE既床,等栗子可以同我地一齊訓,因為栗子一晚醒成4-5次,有時都唔只,我每晚都無得好好咁訓,成日一晚走落訓幾十次去睇佢,所以諗住比栗子同我地一齊訓,最起碼佢醒左我唔使落床先呀,咁我諗會好D,但最擔心既係等時唔知點比佢自己一個訓﹗:tongue:

原文章由 Leia 於 08-1-8 13:23 發表
伍彤從小大概零晨1點左右就開始1個鐘醒一次,直到約佢9個月大,因我感冒而由老公當更負責抱起暗佢瞓返,但c6頂唔順結果放咗呀女落大床瞓,點知衰女又可以定d,一晚只係醒0-2次仲唔需要抱起佢,拍兩下就瞓返,所以做成同我地同床瞓 ...

別墅

水怪,

遇咗kick手嫁啦,不過記住大人同小朋友一定要分開被呀。我地打算呀女大d先買過張兒童床放係我地床尾比佢自己瞓,唔肯就等佢瞓著抱走佢囉 ,再大d先分房瞓,希望成功啦

原文章由 水怪 於 08-1-8 01:28 PM 發表
我同C6都諗住換張KING SIZE既床,等栗子可以同我地一齊訓,因為栗子一晚醒成4-5次,有時都唔只,我每晚都無得好好咁訓,成日一晚走落訓幾十次去睇佢,所以諗住比栗子同我地一齊訓,最起碼佢醒左我唔使落床先呀,咁我諗會好D,但最擔心既 ...

珍珠宮

我個仔4個月同佢戒左夜奶, 但係唔知係唔係習慣咗半夜醒佢每晚都醒一至二次, 但係一比奶嘴就瞓番, 後黎我頂唔順就比佢同我地瞓咁起碼我都係用隻手攞奶嘴比佢唔駛成個人起身, 咁係好d, 佢無有時一覺瞓天光, 但數個月後我地真係瞓得好辛苦, 又怕佢習慣同我地瞓於是又於番係床仔比佢自己瞓, 頭一星期都會醒下之後就晚晚都一覺天光lu...不過當然佢要食飽飽啦..

別墅

my daughter still wake up 2-3 times per night. i dont want to sleep with her since i heard that it is very difficult to separate with her after sleep together....i hope all of your bb and my bb can sleep well soon la!!

原文章由 jojoplanet 於 08-1-8 16:57 發表
我個仔4個月同佢戒左夜奶, 但係唔知係唔係習慣咗半夜醒佢每晚都醒一至二次, 但係一比奶嘴就瞓番, 後黎我頂唔順就比佢同我地瞓咁起碼我都係用隻手攞奶嘴比佢唔駛成個人起身, 咁係好d, 佢無有時一覺瞓天光, 但數個月後 ...

首頁

尾頁

跳至