自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我叫99,結婚前問佢叫乜,佢話無所謂,之後又話你62要叫老爺架,咁咪叫99囉.
佢就叫我做呀嫂,叔仔結婚時,佢地話果個新抱叫乜,無理由又叫呀嫂,跟住同我講〝吖升你級做大嫂〞我就話我不褸都係大嫂,係你地唔叫之馬,但後黎都無叫過,試過整鬼佢,等佢一叫呀嫂時我地兩個一齊應佢,你叫邊個呀,激C佢.

王國長老

王國長老

我叫奶奶, 佢,叫我中文名"阿乜"

叫媳婦唔係應該叫家嫂嗎? 未聽過叫阿嫂。

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

我叫佢地兩老老爺奶奶 ...佢地叫我阿x...即係我個名最後果個字...

伯爵府

我跟我佬叫呀媽,佢叫我個名!不過冇機會叫囉,佢仙遊左好多年啦~

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

以前佢叫我英文名架,
唔知幾時開始,奶奶叫我「大嫂」
我以前就跟老公叫「媽咪」,
但而家跟左亞仔叫「女麻女麻」。

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

叫99 ~ 阿麻 62~阿爺, 佢地叫我個名!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

侯爵府

我叫99:一入門我就叫99,但佢話佢唔係好老,叫'媽咪'得啦 之後炒左幾次我就叫佢99,因為我真係叫唔出口~媽咪!
99叫我:未炒前就'亞邊個'or'd人',e+係'無':lol::" /> :lol::" /> :lol::" />
唔好點評我

子爵府

99就叫媽咪,佢叫我英文名
62就試過稱呼,因為最近先開始有見面,見到面只say hi&你好(同99分開多年)

珊瑚宮

好媽媽勳章

我跟老公叫老豆 & 啊媽
62 & 99 叫我英文名

別墅

Haha... 你哋咁乖影得我好衰,我同 99 誓不兩立,所以冇乜兩句,自然唔駛打招呼啦!
: )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )

大宅

叫6299囉
佢地叫我名, 有時阿嫂.
本來叫2嫂, 99話家中有3個2嫂, 所以我叫阿嫂.
3個阿嫂是太99, 99和我.
佢話太99已經無人叫佢做, 可以不理.
99啲叔仔還叫佢做2嫂,
佢話啲囝囡又叫我2嫂,時會一齊應唔好.
我99對離樣嘢好固執著架. 聽唔到無嘢, 聽到啲囝囡快快口叫2嫂, 99會出聲.
形成咗我叫佢地叫我名好啦, 一喺另一叔仔會跟個囡叫伯娘囉. 連2伯娘都唔可以叫.
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

男爵府

叫返老爺,奶奶.

奶奶叫我名,老爺叫我.....家嫂

男爵府

好媽媽勳章

我跟老公叫 Daddy & Mammy
62 & 99 就叫我英文名

大宅

99叫阿媽,62叫阿爸,佢地叫我阿x!

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

呢个真係幾得意播! 好似古装剧咁。

我叫“老爷奶奶“既,佢地就叫我中文名最後个字。

原文章由 namibb 於 08-1-8 23:55 發表
叫返老爺,奶奶.

奶奶叫我名,老爺叫我.....家嫂

男爵府

原文章由 常在坤 於 08-1-8 23:57 發表
99叫阿媽,62叫阿爸,佢地叫我阿x!

我都係咁

水晶宮

叫老爺,奶奶
佢地叫我名
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

大宅

我同佢地不嬲都唔岩
大家多數都唔會打招呼
如果真係要叫,我只係叫佢地叔叔姨姨
佢地叫我"呀妹"
係我老公面前講開我,就話"你老婆"

別墅

我就跟老公叫佢亞媽(我會叫媽媽做媽咪, 唔同架:mrgreen: ), 佢地一家都叫我花名, 初見面時我係介紹花名嘅.

大嫂入門先, 原本叫佢做99, 1年後我入門就叫佢做亞媽, 雖然2種叫法有d怪, 但我唔想咁生保, 所以叫亞媽, 過咗d日子, 可能大嫂都留意到叫法唔同, 宜家都轉口叫亞媽lu.

首頁

尾頁

跳至