跳至

首頁

尾頁

大宅

減肥方法

我想同大家分享一下家姐教既減肥方法,雖然我試左兩日未會知道成效係點,但都想講出黎等各位媽咪一齊試下,我家姐就用呢種方法減左20磅,真係見佢面都尖埋,身都瘦晒呢!!
1.每天要飲一杯烏龍茶(茶包沖的)
2.早晨要飽肚,下午餐都要飽,但份量比平時要小
3.晚餐不可過9點食,仲要只食生果!!
4.做運動(如果有既最好可以焗埋"爽啦")
我試幾日,晚餐食生果真係好難頂.......但我會努力架~~~~~~~~大家想收身既媽媽都努力呀!!
*以上只係分享既內容,我都唔知會唔會個個人都見效!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

Re: 減肥方法

係呀...
朝早做餓鬼; 午餐做平民; 晚餐做皇帝!!! <---呢個係呢種方法既口號

maggieman 寫道:
我想同大家分享一下家姐教既減肥方法,雖然我試左兩日未會知道成效係點,但都想講出黎等各位媽咪一齊試下,我家姐就用呢種方法減左20磅,真係見佢面都尖埋,身都瘦晒呢!!
1.每天要飲一杯烏龍茶(茶包沖的)
2.早晨要飽肚,下午餐都要飽,但份量比平時要小
4.做運動(如果有既最好可以焗埋"爽啦")
我試幾日,晚餐食生果真係好難頂.......但我會努力架~~~~~~~~大家想收身既媽媽都努力呀!!
*以上只係分享既內容,我都唔知會唔會個個人都見效!!

大宅

唉....我晚晚都9:00後食飯,因為收得晚
咁怪得我肥咗LA...因為生咗後奶奶MON-FRI同我地住+湊BB,佢好好多數都煮飯+湯
我以前係"無飯煮婦"

大宅

Thanks Maggie,

I will try it once I dont breastfeed bb.
I m still running at home in front of the TV.
It seems to be working a bit (tummy seems to be firmer).
Will try harder!!!

伯爵府

好媽媽勳章

我 Breast feed完 bb都要減喇 :-(
本來唔覺得自己肥左
不過昨天去 camp
同事見到我的食量
個個都指著我
話我越來越肥
多謝分享

大宅

hoyinma:
係呀!!我都覺個肚dum收細左,實番晒呢!!
係個patpat同大比真係要d時間時會收細番,但成身d byebye肉都已經開始拉實晒,希望加埋呢個食法可以令到減肥既成效更明顯啊!! 大家努力!!
olimo:
唔好再放晒口咁食啦,咁食法好難減架!!忍下口呀~~~~!!

大宅

嘻嘻, 我都講吓我個減肥方法呀, 我有bb之前都是用這個方法在一個半月內減去10磅, 腰就細咗4吋, 所以我現在都是用這方法試吓work唔work
1) 早餐: 飽肚 (早餐好重要,我重一定要飲奶茶/咖啡)
2) 午餐: 2塊麥x他消化餅(要less fat個款)+1個生果(蘋果/橙/火龍果, 最好不要香蕉, 因為糖份同熱量太高)
3) 小食: 若果忍到可以唔食, 但忍唔到可以食1至2片餅乾
4) 晚餐: 同maggie講一樣, 唔好過9點食,但我就正常既晚 餐,因為我肚餓會瞓唔着架 :-( 個多小時之後就做100下sit up (喺真架,喺毎邊50下, 即右手踭掂到左"塞"頭, 左手踭掂到右"塞"頭), 可以毎25下休息一會再繼續, 初頭會很辛苦,但唔好"免"強, 慢慢加下去就得啦,我已經進行咗2個星期啦 現在我還有8磅就回復之前的磅數啦 大家一齊努力吧!
謹記: 千萬不要毎日都去磅吓有冇輕到,因為未必幾日內見成效,如果唔喺會打擊自信心架,進行咗2個星期去磅吓就差唔多啦

大宅

maggieman,

你個c6俾咩??

類似的方法我試過..
不過c6唔俾我夜晚只食生果..之後就無食了...

大宅

你講得無錯!!..............我食左兩日佢已經要我停止只食生果,皆因佢話咁會餓住喎.....唯有食d野,再食生果嚕!!
suki_pang 寫道:

maggieman,

你個c6俾咩??

類似的方法我試過..

子爵府

我剩係湊佢都已經好work,加埋餵人奶,係咁食,每個月都瘦1-2磅,同以前一樣,but肚腩仔重有少少,無以前咁firm囉
未經本人許可, 不得轉載

子爵府

我剩係湊佢都已經好work,加埋餵人奶,係咁食,每個月都瘦1-2磅,同以前一樣,but肚腩仔重有少少,無以前咁firm囉

洋房

成個餐單都無菜既

大宅

好媽媽勳章

My 減肥方法 is take care of my 2 kids and do all the housework all by myself.

Because me and my husband, 2 kids are living in Melbourne alone (all families are in either NZ or HK). So I need to do everything all by myself.

No need to do exercises but already back to normal weights and tummy is getting smaller and smaller.
And the most important part is still a BIG EATER!!!

But very stressful......
~我有一個好老公同三個小寶貝~

別墅

唔知點解我比未有bb之前, 食量大增, 成日都覺肚餓, 想食少d啦, 跟住就筧頭暈暈, 所以都無咩減到, 仲係110~115之間, 我個子不高, 對我黎講算重架啦, 我未生之前得90幾磅架咋. :-( :-(

大宅

Lulu皇后 寫道:

Lulu皇后,

How come I m still a fat c9 even I take care of two kids & breastfeeding!!!
My tummy is still very big and cant wear any of my old pants.
I try to eat less but worry that i might not have enough milk for bb.
Well, I have bought all new pants so I m a bit happier now!!!!

子爵府

hoyinma,

我除咗湊佢,仲要抹地,洗衫,買餸煮飯,熨衫,照顧一貓一狗,仲有其他數唔清嘅家務....想肥都幾難

大宅

hoyinma,

You have my company~~I also take care of daughter myself & breastfeeding, but still got big tummy & 25lbs left after delivery, and seems is getting more weight, terrible~~~ exactly a fat c9 lu~~~

大宅

我都係好多家務要做.......點解瘦得咁慢......... :cry: [quote]
Lulu皇后 寫道:
hoyinma,

我除

大宅

yes yes... 早餐,午餐都可以做到。但係晚餐我阿媽同老公都唔比la...有咩辦法呀?

suki_pang 寫道:

maggieman,

你個c6俾咩??

類似的方法我試過..

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至