美容扮靚

跳至

首頁
12345...9

尾頁

伯爵府

自2005年至今,竟然由123磅,勁升到星期六晚既160磅!!

已經成個人變哂形,係人見到我,客氣D既話我富泰左,少少客氣既話我發福左...關心既問我係咪有病食藥食肥左...直接既叫我快D攪攪佢....

自已照鏡都真係好恐怖,個胃腩大到同肚腩差唔多,乜衫都著唔到...行出泥仲樣衰過D賓賓印印....我老公仲話我而家好似乜都滑哂牙咁.....即係:唔打扮黃面婆既意思!

我而家攪成咁,完全不是意外,係我自已為食抵死,亦係我連續差不多一年(2005-2006)每個月食兩次Buffet於既結果.......

我既減肥歷史九匹布咁長....,因我自未結婚(1988)至今已斷斷續續看了許多減肥醫生,其中唯一有效的是土瓜灣陸美玉(可惜已Retired無做),其它的醫生可謂完全無效,就算長沙灣的杜醫生,銅鑼灣的黃醫生和觀塘的高醫生都無用....我真係無哂心機...(因為為無一個醫生,可以開得返陸醫生俾我既藥!)

我而家真係絕哂路...

嘩!160呀!我陀仔臨生果時都係170咋!
攪乜鬼呀!?真是我人生的超超超高峰啊!

於是,我由星期日(6/1)開始左...不成功...便成仁...既大計...
我同自已講:呢世人無可能就咁玩完..
.
我星期日(6/1)到了藍田看一個醫生,一星期藥220,這醫生的藥和陸美玉開給我的差不多,昨天(7/1)下午仍有肚餓的感覺,但今天下午(8/1)已沒有了...

此外,我又的起心肝去join左一個做gym course($1,100六個月任玩,有教練指導),今晚(8/1)上了第一堂,玩左九十分鐘,出左好多汗...

我真是肥得太厲害了,今次一於要雙管齊下,不成功便成仁!

我星期日看醫生磅160..
今晚做完gym磅156.6..
希望可以繼續減多D喇!

姊妹們,俾D鼓勵我喇!:-(

[ 本文章最後由 健健媽咪 於 08-1-9 02:09 編輯 ]

公爵府

親子王國15週年勳章

我同你一様由廿幾歲減肥減到而家, 足足搭幾年, 肥肥瘦瘦咁, 最瘦100磅, 最肥係上個幾月142磅, 臨生呀女個時都係呢個磅數, 未有呀女之前諗住生完bb先減, 所以個時好放肆咁食, 係最重既時侯有125磅, 但陀呀囡只係重17磅, 咁我開刀生, 住咗7日醫院, 出院時上磅123磅, 果一刻我直頭笑咗出嚟, 諗住唔使點減一定會再瘦d, 咁實輕過未陀之前啦, d同事上我屋企睇bb都係咁講, 點知係DNA變種定係荷爾蒙失調, 我竟然響呢2幾內重返成20磅, 變番生之前個磅數, 有幾個同事直頭不約而同問我係咪又有咗, 死未.

我又係勁為食果隻, 忍唔住口一路食零食一路睇電視上網, 唔肥死至奇.所以話減肥係女人既終身事業真係一d都無錯, 我就係其中一份子, 試過好多坊間減肥藥, 睇過幾個醫生, 當中有得亦有唔得, 但得果d藥食耐咗又或者之後食番又好似無效, 唔知係咪好似人地食得丸仔多咁, 要勁d先有效,

我覺得最得果個天后陳醫生, 唔知係咪比傳媒揚開晒驚比人拉, 最幾年人間蒸發咗, 陸美玉我無睇過, 不過就聽好多人講過話好得, 你唔講都唔知佢退咗休添, 咁我個幾月前響bk d 媽咪介紹我睇緊長沙灣杜醫生, 我又ok喎, 一個月覆診時輕咗7磅, 我諗而家都應該輕到10磅度.

你咁好呀幾日就減咗3磅呀, 大家繼續努力, 為永遠脫離肥人行列加油, 呢舖要係最後一次減肥, 因為真係減到好無隱

原文章由 健健媽咪 於 08-1-9 00:08 發表
自2005年至今,竟然由123磅,勁升到星期六晚既160磅!!

已經成個人變哂形,係人見到我,客氣D既話我富泰左,少少客氣既話我發福左...關心既問我係咪有病食藥食肥左...直接既叫我快D攪攪佢....

自已照鏡都真係好恐怖,個胃腩大到同 ...

男爵府

健健媽咪,可pm你個醫生資料我嗎?
我都想儘快減肥,
THANKS!!!

伯爵府

原文章由 oiyau2005 於 08-1-9 01:50 發表
我同你一様由廿幾歲減肥減到而家, 足足搭幾年, 肥肥瘦瘦咁, 最瘦100磅, 最肥係上個幾月142磅, 臨生呀女個時都係呢個磅數, 未有呀女之前諗住生完bb先減, 所以個時好放肆咁食, 係最重既時侯有125磅, 但陀呀囡只係重17 ...

我呢世人最憎做運動...
我細細個上PE堂,係Miss望住果刻就郁兩下;Miss無望果時就硬哂馱唔郁果隻...
而家我竟然的起心肝,大拿拿碌千幾蚊卡去做gym..
您都估到我己經去到水深火熱既地步..
我而家真係座山咁架...

oiyau2005,您都好丫,都試過100磅既美好時光,100磅?我諗我十歲果陣都試過既....

我星期六晚話俾C6聽我160...
佢話唔係化?我都係170知喎....(佢有5呎9!大佬!)
您話係咪刺激到我發癲丫!

我以前山長水遠都睇過天后陳永明,但都係唔得..
前排食長沙灣杜醫生D藥...勁就好勁呀!
但剩得副作用勁有鬼咩!
食完個唔知心定個胃,成日頂住頂住...
個人又好down...世界末日咁...係人講野都唔岩聽...
咁都無所謂喇!如果有效果既話...
點知食完藥,仲成日心思思想食野,減唔互到胃口照食,減鬼麼!!

仲有,我而家肥到連對腳都肥埋,以前著37幾標準呀。依家要著39至質得落呀!死未!?:-(

[ 本文章最後由 健健媽咪 於 08-1-9 02:32 編輯 ]

伯爵府

原文章由 honda1883 於 08-1-9 02:17 發表
健健媽咪,可pm你個醫生資料我嗎?
我都想儘快減肥,
THANKS!!!

Hi,hona1883,

我都係食左兩日藥咋!
唔知係咪一定work架!
不過我響she.com見過有網友減成三十磅,加上我見個網友寫出泥既藥名,同阿陸美玉開俾我果D都係屬同一類,所以就即管試下...

不過,so far...我最開心既係呢個醫生既藥無令我有抑鬱感覺...我之前食X醫生D藥,真係都幾恐怖,我食左藥楂楂下車,都無端端喊到成面眼淚呀!

我真係好憎,食完藥情緒不受控制果種感覺,但我食完呢個藍田醫生既藥,就無呢種副作用;只係覺得口乾唔多想食野,同埋夜晚好夜至訓得著....

藍田醫生資料已pm您..
但你去睇之前,記住要致電問下醫生果日返幾點,(因間診所係兩個醫生輪流當值的)...記住預約先呀!

我星期日下午四點,打電話去預約...
護士叫我六點半去等...
卒之,我七點未夠拿埋藥走得!

[ 本文章最後由 健健媽咪 於 08-1-9 02:50 編輯 ]

公爵府

親子王國15週年勳章

健健媽咪

我讀書果時好鍾意運動架, 打兵兵波, 排球, 仲係校隊, 日日小息放學都唔停架, 所以咪食2碗飯都唔肥囉, 我係出咗嚟做嘢先出事之麻, 又無做運動, 因為我唔鍾意做gym, 跑走, 加上懶到出汁. 試過100磅有鬼用咩, 一陣咪又係打回原型.

我個C6咪又係, 前個排成日都話我隻手臂仲粗過佢, 又話識我個時都唔係咁, 我話緊係啦你識我果時咪係我又瘦又青春既時侯囉, 唔係你都唔追我啦. 而家幫你生埋個囡搞成咁你響度嫌.

我食杜醫生d藥又無咩副作用喎, 不過第2個月d藥雖然加重咗, 但無初初睇咁收到胃口. 其實我食藥好少有副作用或者太大反應, 可能真係食到純晒.

我都係隻腳大咗一個碼, 唔知係肥咗定係人地話生完隻腳會大咗, 但係手指就真係肥咗, 而家連隻戒子都除唔返出嚟

原文章由 健健媽咪 於 08-1-9 02:30 發表

我呢世人最憎做運動...
我細細個上PE堂,係Miss望住果刻就郁兩下;Miss無望果時就硬哂馱唔郁果隻...
而家我竟然的起心肝,大拿拿碌千幾蚊卡去做gym..
您都估到我己經去到水深火熱既地步..
我而家真係座山咁架...

oiyau2 ...

伯爵府

原文章由 oiyau2005 於 08-1-9 03:29 發表
健健媽咪

我讀書果時好鍾意運動架, 打兵兵波, 排球, 仲係校隊, 日日小息放學都唔停架, 所以咪食2碗飯都唔肥囉, 我係出咗嚟做嘢先出事之麻, 又無做運動, 因為我唔鍾意做gym, 跑走, 加上懶到出汁. 試過100磅有鬼用咩, ...

我食杜醫生D藥就唔得....個胃定個心成日頂住頂住,要時不時抖大氣先舒服,又成日頭痛,不斷啪必理痛至得.....加上食完個人好down....會喊架!您知喇!咁既年紀無端端喊...同傻婆無乜分別....

別墅

健健媽咪,我都想要你個醫生資料,請pm給我好嗎?

THANKS a lot!!!undefined

伯爵府

原文章由 juju811818 於 08-1-9 09:45 發表
健健媽咪,我都想要你個醫生資料,請pm給我好嗎?

THANKS a lot!!!undefined

已pm左...
希望幫到您喇!

大宅

原文章由 健健媽咪 於 08-1-9 10:41 發表

已pm左...
希望幫到您喇!

健健媽咪

我都想要d資料呀, pls pm me, thanks.

伯爵府

原文章由 gloria.glory 於 08-1-9 11:27 發表

健健媽咪

我都想要d資料呀, pls pm me, thanks.

已pm左...
希望幫到您喇!

禁止訪問

洋房

回覆 #11 健健媽咪 的文章

Please PM the details for me, thanks!

伯爵府

原文章由 NNGG 於 08-1-9 12:45 發表
健健媽咪

Can you pm to me the details! Thanks.

已pm左...
希望幫到您喇!

伯爵府

原文章由 嵐嵐豬豬 於 08-1-9 12:49 發表
Please PM the details for me, thanks!

已pm左...
希望幫到您喇!

伯爵府

我好開心,今日胃口好似細左...

6/1/2008(Sun)
晚上7:00:第一次拿藥(160 lbs)
晚上7:00 :食藥
晚餐:一碗米線(幾大碗下又多料)
夜晚四點:至訓得著

7/1/2008(Mon)
早餐前一個鐘食藥
早餐:一份蛋牛治,一杯凍檸水
午餐:一包即冲麥皮
下午4:00 : 好餓,飲左包麥精頂肚
晚餐前一個鐘食藥
晚餐:半碗飯,正常送,有雞有魚
宵夜:一隻蕉

8/1/2008(Tue)
早餐前一個鐘食藥
早餐:一份蛋牛治,一杯凍檸水
午餐:一包即冲麥皮
下午4:00 : 唔餓,但好口干,又飲左包麥精
晚餐前一個鐘食藥
晚餐:半碗飯,比正常少一點點送,有雞有魚
晚上做左90分鐘gym...
宵夜:無!因為一點都唔餓
(156.5lbs)

9/1/2008(Wed)今日
早餐前一個鐘食藥
早餐:1/3份蛋牛治,一杯凍檸水
午餐:1/3份蛋牛治(根本唔餓,所以仲有1/3份無食掉左)

個醫生D藥好似得得地...
至少無心跳頭痛想嘔..
同埋而家真係無乜胃口...

尋晚我做完gym返到屋企,身水身汗...
冲完涼出泥..
見老公食緊我既至愛----泰式鳳爪..
我都店行店過無反應...

響果電光火石既一刻..
我就知呢個醫生D藥泥料......

[ 本文章最後由 健健媽咪 於 08-1-9 13:51 編輯 ]

伯爵府

真係好希望...
響下個月過年前...
會見到少少成績.....

別墅

回覆 #7 健健媽咪 的文章

天后Dr.Chan巳經retired,以前食完佢啲药會心跳加速,手腳凍,瞓醒起身會眼前一黑,口苦脷乾,不過佢啲药真係好勁,2wks减5kg。2000年我生完都係食佢啲药減肥,不過最近我join咗米X洛。

民房

食左藥有冇副作用?

大宅

好媽媽勳章

健健媽咪,

I support you... add oil...

I will also start to eat less from today..but will not eat pills.

首頁
12345...9

尾頁

跳至