自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

1/ 今時今日政府工.
2/英資或美資公司既工.
3/中資公司既工.
4/港資工司
5/大集團或細集團
6/中小企.
Or.................................................
What else.......................................

我鍾意幫外資工司工作,人工和假期都好合理.氣氛好好!
港資公司老細通常喜歡D員工鬥磨爛蓆,玩扮做野,(玩加班遲放工! No Pay, OK!)

複式洋房

> 我鍾意幫外資工司工作,人工和假期都好合理.氣氛好好!
> 港資公司老細通常喜歡D員工鬥磨爛蓆,玩扮做野
> (玩加班遲放工! No Pay, OK!)

total agree!!!
我都like幫外資公司打工,salary, holidays & policy好!
雖然已考取認可的english spoken & written證書,
但我平時好少講英文,所有怕口窒窒!!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 醜小鴨 於 08-1-10 13:43 發表
> 我鍾意幫外資工司工作,人工和假期都好合理.氣氛好好!
> 港資公司老細通常喜歡D員工鬥磨爛蓆,玩扮做野
> (玩加班遲放工! No Pay, OK!)

total agree!!!
我都like幫外資公司打工,salary, holidays & policy好!
雖然 ...

一定要揀嘅話, 就揀外資. 不過我反而著重自己頂頭上司係咩style.

大宅

我自己就無話喜歡邊一類,最緊要:
1. 人工有一定的水平 (如以我黎講大約 $8000 - $10000)
2. 假期 (最好係公眾假期) 同埋大時大節可以有得早收工 (做冬或 年三十)
3. 如要ot 最好有補水
4. 有雙糧 (睇返當時環境) 好生意好有花紅分

路,雖然難行,我只要努力一定會成功。

別墅

更係外資公司喇!

人工高,假期好.

侯爵府

原文章由 RAA 於 08-1-10 14:09 發表

一定要揀嘅話, 就揀外資. 不過我反而著重自己頂頭上司係咩style.

非常同意...

子爵府

緊係外資啦!!

我自己打過兩份外資工司 (包括而家呢間)

同我第一份工黎比, 真係benefit好好多

至於工作氣氛都唔關外資唔外資事... 都係睇同事同老闆夾唔夾得埋o者...

首頁

尾頁

跳至