懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位姊妹,

大肚的,祝生個健康精靈的BB
努力緊的,計續努力, 2008 個個心想事成,年頭播種,年尾結果等收成.

[ 本文章最後由 repeat 於 08-1-10 12:33 編輯 ]

男爵府

here

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

大宅

yeah!新年新希望!

Oh!Baby,
你隻腳做乜呀?

cmsfish,
係呀!有首歌叫安靜呀!係好好聽嘅舊歌,
http://www.youtube.com/watch?v=7rJUDEmo_t0
http://www.youtube.com/watch?v=E29vNYtCa7E
慢慢睇!

大宅

男爵府

我同honey坐係大笨象拍架.

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

大宅

concat,
你講起周杰倫果首好好聽既舊歌, 唔知係咪我好鍾意果首呢? (因為我一向唔記歌名... ), 好似音樂中有海浪聲咁架!

各位sisters,
我今日又去完余e生度產檢, bb仔而家有4磅半多d啦! 個面仔肥dodo的, 好可愛(個人覺得 ). 我本人就少少大鑊喇, 因為醫生話我都重得幾多, 係upper limit, bb出世7磅以上一定走唔甩, 如果唔好好control最後呢個幾月, 分分鐘挑戰8磅, 仲要留意埋bb頭仔大左2星期, 余e生話早過預產期生bb反而佢安心d, 怕我好難生呀.

男爵府

各位SISTERS,

Happy 2008!

開左新編wor…等我追返D舊post至上來亞下

男爵府

Hi all,
之前忙得好緊要,e+正常番喇,又派洒D考試卷俾學生(我學校12月考試),呢幾日可以鬆一口氣喇!

Concat,
講起請ェ人,我e+個鐘點大至都幾好…煮飯又快又好食,不熨衫就好慢…
希望呢個鐘點唔好甘快就話唔做…之前我請幾個都系幾個禮拜就話唔做…D人話個市好唔使做鐘點wor…成日要教過個新人好煩嫁…

Heygirl,
你check下D hormone好wor…
我e+都食緊hormone藥幫助排卵,都食左半年喇,但系唔知食呢D藥對bingo有無影響呢?余e生話無影響,不過我今個月都會驗下血check下有無排卵…
你如懷疑有無排卵,可以用排卵捧試下先wor!

Oh!Baby,
你2月頭睇巫醫生呀…我如果呢個月都唔bingo,我就會2月睇董e生喇…我老公話會倍我去…
前兩日睇新聞,話e+香港6對夫婦有1對要尋求協助,個statistics都幾高wor…所以我地唔系the odd ones,要加油呀!

Beku,
羨慕你步入穩定階段…希望你下次照倒boy/girl啦!

Toffeenut,
我前幾日去睇林ec,他問我你生左未
你個bb甘肥,即是好健康啦!唔知幾時倫到我呢?
加油呀,你就快倒終點格喇!

[ 本文章最後由 Belle_Piano 於 08-1-10 18:15 編輯 ]

大宅

Toffeenut

聽落...咁你重咗幾多磅呀???感覺你該是瘦削頪形...如果
upper limited...咁你味好 "fat do do" ...真係好開心呀!!嘩!有成磅...我都想...生時係辛苦d...但好多人話...會易揍好多!
你照2d還是3d...見唔見到笑笑口或打呵欠呢??諗起都開心呀

原文章由 Toffeenut 於 08-1-10 16:17 發表
concat,
你講起周杰倫果首好好聽既舊歌, 唔知係咪我好鍾意果首呢? (因為我一向唔記歌名... ), 好似音樂中有海浪聲咁架!

各位sisters,
我今日又去完余e生度產檢, bb仔而家有4磅半多d啦! 個面仔肥dodo的, 好可愛( ...

大宅

Oh,Baby

点解唔同埋大象腳並排呀??? ?-(

原文章由 Oh!Baby 於 08-1-10 15:29 發表
我同honey坐係大笨象拍架.

大宅

cmsfish,

咁多姊妹去日本鬆一鬆:mrgreen: 真係開心 去東京買潮嘢買香港冇的嘢囉!!而我就鍾意去睇風景然後加少少shopping咁就fit 哂我...當然要浸溫泉啦

係呀 記上次看克勤都係因為有管弦樂伴奏我才去聽咋

幾時去呀??enjoy enjoy

All Sisters

Bingo Bingo Bingo

B仔健康 快高長大

男爵府

我需雖然換咗相,但係我睇唔倒換咗喎, 我見倒呀靚猫女咋喎.

pyepye,
我地係坐大笨象既背上面拍呢張相, 我地係婚宴上show過出嚟, 當時都有人好odd架, 比喻我地同步人生路吖馬

belle,
好耐無見你呀真係, 食緊藥体溫表有無影響架?

toffeenut.
咁醫生有無建議你点樣收歛呀?我老公前人去探個9磅重bb女, 醫生要開刀喎係無得自己生喎,你睇住呀,唔洗開刀都好吖.

bbear,
你去咗邊呀,會唔會係一搬屋就有好消息,唔講住呀?

大宅

repeat,
你好有心思呀!新年新希望,正!:-P

Oh!Baby,
唔止同步人生路呀!仲大“象“在我腳下!

Toffeenut,
你講嗰首歌可能應該係晴天,你聽吓係咪:
http://www.youtube.com/watch?v=__2j5QGDyjo
佢係MV加多咗大提琴仲正!
忍唔住都插住耳筒聽多次,真係好正哦(我覺得! )!
你得閒就聽吓啦,等B仔都好似周杰倫咁有才華呀!:D :lol
係喎!咁你有無做d乜黎胎教呀?我見你係肥咗,不過又唔覺好嚴重喎!:)

Belle_Piano,
我又真係有諗過請鐘點喎,話晒同聲同氣,又唔洗多個人係度瞓,橫掂老媽子成日話自己唔洗靠人,咁無人跟出跟入都得掛!不過可能聽日會再問吓工人肯唔肯做落去先,亞媽又好似想留人喎,唉!
你嗰個鐘點係點樣請㗎?係咪家務助理呀?幾多銀?掂唔掂呢?

all,
話唔試唔試又咩咗 ....真係驚去旅行都要就住就住!

大宅

concat, pyepye, oh!baby,
其實我自己睇都唔覺重左咁多磅... 我由114到而家144呀... (168cm高) 余醫生指我近upper limit, 係話如果再重得快過呢個速度, 就可能好麻煩, 而家要小心飲食, 唔可以暴食咁解. 其實而家都未講得實係咪一定可以順產, 主要問題係bb頭仔大左2weeks, 7磅幾8磅我諗唔算得係咩囉, 好多人都生8磅幾添啦, 同埋都要等佢量下盤骨夠唔夠闊先, 我本身係偏瘦型黎架. (好難說服人添... )

concat,
咁你去旅行前test到未呀? 如果未, 咁真係唔知浸唔浸溫泉好喎.... 反而坐飛機都無咩問題!

大宅

嘩.. 咁人齊呀... 一齊搬晒屋喎

唉.. 我呢排好鬼忙呀! 又訓得好差... 我諗都幾難再有bb 喇.... 你地努力呀!

複式洋房

沉晚診所打比我,話我呢期黃体夠,雖然我有食排卵葯,但係我覺得 emotion 都好有關係

大宅

repeat,

你第一次食排卵藥嗎? 唔怕話你知, 我上次出事, 就係食排卵藥... 有d朋友話..都有相同經歷... 我唔敢再食喇

大宅

Toffeenut,
我1月係26號見M小姐㗎,2月1號至去日本,都check得切嘅,乜反而搭飛機唔驚咩? 不過我今次都有防輻射肚篐!:mrgreen: 溫泉又要好似上次咁浸腳lu!係Bingo至算lu ,種慣咗老公唔肯用套套呀,真麻煩! :lol

原文章由 <i>Toffeenut</i> 於 08-1-11 01:18 發表
Concat,
咁你去旅行前test到未呀? 如果未, 咁真係唔知浸唔浸溫泉好喎.... 反而坐飛機都無咩問題! ...
<br />

大宅

Verytired,
乜咁得人驚咩?!不過我有過blog友(結婚時識㗎),佢試咗大半年都唔得,都係余醫生開咗排卵藥比佢食咋,食咗兩個療程就Bingo咗哦,e+都有四、五個月lor!:-P

原文章由 <i>verytired</i> 於 08-1-11 12:41 發表
repeat,<br />
<br />
你第一次食排卵藥嗎? 唔怕話你知, 我上次出事, 就係食排卵藥... 有d朋友話..都有相同經歷... 我唔敢再食喇
<br />

大宅

原文章由 concat 於 08-1-11 13:14 發表
Verytired,
乜咁得人驚咩?!不過我有過blog友(結婚時識㗎),佢試咗大半年都唔得,都係余醫生開咗排卵藥比佢食咋,食咗兩個療程就Bingo咗哦,e+都有四、五個月lor!:-P

...

concat,

其實我一直都睇余醫生架! 識左佢6 年喇....

直到上年想生第2 個... (之前成年半都無bb), 我趁住做年檢就同余醫生講... 佢開左2 個月排卵藥都唔得.. 佢就俾左 double 份量我食.. 就即刻 bingo... 不過就係出事果次...... 其實我都有朋友都係食左藥出事, 因為有個風險係.. 本來粒卵卵唔健康, 食藥谷左出來.. 於是發育就唔好囉.....

首頁

尾頁

跳至