夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

本來想同honey明天去飲飲茶,行下花墟,頭先姑9來電,問我老公會唔會去,係就順便車埋佢!

1.我同佢住的地方相距50幾蚊的士錢,請問順便的定義係點計出來?
2.仲有,由我屋企去奶奶屋企係應向東行,我地要先向西行去接佢再向東駛向99屋企,佢老人家條數又點計出黎?
3.老公叫佢坐幾個站車,過來join我地,佢話唔識路(住咗20幾年的地方)!又話好多嘢攞!講起仲把火,佢侯生搖搖(個look ok嫁),去到邊都拉買餸車,叫佢放車尾又唔肯,碌過晒街市放係後坐,勁火滾!佢嗰次話好多嘢攞唔肯坐車過來(一次都未試過),等我講吓佢要攞dセ,一個碌好皮的沙田柚、一份報紙、幾包試冲裝嘢飲,就係咁咁咁多,佢見到我地仲要加多句:蝦,初頭以為好多嘢攞添!我真係想同佢講,叫佢下次唔駛專登摷嘢攞,你話明要接送到樓下米得囉!
(\~~/)      (\~~/)
(~'.'~)      ( *;* )
(_ (    )~o (_ (__)~o

男爵府

你姑9幾歲? 竟然拉買餸車咁潮?

大宅

原文章由 Vca 於 08-1-11 23:52 發表
你姑9幾歲? 竟然拉買餸車咁潮?

48yrs但個look似30到边边近40嗰隻!着衫有文有路幾fit嫁!

男爵府

仲有我想問 - 點解佢會帶依d野出街既呢????一個碌好皮的沙田柚、一份報紙+幾包試冲裝嘢飲...?-( ?-( ?-(

大宅

48歲貪小便宜係咁上下啦,當然都要
睇番每個人性格,佢本性係咁嘅喎,可
能4歲以定80
就算車費$100佢都話順路架啦

大宅

樓主開呢個topic非常之好, 我有兩個極品姑9,
兩個都係同一類人, 又老又專橫, 要話事既時候
佢地係家姐一定要聽佢地話, 要俾$既時候佢地
係外嫁女唔關佢地事, 由我同老公拍拖到結婚
生埋女十幾年喇, 都依然無改過對我既態度(極差),
我老公試過生意失敗&炒輸股票(7位數字),
咁多年黎大部份時間係我負擔成頭家, 曾幾何時
同我兩位姑9吹水, 我話希望老公以後有咩決定
都要諗清楚(投資), 諗吓我, 佢兩個竟然話我
幫個老公係應該既, 唔可以望有回報, 我頂佢地.....
我自己一向都有工作, 剛剛份工都做左十年,
啱啱無做野半年, 佢兩個就成日問我老公我去搵
野做未, 我老公話我唔做住, 湊吓女先, 佢地又
話"個女人日日坐响屋企做咩, 點解唔去搵$呀"
我又無問佢地借, 我做唔做野關佢地乜事呢?
佢兩個又嫁左就已經唔洗做到宜家成40年la,
咁又得, 我做左十幾年唔做半年都要鬧, 痴線ga。

大宅

原文章由 Vca 於 08-1-12 00:12 發表
仲有我想問 - 點解佢會帶依d野出街既呢????一個碌好皮的沙田柚、一份報紙+幾包試冲裝嘢飲...?-( ?-( ?-(

你話係米無聊!

仲有,佢好鍾意將屋企冇用的嘢當寶咁送比人,仲要講到你地好恨要咁!

大宅

灑走佢啦:tongue:
我冇姑9, 所以無喱啲問題. 但我第日都會做人地姑9, 唔知又會點.
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

男爵府

我都好想講埋一份!
但老公大人返到來~
我要收檔嘞...

大宅

原文章由 m9394pp 於 08-1-12 00:16 發表
樓主開呢個topic非常之好, 我有兩個極品姑9,
兩個都係同一類人, 又老又專橫, 要話事既時候
佢地係家姐一定要聽佢地話, 要俾$既時候佢地
係外嫁女唔關佢地事, 由我同老公拍拖到結婚
生埋女十幾年喇, 都依然無改過對我 ...

嘩!極品呀!點解d外嫁女咁多事?仲要理埋你做唔做嘢,係米食飽冇嘢做?

我大姑9都係扮吓傻同trouble啫!細姑9就剋薄,佢排last two只係head住我老公年半,嘩,講到我老公好似佢一手揍大,佢地7兄弟姊妹全都冇出色,成頭家佢揹起,實際6299都有一百幾十萬積蓄!

大宅

原文章由 Vca 於 08-1-12 00:25 發表
我都好想講埋一份!
但老公大人返到來~
我要收檔嘞...

冇癮!

大宅

我件 極品衰格到走嚟同我講佢阿爸媽將來老到要請人照顧或者百年歸老,佢一毫子都唔會出,叫佢地兩兄弟攪掂佢喎,咁不孝既人鬼唔望佢老左D仔唔睇佢呀,我話番比C6聽等佢知道個家姐係點既人,等佢仲當佢係好人,正一賤精

大宅

原文章由 happyfanny 於 08-1-12 00:43 發表
我件 極品衰格到走嚟同我講佢阿爸媽將來老到要請人照顧或者百年歸老,佢一毫子都唔會出,叫佢地兩兄弟攪掂佢喎,咁不孝既人鬼唔望佢老左D仔唔睇佢呀,我話番比C6聽等佢知道個家姐係點既人,等 ...

真係唔明d男人點解當d家姐好似亞媽咁呵!

大宅

原文章由 syc204 於 08-1-12 00:27 發表

嘩!極品呀!點解d外嫁女咁多事?仲要理埋你做唔做嘢,係米食飽冇嘢做?

我大姑9都係扮吓傻同trouble啫!細姑9就剋薄,佢排last two只係head住我老公年半,嘩,講到我老公好似佢一手揍大,佢地7兄弟姊妹全都冇出色,成頭家佢揹起,實際6299 ...

仲有....佢兩個夠胆响我面前問我老公有無去滾, 咁我老公
當然話無la(我信佢), 佢兩個竟然叫我唔好阻住我老公去滾,
男人係要咁先得wor(如果佢老公係咁睇吓佢會5會咁講呢)
我話我無阻住佢, 佢要去咪去lor, but我會同佢離婚先, 等
佢玩得開心d, 佢地見我發皮4, 先話講吓啫, 我話講乜都得
講呢樣就5得; 咁多年黎佢兩個講既完全5係人話。

大宅

原文章由 m9394pp 於 08-1-12 01:04 發表

當然話無la(我信佢), 佢兩個竟然叫我唔好阻住我老公去滾,
男人係要咁先得wor(如果佢老公係咁睇吓佢會5會咁講呢)
我話我無阻住佢, 佢要去咪去lor, but我會同 ...

佢地仲未離婚咩,咁ge女人仲有男人忍到????

大宅

原文章由 syc204 於 08-1-12 01:23 發表

佢地仲未離婚咩,咁ge女人仲有男人忍到????

佢地兩個老公都好好好怕老婆ga, 佢地見到個我老公對
我咁好, 乜都聽我話(但5係怕我), 佢地咪5順氣lor。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我兩個姑奶都冇咩唔好既..
係有時呷醋我6299錫我個女je..
但係佢地兩個又好錫我個女ga wor..

細姑奶麻煩d lo..成日話我係屋企冇野做..
又無啦啦叫我地去申請政府屋,好似驚6299比左間屋我地咁...
我6299都比左唔少錢佢地去買屋la..唔明點解佢地仲要咁講..
不過我都冇理佢..又唔係無屋住,做咩要搬...

男爵府

你哋有啲咁嘅極品姑9,我都鄧你哋煩。
我啲姑奶姑仔好好架,成日幫我嘅,對我好過我啲屋企人,所以我都覺得好好彩。:loveliness:

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

雖然我冇姑9,得兩個姑仔
不過將來我細佬結左婚我做左人姑9嗰陣我都唔會咁對人地
無謂將自己既快樂建立o係人地既痛苦身上
話晒我都係嫁左出去,人地係嫁入黎,我同細佬都各自有一個家,理人地d野咁多做乜?

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 m9394pp 於 08-1-12 01:04 AM 發表

男人係要咁先得wor
(如果佢老公係咁睇吓佢會5會咁講呢)
我話我無阻住佢, 佢要去咪去lor, but我會同 ...

關佢兩個叉事咩!!係都佢地老公去滾先啦
有d咁既老婆俾我係男人都去滾呀~成隻老虎乸咁
咁佢地都唔好阻住佢老公去滾啦~

首頁
12345...6

尾頁

跳至