興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

Don't worry, just try to go back to the shop and talk to them... But if you have your photos from Fotox, then will refund to u with no reason... but if other shop.. don't know la... just try la..

原文章由 kyma1128 於 08-1-13 02:13 發表
我今天去拿數碼相幾百張,因無暇即時看,剛才才發現曬出來相片勁差,絕大部份都是曬得十分黑, (不是本人影相技術問

題),如是這種問題,可否向曬相舖追討退款/重曬呢?請各位賜教! THA ...

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

快圖美而家唔refund la, 只會比番同價既coupon.

原文章由 JMW 於 08-1-16 17:52 發表
Don't worry, just try to go back to the shop and talk to them... But if you have your photos from Fotox, then will refund to u with no reason... but if other shop.. don't know la... just try la..

別墅

好媽媽勳章

KYMA1128你可以去同間野理論 , 如果佢唔退或重晒的話. 你可以即開佢間野個名出黎. 比大家列佢入黑名單都好呀. 又可以出氣.

禁止訪問

男爵府

曬相要看師傅的,不是間間一樣。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

呢D野人人做法唔同架 bor... 你去問下咪知.

我去過快圖美和天然退相,佢地會收番囉。唔記得邊間會當然將D相撕開兩邊.你係咪網上晒相?我覺得D質素差好多呀。

另外如果你個 mon 係較得太光的話,曬相的效果同你在電腦見到的效果都會有分別。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 kyma1128 於 08-1-19 20:29 發表
謝謝你們寶貴的意見!這批相我是到X然曬的; 以往到其時代廣場分店曬的相都OK, 今次剛巧到其北角健威坊分店曬相就領曬嘢,真係有今次冇下次 ,同X然講BYE BYE.

我都有想過到其他曬相店曬幾張 ...

天x不嬲都非常不穩定,當然師傅「拿西」手勢問題佔絕大部份,仲有printer質素亦都要留意。

正常黎講,回收既都只會當廢紙掉左佢,有良心既,就會用膠紙封好,無良心既.....另計

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

晒相, 我一定唔搵最平的, 以前菲林, 就去旺角科影, 不過轉左數碼後, 科影d 相已經唔掂, 試過一次拎張 D70 影的CF 咭去晒, 因為d 相之前執過, file size 約 4-5MB 一張, 位阿姐用部舊腦過相時, 問我做咩用咁大size, 真係俾佢吹漲, 數碼年代, 4-5MB都過得慢, 係因為佢地部腦太舊

而家多數去灣仔柯布連道 "龍影" (唔係旺角果間"龍影"影音店) 晒, 一小時, $1 / 張, 第二日攞的又平d, $0.9 / 張

另外, 旺角洗衣街 "金藝" 都ok, 平dd, 好似 $0.9 同 $0.8 / 張

網上晒, 收你六七毫果d, 真係唔知用d 咩相紙, d 葯水又唔知幾耐至換一次, 我一定唔貪平

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

仲有係....唔好一次過去 d 新舖頭晒幾百張相,就算係連鎖店都係咁話。

禁止訪問

民房

我知旺角有間晒相工場
4r 光面 / 絨面 $0.7/張
仲會執色
質數都ok

大宅

請問邊間呀?

原文章由 maggie8 於 08-3-28 16:31 發表
我知旺角有間晒相工場
4r 光面 / 絨面 $0.7/張
仲會執色
質數都ok

大宅

原文章由 Evan 於 08-1-20 01:35 發表
曬相要看師傅的,不是間間一樣。

绝对同意。我在德福快x美晒就好激 气,一就cut上面,一就蒙查查,又贵,以后都捂去啦。

禁止訪問

好媽媽勳章

洋房

原文章由 kautse 於 08-1-16 19:11 發表
KYMA1128你可以去同間野理論 , 如果佢唔退或重晒的話. 你可以即開佢間野個名出黎. 比大家列佢入黑名單都好呀. 又可以出氣.

又如何!! 沖印已經係夕陽行業 ... 大家還覺得, 這家平, 那間貴!! 其實大家討論的只不過是 $0.77 - $0.9 之間的差別. 大家印一百張相, 其實只相差十幾蚊, 吃一個老麥餐都唔夠, 何況談上請一個好師傅呢?

洋房

原文章由 Flower-kid 於 08-3-30 01:47 發表

绝对同意。我在德福快x美晒就好激 气,一就cut上面,一就蒙查查,又贵,以后都捂去啦。

cut上面 : 係閣下未挑選好一個正確的格式, 相機的格式大多係 3:4, 而印相格式係 2:3, 所以有出界現象.

蒙查查 : 是閣下拍照時的問題.

首頁

尾頁

跳至