跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Momo食手指食到起晒"枕", 仲裂開咗, 我睇到都覺得好痛 咁我諗住狠心d幫佢搽手指水, 點知佢食完話苦苦之後就繼續食, 我話苦苦唔好食, 佢就話食得. 咁我就幫佢搽多d, 佢一樣話食得 我老公都試過少少, 佢話苦到不得了, 但momo完全唔當一回事. 請問除咗手指水之外, 仲有咩辦法呢???

大宅

你可以試下貼透明膠紙係bb手指公, 係醫生教既~ 但唔知work唔work架 ~
因我囡介食手指公係靠手指水, 查左一次就okay~ 未有機會用透明膠紙..
你囝囝一定唔怕苦, 手指水咁苦佢都食

[/url]

侯爵府

咁勁? Momo 真係好大癮wor, 苦都頂得住照食

如比奶咀佢食la.

原文章由 DoDoDoDo 於 08-1-13 21:58 發表
Momo食手指食到起晒"枕", 仲裂開咗, 我睇到都覺得好痛 咁我諗住狠心d幫佢搽手指水, 點知佢食完話苦苦之後就繼續食, 我話苦苦唔好食, 佢就話食得. 咁我就幫佢搽多d, 佢一樣話食得 我 ...

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

原文章由 chan328 於 08-1-14 12:41 發表
咁勁? Momo 真係好大癮wor, 苦都頂得住照食

如比奶咀佢食la.

奶咀 到時咪又多樣嘢要戒???

侯爵府

either 手指 or 奶咀, 都係是但介一樣啫. 咁食奶咀起碼唔會整痛痛手指ya ma.

原文章由 DoDoDoDo 於 08-1-15 00:20 發表

奶咀 到時咪又多樣嘢要戒???

大宅

阿桐苦到嘔都要食呀 ,我哋依家見佢食手指就笑佢囉,話佢醜怪,佢就會'MON'番隻手指出嚟.....一陣咁多,不過比起以前都食少咗好多喇,至少出街佢唔會食,訓覺先食囉。
[url=][/url]

侯爵府

how come? 我仲諗住介奶咀時整支比Michael 仔 嘆吓tim, 家陣点算好呢?

原文章由 YSWONG18 於 08-1-16 17:32 發表
阿桐苦到嘔都要食呀 ,我哋依家見佢食手指就笑佢囉,話佢醜怪,佢就會'MON'番隻手指出嚟.....一陣咁多,不過比起以前都食少咗好多喇,至少出街佢唔會食,訓覺先食囉。 ...

複式洋房

我今朝早剛剛同阿仔試擦手指水,我昨天試過味,真係好苦,但我仔都照食,冇一點苦的表示,佢仲唔識講「苦」字,我見佢冇異狀,又幫佢擦多點,佢都照食手指。我都唔知點算好,佢平時唔太食手指,但一拿到佢自細用的新幹線枕頭,就食手指。

原文章由 DoDoDoDo 於 08-1-13 21:58 發表
Momo食手指食到起晒"枕", 仲裂開咗, 我睇到都覺得好痛 咁我諗住狠心d幫佢搽手指水, 點知佢食完話苦苦之後就繼續食, 我話苦苦唔好食, 佢就話食得. 咁我就幫佢搽多d, 佢一樣話食得 我 ...

大宅

說起來曈曈無食奶咀一個月了

當時我係剪爛個奶咀, 話比佢知爛左, 叫佢自己掉到垃圾桶架, 頭兩三晚佢都揾架, 仲喊到好勁, 果幾晚我就同佢訓, 訓前同佢唱下歌, 講下故事, 等佢累時自己訓著, 兩三晚之後我叫姐姐試下同佢訓, 咁佢又無喊喎, 咁就戒左啦~ 不過我覺得最緊要係當時要忍心d, 佢喊都唔好拿番出來比佢, 如果唔係你下次又同佢戒時佢信你就奇啦

我諗戒手指真係好難, 手指連住bb, 不可拿走...我見有d 食到小學都仲食近呀

原文章由 chan328 於 08-1-17 14:12 發表
how come? 我仲諗住介奶咀時整支比Michael 仔 嘆吓tim, 家陣点算好呢?

大宅

我阿女都是, 手指水又不怕 (indo個工人話個d手指水仲苦過佢家鄉d苦葉-佢哋用來渣汁查萿手)但阿女一於照吃,不過佢都只是睡覺時才吃.

原文章由 YSWONG18 於 08-1-16 17:32 發表
阿桐苦到嘔都要食呀 ,我哋依家見佢食手指就笑佢囉,話佢醜怪,佢就會'MON'番隻手指出嚟.....一陣咁多,不過比起以前都食少咗好多喇,至少出街佢唔會食,訓覺先食囉。 ...

首頁

尾頁

跳至