跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

你地開始換Bra未 打算買咩Bra 我唔知買大少少size / 孕婦Bra好

禁止訪問

大宅

未換bra, 但前兩日買咗兩個孕婦bra, 老實講D款都幾土, 著上身仲好'八字'添 , 見買一送一先會買定先...所以再遲D先會著

大宅

我都要買bra 呀,
舊果啲已經好箍啦.
箍到皮膚痕添....
依家病假响屋企就梗係唔着bra 啦,
舒服好多.

大宅

原文章由 lachatte 於 08-1-26 01:40 PM 發表
未換bra, 但前兩日買咗兩個孕婦bra, 老實講D款都幾土, 著上身仲好'八字'添 , 見買一送一先會買定先...所以再遲D先會著

唉, 啲大肚婆內衣褲真係核突.
我買咗啲大肚婆底底
着上身好核突, 一啲美感都冇,
好似着咗個 '燈籠' 上身咁.....:;pppp:

禁止訪問

大宅

係...D bra仲要話預D位, 現在著完全係離晒罩 hahaha

原文章由 vvcc 於 08-1-26 14:47 發表

唉, 啲大肚婆內衣褲真係核突.
我買咗啲大肚婆底底
着上身好核突, 一啲美感都冇,
好似着咗個 '燈籠' 上身咁.....:;pppp:

侯爵府

畀面勳章

咁我都係買個大少少size好過離晒罩lu

禁止訪問

大宅

我之前有左個幾月時上圍明顯谷住同大左,有時痛痛地咁,原本都諗住買架啦,點知過左一排又變番好似平時咁啦喎!!我老公仲響度笑我話:"原來係虛火!!!" -.-""

其實有無話應該幾多個月個上圍會漲d呢??

侯爵府

畀面勳章

底底就未換, 我本身著低腰又唔會箍住, lee排咁凍, 大肚褲加長身衫都保護到個肚暖暖, 遲D先算啦:)

大宅

I already bought some new one la.

extended 2 which bought just before I am pregnant.

I might have to get another 1 or 2 new one.:tongue: :tongue:

I don't want to get any bigger la... look too big ar..:cry: :cry:
I am already wearing 36 D or E. if get even bigger, I don;t want to look at it again la

funny enough I found out that my left breast growth faster than the right one so now the left one is bigger than the right one:;pppp:

原文章由 vvcc 於 08-1-26 14:45 發表
我都要買bra 呀,
舊果啲已經好箍啦.
箍到皮膚痕添....
依家病假响屋企就梗係唔着bra 啦,
舒服好多.

大宅

原文章由 carollee33 於 08-1-26 07:24 PM 發表

做乜放病假?妳同亞b冇事嗎?

因為胎盤有啲事, 要响屋企安胎,
希望我同亞b 都平安健康啦.

大宅

原文章由 lachatte 於 08-1-27 04:49 PM 發表
係...D bra仲要話預D位, 現在著完全係離晒罩 hahaha

吓, 咁搞笑??
離晒罩邊着得舒服架??

我覺得冇人關心大肚婆對內衣既美感, 同實際功能既需求呀!!!
果啲底底只有 free size, 有冇搞錯呀?
大肚婆都有唔同既身型架痳,
有輕量級, 標準級, 仲有重量級,
仲有唔同既階段.
唉, 望見啲大肚婆底底, 真係唔知好嬲定好笑,
買又唔係, 唔買又唔係......:;pppp: :;pppp: :;pppp:

別墅

熱血勳章

舊嘅bra只有兩個仲啱着. 買左個新bra未用(唔係孕婦BRA). 其實我都唔知孕婦BRA同大D size 既BRA有乜分別 (除可餵人奶的例外).

又剛剛買左4條孕婦底褲 (高腰, 有條繩索可打結代替橡根). $60/4條.

其實D出街衫褲都好窄, 褸更加窄. 買新的又唔抵(只可着幾次).

各位媽咪, 你吔有冇特別買新既出街衫褲褸呢?

大宅

原文章由 pigpig78 於 08-1-28 09:46 PM 發表
I already bought some new one la.

extended 2 which bought just before I am pregnant.

I might have to get another 1 or 2 new one.:tongue: :tongue:

I don't want to get any bigger la... look too big ...

me too lar,
my left one is slighty bigger than the right one....
is it due to heart beat?
the left one keeps on exercising ......

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 nwk 於 08-1-29 16:34 發表
舊嘅bra只有兩個仲啱着. 買左個新bra未用(唔係孕婦BRA). 其實我都唔知孕婦BRA同大D size 既BRA有乜分別 (除可餵人奶的例外).

又剛剛買左4條孕婦底褲 (高腰, 有條繩索可打結代替橡根). $60/4條.

其實D出街衫 ...

唉...講開買 bra 真頭痛, 我而家都係著緊我平時果d,
但真係幾緊囉, 搞到胃都痛埋!
想去買新既, 又唔知買咩size, 驚買合而家size, 遲d 又唔啱,
即係又係 side 錢, 所以每日都好似扎胸咁, 真係要放工返到屋企先至係完全解放呀
d 衫又窄, 星期6去睇衫, 見到d 大肚onepiece 裙, 9百幾
唉... 著得果1季都唔會有機會著, 打消買既念頭
最後都係買幾件好鬆既上衫, 而家都係3個幾月, 都仲著得到既

大宅

vvcc

possibly this is why left one is bigger than right one..
u are so clever

原文章由 vvcc 於 08-1-29 16:35 發表

me too lar,
my left one is slighty bigger than the right one....
is it due to heart beat?
the left one keeps on exercising ......

大宅

原文章由 biancaho7 於 08-1-29 05:29 PM 發表

唉...講開買 bra 真頭痛, 我而家都係著緊我平時果d,
但真係幾緊囉, 搞到胃都痛埋!
想去買新既, 又唔知買咩size, 驚買合而家size, 遲d 又唔啱,
即係又係 side 錢, 所以每日都好似扎胸咁, 真係要放工返到屋企先至 ...

嘩, 大肚裙使唔使9百幾???
係咪名牌嚟架???
真係好貴呀.

大宅

原文章由 pigpig78 於 08-1-29 09:29 PM 發表
vvcc

possibly this is why left one is bigger than right one..
u are so clever

hehehehehehehe......

首頁

尾頁

跳至