想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我想問問大家, 我在上年用剩嘅 Gonal-F 藥, 一直存放在雪櫃10個月, 仲未過期嫁, 現在有需要用, 請問隔咗咁內仲可唔可以用呀? 我唔想掉, 因為太貴啦!
而醫生收你們此藥嘅價錢是多少? 貴唔貴呀?

大宅

你問下醫生仲用唔用得先, 好似隱陣d.:-P

複式洋房

When I was on Gonal-F, I remember seeing a note on the box to discard it after 30 days/ one month. And I did that with a half used bottle, at the time I feel I was throwing away $2000!!!

No way would I use it after 10 months!!! It might have picked up bateria from your fridge.

Best to consult your Doctor.

子爵府

當然護士叫我唔好要啦, 我唔係好捨得掉, 因為要 HK$2,700.00 450IU, 你哋係咪咁多錢, 或是平啲呀?

複式洋房

Mine cost $4,500 per box.

Don't use it, better be save then sorry.

子爵府

Tks Pop,

我剛剛在網上找到資料, 開啟後只可存放28天, 所以我剛掉了, 亦同時謝謝你的回覆!:-P

另我想問你一盒嘅容量係 450iu 或是 900iu ?

複式洋房

the box says 1050 IU / 1.75 ml.

Good luck with your treatment.

子爵府

Tks pop,

如果我無估錯, 你個盒應該係要用針筒自己溝粉嘅 , 而我嘅係 Gonal-f Pen 已溝好嘅, 所以即可打入肚皮!

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

我依家喺董醫生度做iui, 75iu係$220, 要自己溝粉嗰隻.

原文章由 momofish2002 於 08-1-26 15:04 發表
Tks pop,

如果我無估錯, 你個盒應該係要用針筒自己溝粉嘅 , 而我嘅係 Gonal-f Pen 已溝好嘅, 所以即可打入肚皮!

子爵府

哦, 唔該晒:-P

原文章由 高齡產婦 於 08-1-26 23:52 發表
我依家喺董醫生度做iui, 75iu係$220, 要自己溝粉嗰隻.

首頁

尾頁

跳至