懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

奶樽個奶咀幾時先"吉"第2次..
即係"吉"大D啜奶奶個度..
我BB依家係初生...
應該幾多個月先吉第2次???

THX*
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

紀錄:
大仔出世7磅半  大女出世6.9磅
二女出世6.7磅  三女出世6.1磅

伯爵府

好似起碼2-3個月後

男爵府

咁即係2定3個月@@"
應該換咩針???
個吉針器有3支針..
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

紀錄:

子爵府

畀面勳章

我記得好似係
1.bb 啜得俾之前耐
2.啜奶奶時有聲
原文章由 丫飛 於 08-1-26 16:04 發表
奶樽個奶咀幾時先"吉"第2次..
即係"吉"大D啜奶奶個度..
我BB依家係初生...
應該幾多個月先吉第2次???

THX*

^.^

男爵府

原文章由 yanau 於 08-1-26 16:53 發表
我記得好似係
1.bb 啜得俾之前耐
2.啜奶奶時有聲

D聲係點架???
因我個B飲奶有聲的..係好普通飲奶個D啜啜聲..XD"

紀錄:

伯爵府

原文章由 丫飛 於 08-1-26 16:53 發表
咁即係2定3個月@@"
應該換咩針???
個吉針器有3支針..

吉針器應該係大中細咁既~而家你bb飲緊應該係細碼,如果你再吉就用中碼~

男爵府

OOO..唔該哂^^"

紀錄:

大宅

原文章由 丫飛 於 08-1-26 16:53 發表
咁即係2定3個月@@"
應該換咩針???
個吉針器有3支針..

奶咀應該要一滴接住一滴為之正常,因為如果滴得太慢bb會啜得好辛苦容易累可能會唔很飲奶了...接住滴佢會啜得容易就會好快甘飲哂d奶 中間可以唔洗停比佢休息 如果休息bb可能會訓著唔再飲奶 唔夠飽就會好快起身...

男爵府

但有D奶咀D奶係射出黎架啵.........
射出黎又岩唔岩呢???

紀錄:

大宅

原文章由 丫飛 於 08-1-27 11:25 發表
但有D奶咀D奶係射出黎架啵.........
射出黎又岩唔岩呢???

如果奶咀係射出黎,奶流得太快會好容易續親小寶寶...最好當然係一滴一滴會好好多啦....

男爵府

射出黎會唔會係啜個度大得滯呢??
不過全部奶咀都係新買的..

紀錄:

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我都想問下,我用b free奶樽,分三個level,如果將level 1啲奶燇拮多啲窿,係咪唔駛再買level2呢???

別墅

我bb一個月多啲已經要整多啲個奶咀咯... 因為發覺唔拮大啲個孔佢飲得好慢同好累~~ haha~~
p.s.: 當時佢飲緊5-6oz 一餐~~

男爵府

你唔怕"續"親佢咩?!?
我都唔敢整咁大怕"續"到佢..
但又唔知幾時再轉窿啵..."

紀錄:

首頁

尾頁

跳至