懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇人可以教我豬腳薑薑醋煮法? 須然八珍網頁有d資料,但d steps 唔係太詳細, anyone has experiences to cook?

同埋有冇人訂過八珍現成嘅豬腳薑? 佢用玻璃樽唔係瓦煲, 咁買咗返屋企點保存, 食前又點煮? 若果d豬腳 or 薑食完,係咪可以用翻原本d醋再滾?

[ 本文章最後由 lalalili 於 08-1-26 20:57 編輯 ]

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

響呢度 search 下, 去 yahoo search 下, 有好多豬腳薑食譜, 大同小異...

食完第一輪, 可以用番同一煲醋去煮新既薑或豬腳.

你返到屋企咪用番玻璃樽去保存, 翻煮可以用個煲仔煮, 食幾多"不"幾多出黎翻熱. 總之唔好用銻鐵之類既煲和器皿去保存同埋煮, 因為果 d 器皿唔可以掂到酸野.

大宅

原文章由 lalalili 於 08-1-26 20:07 發表
有冇人可以教我豬腳薑薑醋煮法? 須然八珍網頁有d資料,但d steps 唔係太詳細, anyone has experiences to cook?

同埋有冇人訂過八珍現成嘅豬腳薑? 佢用玻璃樽唔係瓦煲, 咁買咗返屋企點保存, 食前又點煮? 若果d豬腳 o ...

喂喂! 比你個email我, 我比份資料你呀

大宅

我家姐上年11月係叫八珍現成的豬腳薑,
係一pack pack架 $45,仲有得送到屋企,味道ok架!最緊要唔洗煩,一pack pack送比人,乾淨衛生ma!!:loveliness:

大宅

貓左你啦!

首頁

尾頁

跳至