夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

我冇姑9~但有個超8婆姑仔! 同你姑9一樣 - 恃住6299錫佢就無大無細,以為自己大曬!
我心情好咪讓吓佢,反正佢好易比人激嬲...我大把機會串佢~ 但有樣野係無論我心情好唔好,我都會串佢既 - 串佢肥!
我串佢,佢可能唔係好care~ 但佢原本最愛既阿哥 - 即我老公同我係一黨既! 次次都係撑我喎! 呵呵~~~~~

[ 本文章最後由 Vca 於 08-1-27 03:14 編輯 ]

禁止訪問

男爵府

原文章由 木馬 於 26/1/2008 09:27 PM 發表
你地同姑9姑仔一齊住??
咁你地點叫姑9?
姑仔點叫你地, 會唔會叫阿嫂?

緊唔係~ 如果要同姑仔一齊住,我寧願揀死呀~ :tongue:
返去6299度食飯先會見到啫!
基本上我係唔會叫姑仔既 - 我當佢透明~
佢同我打招呼我都唔應既...
喺6299面前我先會扮吓野應佢!
佢亦唔會叫我阿嫂,叫英文名...

大宅

原文章由 木馬 於 08-1-26 21:27 發表
咁你地點叫姑9?

我覺得要點叫係好睇雙方喎,
如果大家都覺得後生仔女唔使咁執著嘅,
叫名啦(懶係外國人做法咁),
但若然有一方係唔鍾叫妳啊嫂(吹咩!)
咁又......妳就真係吹佢唔脹

男爵府

我試過同我姑9講hello,唸住大家都唔係老果輩,
點知條8婆好x串咁問:你唔識叫人架?!
我果時係啱啱結婚,所以唔敢出聲,比著而家?!我即反枱

我而家見到佢會叫佢家姐,因為我比我99"教"過,我好憎佢一家人,今日食團年,不過我都冇番去,唔想見佢地.

http://kawaii-kids.com/

伯爵府

我憎到佢+01呀!!!何止串咁簡單呀?因為佢驚我老公咋..如果唔係..我地一早已經開左片喇!!!依家唔會見面..見到都扮見唔到!!!勁勁勁勁勁勁憎佢!嚮我有生之年都唔想再同呢個人有任何接觸囉!!!:tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

大宅

原文章由 木馬 於 08-1-26 20:53 發表

姑9好有教養, 唔會串人

metoo,我同我老公果邊個個都相處得好融洽,好小有呢個問題

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 可兒 於 08-1-26 19:27 發表

metoo,我同我老公果邊個個都相處得好融洽,好小有呢個問題

me 3 here,
我地互相都係叫英文名既...
大家都錫亞媽(我99),就算有時唔鍾意都好,
大家都會扮冇野,咁下次見就冇事...

男爵府

me three

原文章由 可兒 於 08-1-27 03:27 發表

禁止訪問

大宅

環保接龍勳章

me 3

原文章由 可兒 於 08-1-27 03:27 發表

大宅

我地相處都冇問題, 久不久都會搞下bbq或者大食會, 一家二三十人都幾高興架... 不過我最怕係新年, 由年初一至初三都要返奶奶度食飯, 仲要餐餐都係食果d新年餸.

我地都係互相叫名...

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 #2 木馬 的文章

我同你相反,我姑9好無教養(佢自認係天主教徒),次次係得佢寸我,我無寸佢,可能我比較遲鈍,佢寸得我好突然,我都吾知比乜反應佢好。之後自己想番佢講的說話,先發現句句說話都有骨的。

大宅

原文章由 木馬 於 08-1-26 21:27 發表
咁你地點叫姑9?

我個衰姑仔唔會叫我做呀嫂,直叫我個名,有時到面連打招呼都冇,我都懶得理佢,最好唔好見面tim:;pppp:

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

梗係會串返佢地, 同佢有親呀 :tongue: .

不過串人最緊要有point, 咁就喺'任何人'面前串'任何人'都sure win 啦 :lol .

大宅

我老公無姊妹, 不過唔理男或者女<兄弟姐妹>, 邊個得罪我, 我都唔會客氣....

以前就好蝦啫, 依家老公幫晒我...話之你大哥又好, 阿嫂又好啦

首頁

尾頁

跳至