自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

我想凡係香港人都試過衝紅燈,

唔係!應該係全世界的城市人我相信都有試過衝紅燈。

衝紅燈呢種事在法律而言最多都係罸款了事的。(在香港)

但是我想問下 B.K 媽咪 / 嗲哋 你想唔想你的仔女學 ?

我就唔想啦

主要原因係衝紅燈原則上好像係小事 ,

但係後果可以好嚴重 (我想我無必要多說點樣嚴重)

就有如表面上我們父母做出來的小小唔正確的事,

仔女可能學到足

咁樣你想唔想 ?

還是在仔女面前都要做個不 (衝紅燈)的好父母......
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原文章由 PANGPANGCHUNG 於 08-1-26 09:48 PM 發表

我個仔見到人衝紅燈就會大叫 "媽咪佢哋好曳呀,唔睇燈過馬路" ....我咪會話 "得啦,你做好自己本份就得啦,唔好理人"....真係驚佢俾人打呀

其實我都好怕呢個問題

童言童語都係無法控制的

阿臭b都開始童言童語了
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

首頁

尾頁

跳至