跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我今日係兒科醫生到幫亞囡打針咗五合一同肺鏈針, 共用咗差唔多$1200. 我初頭只係諗住幫佢打五合一同埋輪狀口服液, 不過個兒科醫生早前有個三歲BB, 患咗肺鏈, 但因太遲去醫, 而且佢又冇打到預防針, 所以就死了. 我聽了之後真係好擔心, 咁咪同佢先打五合一, 同埋肺鏈. 講真, 依家咁多菌, 打咗預防針好D.

大宅

虎到金來勳章 牛年勳章 育兒性格勳章 熱血勳章 畀面勳章

我囡囡未打肺連呀, 諗住等佢 7個月先打, 淨係打左 六合一同食左口服疫

複式洋房

我的兒科醫生話依支針都幾重要, 不過好似要打四次咁多. 輪狀口服液我就未同佢做, 知唔知道最遲要幾時食第一支針?

原文章由 kawaiiliz 於 08-1-26 19:41 發表
我囡囡未打肺連呀, 諗住等佢 7個月先打, 淨係打左 六合一同食左口服疫

大宅

兩個月大就要食第一劑架啦....四個月就食第二劑....但係唔記得係要六個月大前食定係四個月大前先得...過咗之後想食都唔可以食lu....所以唔同肺錬過咗兩個月大之後都可以打番....

原文章由 tinchakhin 於 08-1-26 23:31 發表
我的兒科醫生話依支針都幾重要, 不過好似要打四次咁多. 輪狀口服液我就未同佢做, 知唔知道最遲要幾時食第一支針?

大宅

原文章由 lenny1130 於 08-1-26 23:41 發表
兩個月大就要食第一劑架啦....四個月就食第二劑....但係唔記得係要六個月大前食定係四個月大前先得...過咗之後想食都唔可以食lu....所以唔同肺錬過咗兩個月大之後都可以打番....

...

4個月前要吃晒2劑

複式洋房

我聽個醫生說其實食三劑會好過食兩劑. 不過我都想問係咪一定要食?

大宅

原文章由 tinchakhin 於 08-1-27 00:19 發表
我聽個醫生說其實食三劑會好過食兩劑. 不過我都想問係咪一定要食?

你可以睇, 可能幫到你:
http://www.esweetfamily.com.tw/bacterin.php?no=37

首頁

尾頁

跳至