自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

考考大家,

[郵差叔叔送信純熟迅速送出信]
[黐線蜘蛛啲蜘蛛絲黐住枝樹枝]
[教室有殭屍,殭屍抓老師,老師找道士,道士捉殭屍]

以上的急口令, 大家講到幾多?

我家大小姐早排係學校學左一d, 日日係屋企練, 成家人講唔到, 但係就笑到唔停口, 點知, 後來聽電台, 我偶像竟然將幾句急口令放左落首歌度, 重有, 原來果d急口令係d[言語治療師]用黎幫小朋友發音用的教材.

自己整左個自製版MTV, 送俾各位媽媽用黎同囝囝囡囡一邊唱歌, 一邊改善發音.

http://hk.youtube.com/watch?v=OJ6Vww4ghHs

[ 本文章最後由 dian 於 08-1-27 02:17 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

子爵府

原文章由 dian 於 08-1-27 00:32 發表
考考大家,

以上的急口令, 大家講到幾多?

我家大小姐早排係學校學左一d, 日日係屋企練, 成家人講唔到, ...

[郵差叔叔送信純熟迅速送出信]<好"q"口

下面呢兩個就易好多:lol

大宅

原文章由 ~惠惠~ 於 08-1-27 00:55 發表

我都覺得第一個好難

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

見到姨丈去賣魚腸:lol

公爵府

very good!!!!

伯爵府

hashtag旅遊勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 meverlaw 於 08-1-27 10:10 發表
見到姨丈去賣魚腸:lol

我覺得好得意架呢個廣告:lol:lol:lol
みんなで一緒に笑う

禁止訪問

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我都覺呀
原文章由 hoiching930 於 08-1-27 13:05 發表
第一個超難:;pppp: :;pppp: ,2,3就易好多
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

"郵差叔叔送信純熟迅速送出信"呢句我唔得喎!!

侯爵府

原文章由 小天使Angel 於 08-1-27 01:01 發表

我都覺得第一個好難

我都覺././././

男爵府

唱下歌.... 輕鬆下啦!

學左, 過年又可以用黎考下人.....:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

大宅

第一個唔得呀~~~

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

哈哈我第ニ句先講到199

首頁

尾頁

跳至