婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我99成日以為我地2個搵好多(我同C6都過左大海做野, 不過人工都係一般炸), 多到冇地方使, 成日話我地加埋搵幾多幾多, 好似我地只係收人工, 冇支出咁, 我成日都要係佢面前申, 講下開支~ 好煩呀~

早排仲講叫我地買樓呀, 救命~

[ 本文章最後由 emilyemily 於 08-1-26 02:31 編輯 ]

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我99知佢個仔大洗..所知我地係冇錢既...

大宅

我99都以為c6比好多家用比我,成日教我點儲錢,d錢要點用:tongue: 煩到死,好話唔好聽,我持家有道過佢la,如果唔係個個月都要比咁多比99,我兩公婆洗咩儲極都雞碎咁少woo,仲好意思成日同我講去buy股票好,抽新股好:;pppp:

大宅

仲有呀,成日話我兩公婆洗咩幫個仔供份保險woo,(每月1000,醫療加將來讀書用),我心唸,你以前冇為自己仔女打算者,唔通我地又學你咁呀?又話我地每個月供自己份保險晒錢woo,真係費事再同佢講:;pppp: ,總之咩都要管:tongue:

大宅

會!直頭當我收埋成座金山?-( ?-( :tongue:
仔仔06-12-2003出世

珍珠宮

好媽媽勳章

就算有冇錢都應該唔關佢事格??多又點少又點???-( 點解會咁8嘅??

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我嗰件99咪又係咁!
成日以為我老公大把錢有幾百萬未開頭架!
如果俾佢知道我地冇錢實會成隻癲雞咁鬧人!
又話一個月搵咁多都仲話冇錢乜乜77,佢同我老公同一間公司,我老公出幾多糧佢係知架!

好似老公間屋買左三年以黎一路都冇梳化,大半年前我同佢去買張新梳化同茶几返黎
我99上黎一見到就話"嘩~阿仔你發左達呀?你有錢買咁多野點解唔買部冷氣機俾我?"
我頂佢!屋企冇梳化唔通坐地下呀?個8婆有返工有收入個喎,你自己唔曉買呀點解要我老公買俾你?痴9線!!

複式洋房

我99直情超級貪錢,又成日以為佢個仔搵好多錢,C6無俾錢我不特止,我仲要負責好多家庭開支。OK!我搵到,但係99就覺得C6同我搵到錢都要貢獻晒俾佢,傻架佢。

大宅

會.....佢最鍾意係我地死慳死抵,買俾佢佢指定嘅禮物燕窩LV手袋冬蟲夏草花膠之後,就單單打打同我地講"阿家嫂(即係我)平時都食得用得咁好架 ?"

喂,大佬,我成30幾歲女都未食過燕窩,屋企一個格仔牌都無,而平常返工個袋係300零蚊嘅鋪仔貨,仲要一用6年(老公送嘅,唔捨得丟),佢唔係唔知我慳,但就係想要HURT吓我......

終於有次,佢又講埋D激心對白,老公忍不住,同佢好正式講"我地其實唔係咁豪,係因為你話要,我地先買俾你,我地自己都無份!"

最經典係,因為佢想換樓,但手頭無足夠現金,佢又唔肯先賣後買,打咗nnnnn次長途電話來呻,我同老公左度右度,諗住押咗層樓先借俾佢周轉......點知,佢一句'得'過來“咁係咪唔駛還嘅先?”

嘩,唔係嗎?成百萬你想"唔駛還",俾咗你,你叫我地三個瞓街呀

男爵府

呢個唔係我99...係我老母大人呀...成日叫我買呢隻股,個隻股...大佬呀...中人壽入場費要3皮幾,咪話無錢羅...佢話我買少d玩具俾阿B就得喎!我心諗...係咪要屋企無野,攬住D錢就叫開心呀:tongue:

複式洋房

聽99有時D口吻, 佢以為我拿C6D 錢貼我外家呀~ 總之好似佢個仔搵好多咁, 幾萬蚊個月, 係就好囉, 我即刻唔做呀~

大宅

62以為我揾好多就真:tongue: :tongue:

原文章由 emilyemily 於 26 1 2008 22:15 發表
聽99有時D口吻, 佢以為我拿C6D 錢貼我外家呀~ 總之好似佢個仔搵好多咁, 幾萬蚊個月, 係就好囉, 我即刻唔做呀~

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係咪個個99都係咁???我99又係開口埋口想問我老公(佢個仔)係咪搵好多.我話唔知.之後佢就話有錢就比d 62(62都冇開過口話要,搵62過穚)有時我老公累,早上唔返工(有日同夜兩份工)99就即刻好緊張問我佢個仔做乜唔返工?我又係答唔知!佢就話『無理由架!佢應該會講比你知架!』生仔邊知仔心肝..你咁想知你自己唔開口問你個仔.擺明就知道自己出聲都冇答覆啦!我就緊係唔講我老公搵幾多,用幾多,返工返幾多..有本事自己問
爆愛車縫作

子爵府

原文章由 sylviawong 於 08-1-26 11:35 發表
呢個唔係我99...係我老母大人呀...成日叫我買呢隻股,個隻股...大佬呀...中人壽入場費要3皮幾,咪話無錢羅...佢話我買少d玩具俾阿B就得喎!我心諗...係咪要屋企無野,攬住D錢就叫開心呀:tongue: ...

.........................

me2

..........................................................

大宅

聽99有時D口吻, 佢以為我拿C6D 錢貼我外家呀~

我的99都是以為我取c6$比外家.
仲借d意問我c6幾多$人工.我說唔知.
有次去日本,99問我是否決定去日本,實情是覺得我洗c6D$.

大宅

我隻所謂的99都係咁, 成日問我隻佬攞$$$$, and then 攞去威, 威咩呢, 就係豪在人家身上, 扮有$$$$$$$$$$

大宅

成日話要買玩具,衫比亞囡,到真的買了衫是街市貨,玩具是街邊買.
玩具我會放3.4日就掉.
衫我不會比囡穿,叫工人留番同99去街穿,99見到亞囡D衫就會即叫換衫.久而久之,99都不再買.:-P :-P
都唔明99得一粒孫都這樣慳.(她和69有@月有3-4萬收租的)

複式洋房

唉..我件經典簡直當我地識得印銀紙架!

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 BONNIETO 於 08-1-27 00:44 發表
聽99有時D口吻, 佢以為我拿C6D 錢貼我外家呀~

我的99都是以為我取c6$比外家.
仲借d意問我c6幾多$人工.我說唔知.
有次去日本,99問我是否決定去日本,實情是覺得我洗c6D$. ...

我99就唔夠膽咁以為,因為由一開始我都搵多過老公,因為我u grad就開工,老公讀埋master,佢果陣成日都問點解個仔學歷咁高都唔會搵多過我,當然我無答佢,雖然到今時今日唔係多好多,但係佢知我從來都無洗過老公$!我養我父母,佢個仔養佢地嘅!
過年俾幾$佢2老係佢個仔決定,我從來唔過問架!我知佢都唔會query我俾幾多我父母!

伯爵府

原文章由 A.C.C. 於 08-1-26 11:28 發表
會.....佢最鍾意係我地死慳死抵,買俾佢佢指定嘅禮物燕窩LV手袋冬蟲夏草花膠之後,就單單打打同我地講"阿家嫂(即係我)平時都食得用得咁好架 ?"

喂,大佬,我成30幾歲女都未食過燕窩,屋企一個格仔牌都無,而平常返工個袋係30 ...

百 幾 萬 問 你 系 吾 系 吾 洗 還 。 。 。 。 。

最 勁 既 系 距 本 來 有 樓 ﹐ 點 解 吾 肯 先 賣 後 買 呢 !

首頁

尾頁

跳至