懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

各位準媽媽,知知有了B後幾多週開始塗橄欖油最有效?
是否食用橄欖油就可以,or 有其他牌子好介紹?Thanks!!:-P

男爵府

原文章由 catding 於 08-1-26 21:43 發表
是否食用橄欖油就可以,or 有其他牌子好介紹?Thanks!!:-P

去 tst 既龍城買啦..平,靚,正

大宅

有冇人係搽o左冇紋o家?~~

原文章由 mimi362436 於 08-1-26 21:58 發表

去 tst 既龍城買啦..平,靚,正

別墅

去肚紋橄欖油

咩野牌子好呀?第幾week start 用?

大宅

原文章由 catding 於 08-1-26 21:43 發表

我想話係睇個人體質, 我由三個月開始塗, 一到六個半月(因我係孖胎) 個胎開始有少少紋, 點知到家下快到八個月, 係成個肚都係紋, 好似西瓜咁.....

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

其實知道自己有bb後就可以搽橄欖油或肚紋膏

別墅

知道自已有左時就買過D普通去妊娠紋的用品(約$100枝),去都3-4個月時開始好痕勁查都唔得,跟住去藥房買橄欖油查($18-28)都到現在(32W)一條紋都未有,重一路都無再痕過,又平又好用,你只要係藥房話買查皮膚的橄欖油就得,無話邊隻牌子,間間都未必買一樣的牌子的,希望幫到你呀

別墅

去肚紋橄欖油

謝謝你的意見...其實天然的東西點都好過化學產品呢!!

大宅

我有左2個幾月就開始搽到依架生左差唔多一個月touchwood講句冇肚紋囉,我用藥房買既橄欖油係西班牙出既~

珍珠宮

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章

我由差不多3個月開始搽橄欖油, 現在已27週.
Touchwood暫時都無紋, 而且個肚皮仲滑過之前, 又可以止痕.
沖完涼要立即搽, 得閒又搽下.
要搽整個肚, 腰, 上圍, 大腿, 背脊. :-P
我搽普通意大利食用橄欖油.

大宅

畀面勳章

一有咗就開始搽!:-P

男爵府

越早開始塗橄欖油最有效.橄欖油廚房有就吾洗買可以用.

大宅

原文章由 baby_lover 於 08-1-27 03:35 發表
我由差不多3個月開始搽橄欖油, 現在已27週.
Touchwood暫時都無紋, 而且個肚皮仲滑過之前, 又可以止痕.
沖完涼要立即搽, 得閒又搽下.
要搽整個肚, 腰, 上圍, 大腿, 背脊. :-P
我搽普通意大利食用橄欖油. ...

橄欖油好以要用for body, face or hair 架,
食用橄欖油唔用得架喎?-(

伯爵府

畀面勳章

記得要好勤力搽..我就係因為懶到到6個月先開始搽(明明3個月已經買左),,仲要夜晚先查...日頭都懶,,,搞到都出左小小,,不過touch wood好彩唔係好深色!!我係查lotion架不過!!
同埋記得記得,,恥骨(唔肯定係咪叫恥骨,,總之係果2舊骨)對上果個位都要查..因為果到都會出..我果陣就係唔知,,冇查果到,,變左而家好深色!!

複式洋房

如果買普通搽皮膚果隻橄欖油, 究竟係沖完涼濕身搽再抺乾(好似bb油咁), 定係抺乾身之後好似lotion咁搽? 同埋一日要搽幾多次? 有無人可以答我呢? 十分感謝!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

金花油得唔得架?質地都好似D baby oil咁!!呢隻野我年多前買,個時同事話查skin好好,但我用就好油,所以一直放左係度,咁而家有左想睇下用唔用得...

大宅

我覺得搽橄欖油好泣,轉搽甜杏仁油,一條肚紋都無:-P

大宅

原文章由 moniqueee 於 08-1-27 14:50 發表
記得要好勤力搽..我就係因為懶到到6個月先開始搽(明明3個月已經買左),,仲要夜晚先查...日頭都懶,,,搞到都出左小小,,不過touch wood好彩唔係好深色!!我係查lotion架不過!!
同埋記得記得,,恥骨(唔肯定係咪叫恥骨,,總之 ...

我而家都係夜晚澡完凉先查咋...
日頭冇搽喎...
不過touch wood好彩,
而家8個月啦,
都未有紋,
只係見到d皮膚粗咗好多,:;pppp:
希望生完d皮膚會細返啦..

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我唔記得自己幾時開始搽,不過我係開始痕先搽,但我就係沖完涼之後就搽,但都係無用,都係有呀,不過生完之後,而家用緊收肚腩連減肚紋嘅嘢,而家唔多覺眼啦,勁開心呀,生完個時見到肚紋係想死,而家好好多

所以人人唔同,一個媽咪搽左無,唔代表第二個媽咪都無會

別墅

請問生完之後,妳而家用緊什麼搽收肚腩連減肚紋 ?? PLS SHARE.

首頁

尾頁

跳至