自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

as title..

禁止訪問

男爵府

果d公司有福利嗎?

男爵府

any comment to work in those company?

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 Pretty2036 於 08-1-27 08:45 AM 發表
any comment to work in those company?

問咁多仲咩?? 我覺得呢個問題同佢係咩國籍無關係..... 要睇佢自己本人係咩人.... 做嘢都很難講好唔好做返左先算啦.... 唔啱咪再搵過份啦....

男爵府

原文章由 catjeffcat 於 08-1-27 08:49 發表

問咁多仲咩?? 我覺得呢個問題同佢係咩國籍無關係..... 要睇佢自己本人係咩人.... 做嘢都很難講好唔好做返左先算啦.... 唔啱咪再搵過份啦....

我有人請, 但老細又係巴xxx人, normal working hr 9-6, 但老馮7,8點至走得, 返5日半, 人工$7K, after 3 months $8K..我考慮緊個working hr..7,8點至走, 真係太夜, 我有家庭, 返到屋企成9點....

上1個老細又係巴基斯坦人, 我已有個不愉快經歷, 所以今次要慎重考慮...

侯爵府

nothing special wor. My ex-boss is HK 人, we were also expected to OT (no pay) until such hours wor.

原文章由 Pretty2036 於 08-1-27 09:37 發表

................normal working hr 9-6, 但老馮7,8點至走得..............

男爵府

my point is boss is pakistan..not HKese

大宅

其實咩人種唔係問題, 問題係要你OT, 就算你同鬼佬或者香港人打工, 份工要OT就要OT架啦... 最緊要睇份工岩唔岩自己...

我以前同過印度人打工, 當初都有猶豫, 但原來佢地不知幾闊佬, 加人工又多, 秘書節又送花又送禮物比我, 所以唔可以以人種黎睇佢地既... 唔應該有種族歧視...

男爵府

i understand lar...many thanks!!:loveliness:

首頁

尾頁

跳至