自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

最好有影相and video.
thx

大宅

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我自己用canon,覺得幾好,不過我係用A系相機,大部D,貪佢入4舊電可以影耐D,而且閃光燈夠勁,室內影大合照都冇問題。
盡我一己之力,發放正能量!

翡翠宮

原文章由 Dimsuen 於 08-1-26 18:09 發表
最好有影相and video.
thx

2000蚊可以買非主流牌子...

http://www.dcfever.com/cameras/specification.php?CameraID=890

呢部機除一般DC功能外,有一特點就係玩全景,即係你拍最多三張相會幫你連起嚟!
假如你在尖沙咀想影中環境,一般只可影到某幾座大廈(影哂d大廈又會細得濟)...但你可用呢部機影左中右三張相(最多),機內有軟件會同你天衣無縫咁變成一張全景相!
大合照、團體相... 好好用!.最重要仲係賣18xx,比日本同級機平好多!

伯爵府

畀面勳章

原文章由 召藥師 於 08-1-26 22:39 發表
我自己用canon,覺得幾好,不過我係用A系相機,大部D,貪佢入4舊電可以影耐D,而且閃光燈夠勁,室內影大合照都冇問題。
Hi,Dimsuen,我有部canon A系最新型號相機,係 100%全新機,剛在公司抽獎禮品,如果你有興趣可以PM我丫!:loveliness:

[ 本文章最後由 catmummum 於 08-1-26 23:00 編輯 ]

大宅

Thanks all. 可否問多些意見.

召藥師,請問A系邊隻比較好?邊道買好些?是否4舊A4電?
thx

櫺囹桼,請問這是否GE牌?即General Electric?邊道可買?thx

Catmummum, thx, 等我決定買邊隻再pm u.

男爵府

Casio 810萬象都係2千蚊唔駛,710萬象千5蚊,普通用的ok呃

珊瑚宮

好媽媽勳章

X"mas 買咗部 canon 超正,但要 over $2000 蚊

大宅

Hi manicheung
how much is that? what model? thx

禁止訪問

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我用過A75同A630,係教協或大型水貨店買都唔過2000(新出個時),兩部我都鍾意。

我屋企人用NIKXX一D都唔好用,得輕身一樣好,因為用兩舊3A電(CANON A系用4舊),閃光燈好弱,而且影一張相SAVE ge時間比canon耐好多。

*p.s.有d A系相機係用2舊電,閃光燈都會弱D,要留意。

[ 本文章最後由 召藥師 於 08-1-27 22:57 編輯 ]
盡我一己之力,發放正能量!

翡翠宮

原文章由 Dimsuen 於 08-1-27 10:26 發表
Thanks all. 可否問多些意見.

櫺囹桼,請問這是否GE牌?即General Electric?邊道可買?thx

1) 是!
2)屬行貨...各大影音店有售!

大宅

Thanks all.

召藥師,請問教協是否need to be member? Can u give some examples of 大型水貨店 ? thx

首頁

尾頁

跳至