興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

用緊Canon850IS,影相OK,但video就不及JVC好.
但係我旅行用,JVC部機唔多放便,拎得出黎開埋機影得果時阿仔都走左. 結果多數都用返部Canon拍video.
唔知有冇邊隻拍video,好過Canon850IS,影相OK,方便用的呢?
電視廣告--任達華果部三洋機掂唔掂?

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 seec 於 08-1-27 10:57 發表
用緊Canon850IS,影相OK,但video就不及JVC好.
但係我旅行用,JVC部機唔多放便,拎得出黎開埋機影得果時阿仔都走左. 結果多數都用返部Canon拍video.
唔知有冇邊隻拍video,好過Canon850IS,影相OK,方便用的呢?
電視廣告-- ...

暫時唔覺有一部得喎.....
一張好的作品,畫面要簡潔有力。所以有人說攝影是減法畫畫是加法的意思就在這。

一張好的作品,需要有好的內容,好的構思、好的規劃,最重要的是觀察力、有人文藝術涵養以及感性知性的心。當然,相機隨身帶著。

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

video 好的就有 sanyo d 機, e.g. HD2, HD100
不過d 相就真係唔掂

canon 的 860 IS 影相好ok, video 叫ok 咁la,
都係去d 影音店試下唔同機款好d

男爵府

醒目開學勳章

我覺得canon 860is 拍video好掂, 雖然得640x480, 但色準, 好sharp, 一d都唔窒, 曝光好準, 我試過拍聖誕節燈飾, 如青衣城, 九龍灣得福室內都無問題, 室外當然唔駛講,
如你想睇下d video, 你可以俾個website我可以upload俾你,

相片我之前在這bk攝影特區分享過, 應該都係前幾頁, 你自己睇下點唔點

首頁

尾頁

跳至