想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

我2007年4月份做左腹腔鏡朱古力瘤手術, 之後打左3支針, 到2007年9月, 開始正常黎m, 直到今年一月初發現朱古力瘤又復發, 而且係5*7cm, 當時真係唔知點算, 諗住食下中藥, 呢個月抱住一定唔會有既心情, 一般我28-30天黎一次m, 到過左第30日仲未黎, 我心諗應該遲一日, 再過一日又無, 之後胸一直又痛又脹左超過一星期, 到宜家, 。而且呢幾日尿頻, 一日去既廁所比平時多出一陪, 直到第33日我試下用驗孕棒試試, 竟然出現兩條一樣咁深色既線, 當時覺得都未必一定有, 過左一日第34日, 又係兩條線一樣咁深, 夜晚我改用排卵紙試, 竟然檢測線比對照線深好多, 宜家第35日, 大家覺得我係唔係一定有左呀?因為琴日睇中醫, 佢話有8-9成係有, 不過有10%誤差, 有人會假陽性, 假陰性, 我應該幾時去醫院check下係唔係有左?到時醫生會檢查什麼??

[ 本文章最後由 cherrycheung11 於 08-1-27 11:35 編輯 ]

別墅

如果上下線都深, 真係九成九係有左架! 恭喜恭喜!

洋房

呢個月對我黎講係最唔開心同最開心既一個月

呢個月對我黎講係最唔開心同最開心既一個月

洋房

請問

我咁既情況, 如果真係有左, 駛唔駛先照個超聲波, 定係等3個月後先照呢?

別墅

原文章由 cherrycheung11 於 08-1-27 12:14 發表
我咁既情況, 如果真係有左, 駛唔駛先照個超聲波, 定係等3個月後先照呢?

明早去婦科醫生再驗尿or 抽血 去confirm 一下先.:-P

照u/s 當然不要等三個月才照, 如你現在懷孕了, 快d 去搵醫生confirm 之餘,記住叫醫生比番封信証明你懷孕, 那你才可以排期做產檢等 (如你排政府醫院生)
另外如你要求照u/s, 都會照到bb架! 但見到bb 心跳就要6個weeks 或以上才照到的!:D

還有的是, 近來天氣涷, 記住著多件衫, 小心身體架 和休息多d!

洋房

請問

我最後一次m係2007年12月24日, 如果有,我宜家應該幾周呀?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 cherrycheung11 於 08-1-27 12:28 發表
我最後一次m係2007年12月24日, 如果有,我宜家應該幾周呀?

醫生係由係 LM 計 , 即由 24/12/07起計, 而家你有4星期左右. 快D去睇E生啦

洋房

。。。。

希望真係有, 呢一年我既壓力好大, 會覺得點解我有呢個病, 當我發現復發, 我有計劃做試管嬰兒, 所以希望神保守我啦...

洋房

請問

我上次M就係2007年12月24日, 我明天去醫院CHECK, 係唔係都應該已經CHECK到有無BB???

首頁

尾頁

跳至