自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

因我囡囡要學2hrs英文班, 所以我係中心附近屋邨搵左間美容院做facial, 有3個plan, 佢話我適合做第3個plan (係最貴既plan), 咁我話試做先, 第1次滿意, 仲join埋10送3, 承惠2400.

約每星期一次, 第2次, 佢話我有暗瘡, 叫我買支消炎, 每4個鐘查1次, $350, 我話吾使la, 我懶同埋都幾貴, 佢地面黑, 之後個super都無mud打招呼. 即日去見朋友, 佢地眼望望話我仲咩塊面d毛孔甘大?

第3次, 又比朋友批評, 佢話仲衰過街買既mask, 你不如去邊度邊間la. 跟住打電比個super(幫我做)想傾下收毛孔問題.

(我全程同佢講野係好聲好氣), 佢講左一大埋廢話兼好激動...你個plan係無收晒無孔???? 如果要收毛孔就要加錢, 我地個mask有時做美白, 有時做保濕, 有時會做收毛孔, 我話你吾使咁勞氣....., 其實做完facial, 應該比未做時好,每星期1次皮膚應該有D改善, 咩plan都要有收毛孔既功效, 我吾係要嘈, 希望下次同第1次方法一樣就得ok, 我話無人話正, 起碼都吾好比人話突核係咪??

第4次之後個super就推吾得閒吾同我做...算la廢事煩,呢次毛孔好左小小, 但個mask比較'拿', 同佢地反映, 又黑面.

第5次遲左15分鐘, 即刻比說話我聽, 有2個人講, 你個客遲左15mins, 我幫你叫下一個客遲15mins先到.

第6次遲左5分鐘, 又比說話我聽, 心諗遲5分鐘都吾得?又叫我訓近洗手盆附近, 因為個度好嘈, 又見有2張吉床, 我同佢地講, 個邊好嘈, 想訓呢邊, 佢地見望望跟住答好la.

心諗仲有7次要做, 吾通成日要面左左?甘我就同我個姐姐講, 話佢地隻peeling去死皮吾錯, 我想買支, 個super即刻變臉, 主動同我打招呼..., 支野200ml $168, 我問佢有無折, 跟住眉來眼去話已經折左, 我心諗甘大支甘平? 都吾知掂吾掂.

因為塊面做左peeling, 所以返到屋企即刻試下手背, 再試下手臂...勉強都捽到D老泥, 有無人知 L'essence D'eau PARIS ~ HYDRATANTE MOISTURIZING ~ Gel Exfoliant ~ Exfoliating Gel, 呢隻野掂吾掂, 抑或已經過期?

去做facial都有壓力, 吾想再去有無好辦法, 想攞返D錢?

[ 本文章最後由 keroroee 於 08-1-27 13:07 編輯 ]

禁止訪問

男爵府

conniechan1975,

我都係想relax啫, 如果吾係一早同佢開火, 諗住消磨時間等囡, 又吾係貴...錢就比晒...佢想個客返來定走, 由佢地自己決定, 老實我真係吾係要求高, 我只係想出佢地門口見得下人... 你諗下gi到塊面甘核突之後出街, 都幾嚇人.

禁止訪問

男爵府

我以前就係join過$2900, 10送2無問題, 點知呢間細間美容院會甘向錢看, 我知佢地要收commission, 如果佢係好, 吾使sell都會問佢地意見.

原文章由 家寶媽咪 於 08-1-27 13:31 發表
我唔會買10送1,5送1果d,我會做1次比1次錢,就唔係怕手勢材料好,係怕佢地汁粒,我去果d係細間美容院

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

conniechan 1975,

我覺得join course 比較抵, 我都想見佢boss, 但佢成日吾係舖頭, 我都諗過去美容院嘈, 但又吾知點.... 我皮膚已經吾係好, 加上無mud時間, 所以貴精不貴多, 淨係想做面.

男爵府

我都係甘話, 只想平平淡淡休息下.

原文章由 木馬 於 08-1-27 14:25 發表
做facial除左手勢外, 都要講人緣, 最怕次次迫你買野 迫你加錢做乜做物~

子爵府

{L'essence D'eau PARIS ~ HYDRATANTE MOISTURIZING ~ Gel
Exfoliant ~ Exfoliating Gel} 我覺得都幾好用.

I've one at home and I bought it few years ago at causeway bay ,銅鑼灣果商場,我都唔知屋企嗰支過咗期未 ? 個價錢就差唔多( sure over $140 below $200), 不過我估係美容院買 應該會平d掛.

子爵府

好媽媽勳章

錢到美容院手,想取回,幾乎無可能!

你唔去,美容院會話:仲好!省回d物料錢架?-(

所以d美容院成日要搵新人去開course:;pppp:

複式洋房

財到光棍手!

進退維谷,唯有諗下自己最想係點!如果每次去做fACIAL之前已經好唔開心,做完又會唔開心,咁為左自己的健康,唯有當破財擋災,D錢跌左落咸水海!

如果oK無乜野,就去做多幾次,但無可能做得晒,因為佢地差唔多又會好好面口對你,然後SELL 你再買COURSE,唔買就俾面色同說話你嘆,最後幾次仲要你成日BOOK唔到期呀!

呢D技倆係慣匪所為,為左健康,都係以自己舒服為大前題.

善惡到頭終有報,佢地咁樣呃錢,第日都會被人咁樣對番佢地轉頭,所以你都無謂同佢地霎氣,健康要緊,唔好為無謂人激氣,保重呀!

伯爵府

想攞番$, 都好難law, 如果佢地黑面你頂到咪做埋佢.

就算去細店都有問題, 我幫親開個間(成20年), 俾佢攪到敏感, 老板娘避見我, 最後重叫佢老公同我講叫我唔好再去佢地間店做, 好彩我次次俾$, 不過想番都覺得佢地好衰, 認$唔認人,:;pppp:

公爵府

原文章由 keroroee 於 08-1-27 13:01 發表
因我囡囡要學2hrs英文班, 所以我係中心附近屋邨搵左間美容院做facial, 有3個plan, 佢話我適合做第3個plan (係最貴既plan), 咁我話試做先, 第1次滿意, 仲join埋10送3, 承惠2400.

約每星期一次, 第2次, 佢話我有暗瘡, ...

可不可以送給人用, 可以的話, 叫多個朋友去! 咪好怏用曬lo!

男爵府

其實我試過吾去, 但2hrs週圍行好攰.

原文章由 beverly@mim 於 08-1-27 16:24 發表
錢到美容院手,想取回,幾乎無可能!

你唔去,美容院會話:仲好!省回d物料錢架?-(

所以d美容院成日要搵新人去開course:;pppp:

男爵府

我淨係想休息下, 歎下, 估吾到貼錢...係要買難受, 好無奈.

原文章由 RochelleL 於 08-1-27 19:33 發表
財到光棍手!

進退維谷,唯有諗下自己最想係點!如果每次去做fACIAL之前已經好唔開心,做完又會唔開心,咁為左自己的健康,唯有當破財擋災,D錢跌左落咸水海!

如果oK無乜野,就去做多幾次,但無可能做得晒,因為佢地差唔多又會好好面口 ...

男爵府

完完全全感覺到認錢吾認人..

原文章由 登!登!登! 於 08-1-27 20:27 發表
想攞番$, 都好難law, 如果佢地黑面你頂到咪做埋佢.

就算去細店都有問題, 我幫親開個間(成20年), 俾佢攪到敏感, 老板娘避見我, 最後重叫佢老公同我講叫我唔好再去佢地間店做, 好彩我次次俾$, 不過想番都覺得佢地好衰 ...

男爵府

好辦法, 一於叫我阿媽同奶奶去, 等佢地'連'到手軟, 因為送body massage, 佢地肉地好厚 .

原文章由 eeaa 於 08-1-27 21:33 發表

可不可以送給人用, 可以的話, 叫多個朋友去! 咪好怏用曬lo!

首頁

尾頁

跳至