跳至

首頁

尾頁

大宅

佢成日發脾氣, 坐唔定, 一唔順佢意就大叫大哭.....
睇住佢一日我已經想死. :;pppp:
救命呀!

今日真係有d心理失衡, 要係度發洩下.
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

珍珠宮

早晨呀!個個bb都喺坐唔定架啦!慢慢嚟啦!
我個仔一有機會落地佢就週圍爬,捉到捉唔住,真喺好似看牛咁,後尾攞咗張網床俾佢喺入面玩先好啲咋,你有無網床呀??如果有...放佢落去,之後放埋啲玩具等佢自己玩吓啦!

會唔會喺之前佢一喊你哋就即刻抱佢呀??咁佢知道原來喊咗喺可以點就點,所以一唔順意就大叫大喊呀??如果喺,你要學吓狠心啲,唔好理佢,等佢知道唔喺喊就大哂,等佢慢慢改變啦!有陣時教小朋友真喺要忍心得嚟又要有耐性至得架!你同佢傾多啲計呀,須然佢未必明,但喺佢會覺得有媽咪陪住佢,佢有安全感就會慢慢變架啦!

俾心機...加油呀,依家先啱啱開始咋,努力呀!

原文章由 Eclipse_2006 於 08-1-27 09:21 發表
救命呀!

大宅

我都覺得係架.. 每日對多阿b一陣都想死架...
但我睇你以前個post, 你成日話對得阿b少, 佢好早瞓覺...
我都唔知幾想我個仔早d瞓覺.. 唔使煩住我, 唔知同佢做乜. 又要聽佢點

原文章由 Eclipse_2006 於 08-1-27 09:21 發表
救命呀!

子爵府

豬仔咪又係一樣,無時停(除咗瞓覺囉),妳都好D,BB肯落網床玩,我嗰隻臭豬,佢係肯落去玩呀,但要我喺隔離同佢玩囉,我一行開發覺唔見咗我就尖叫ga,
唔好當bb發脾氣吖,佢哋唔識講,咪唯有用呢個快捷的方法去表達,妳唔好當佢發脾氣咪得囉
慢慢嚟啦,將來我哋仲有好多'驚喜'ga

原文章由 朗仔媽 於 08-1-27 09:44 發表
早晨呀!個個bb都喺坐唔定架啦!慢慢嚟啦!
我個仔一有機會落地佢就週圍爬,捉到捉唔住,真喺好似看牛咁,後尾攞咗張網床俾佢喺入面玩先好啲咋,你有無網床 ...

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 EMILYYWN 於 08-1-27 15:21 發表
豬仔咪又係一樣,無時停(除咗瞓覺囉),妳都好D,BB肯落網床玩,我嗰隻臭豬,佢係肯落去玩呀,但要我喺隔離同佢玩囉,我一行開發覺唔見咗我就尖叫ga,
唔好當bb發脾氣吖,佢哋唔識講,咪唯有用呢個快捷的方法去表達,妳唔好當 ...

agree 佢哋唔識講嘛,始終仲細,慢慢黎.....頂唔順就入廚房飲杯暖水 好有用

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

BB係活躍架啦~ 總好過粒聲唔出坐喺度自己玩, 我覺得好唔活潑架~
你有幾何聽到人地用文靜黎形容BB呀, 唔好唔開心, 好快就有回報架啦~
但求順利  

大宅

因為星期六, 日唔駛返工, 要全日服侍佢. :-(

原文章由 dragonpork 於 08-1-27 11:29 發表
我都覺得係架.. 每日對多阿b一陣都想死架...
但我睇你以前個post, 你成日話對得阿b少, 佢好早瞓覺...
我都唔知幾想我個仔早d瞓覺.. 唔使煩住我, 唔知同佢做乜. 又要聽佢點

...
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

大宅

我好明白你的感受! 我阿Be都頂級難攪. 星期六日湊佢重辛苦過返工! 但有時佢又會氹得我幾開心

你放鬆啲la, 平常心, 多d想下阿b可愛的嘢, 佢超級反斗時咪當佢比較活潑囉. 慢慢教, 佢一定知道, 聽mama話嘅

原文章由 Eclipse_2006 於 08-1-27 19:04 發表
承軒軒

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

你個仔算好好架啦~~
我個囡係野人黎架~~
每次放假都被佢攪到半cccccccccccccccccc~
今朝差0的又俾佢攪到遲到啦~~
得閒個兩b要砌磋下至得~~

大宅

好媽媽勳章

唉...我隻豬咪又係, 活潑到不得了, "豆"住佢"加拿大"係屋企行黎行去, 我條腰就黎斷啦.

大宅

原文章由 Eclipse_2006 於 08-1-27 19:04 發表

唔好成日屈係屋企, 多d同bb出下街, 到附近公園/商場, 一齊放鬆下, 當然仲可以同大家呻下, 釋放壓力就無事:lol

我都係平日夜晚同假日全程自己媽咪, 辛苦過返工好多 :tongue: , 我已經無哂自己時間, 但見到亞女一日一日健康成長咩都值得 , 大家要努力

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

係呀, 要帶佢玩多0的, 分散佢架注意力~~
基本上如果唔係太凍同落雨,
我地個個星期都會帶啊囡去迪迪尼架~~
(我地買0左全年)

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我家小寶係小霸王 ,訓覺架時間變小天使
加油啦!各位媽咪!

大宅

原文章由 ankle 於 08-1-28 13:42 發表
係呀, 要帶佢玩多0的, 分散佢架注意力~~
基本上如果唔係太凍同落雨,
我地個個星期都會帶啊囡去迪迪尼架~~
(我地買0左全年)

"個個星期都會帶啊囡去迪迪尼"

你一定住得好近?!
我仲未去呀!

侯爵府

yes ar ~~
我地住青衣呀~~
一個站就到啦~~
不過全年真係好貴呀~~
我地用信用卡分期, 月供三百,
所以要去密0的~~
原文章由 iamchingching 於 08-1-28 15:09 發表

你一定住得好近?!
我仲未去呀!

子爵府

嘩,發達LU,(妳囡囡)
我都未去過呀

原文章由 iamchingching 於 08-1-28 15:09 發表

你一定住得好近?!
我仲未去呀!

[ 本文章最後由 EMILYYWN 於 08-1-29 01:12 編輯 ]

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 EMILYYWN 於 08-1-29 00:30 發表
嘩,發達LU,(妳囡囡)
我都未去過

你想去隊啤

子爵府

打多咗個字添

原文章由 小倩 於 08-1-29 00:57 發表

你想去隊啤

大宅

阿b咁細, 去到disneyland可以做d物?

原文章由 ankle 於 08-1-28 16:03 發表
yes ar ~~
我地住青衣呀~~
一個站就到啦~~
不過全年真係好貴呀~~
我地用信用卡分期, 月供三百,
所以要去密0的~~

男爵府

我阿b有時喊要抱時:-( ,我都會恨心啲唔抱佢,但屋企個99就一聽到阿b喊就唔理3,7,廿一,係都要抱,佢講極都係要抱 ,所以阿b知喊實有人抱,

首頁

尾頁

跳至